Vrees me – Tahereh Mafi

71GXQFa+RRL._SL1403_

rating 5 vd 5 - Willemijn

Ik ben een monster.  Ik heb een gave.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met een jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Als allereerst: hulde aan de prachtige voorkant van dit boek! Wat maakt Blossom Books altijd spectaculaire covers (ik  ben diehard Blossom Books fan!). Dit boek is met liefde en passie geproduceerd. Dat voel je als je de mooie hardback vastpakt en door het boek heen bladert. Wauw, gewoon een sensatie om vast te houden!

Over de inhoud ben ik ook enorm om verheugd. Vrees me (Shatter me) is een fijn en lekker begin van de serie. Net als Juliette heeft dit boek een onmiskenbare kracht. Het is zeer psychologisch geschreven. Als lezer graaf je in de gedachten van Juliete. Mafi beschrijft Juliette’s rauwe emoties uitzonderlijk knap. Haar hele ziel wordt blootgelegd en je dringt tot de diepste kern binnen. In geen enkel ander boek heb ik zo goed mijn personage leren kennen als in dit verhaal. Dat is ook een van de redenen waarom ik meteen de vervolg delen in huis wilde hebben. Ik kon Juliette niet los laten. Mafi had me compleet te pakken met haar perfecte combinatie van zenuwslopende cliffhangers en romantiek. Het plot is totaal niet voorspelbaar. Het perfecte evenwicht in dit zware verhaal weet Mafi te bereiken door het toevoegen van humor. Meerdere malen heeft mijn buik pijn gedaan van het lachen door een van de personages (ik ga niet verklappen wie, maar hij/zij is leuk! Heel leuk!).

Spanning en romantiek in een dystopian setting: naar mijn mening de beste combinatie.  Als je opzoek bent naar een mooi romantisch verhaal en houd je van onverbloemd verlangen: dan is dit het boek wat je zoekt! Deze serie is een Must Have voor in je boekenkast: compleet en in hardback! – WH

Geïnteresseerd? Bestel Shatter me eenvoudig en goedkoop bij the Book Depository!
Paperback of Hardback

Lees je toch liever in het Nederlands? Bestel Vrees me dan hier op Bol.com.

masker winactie