De Eindeloze nacht – Veronica Rossi

9789460235436_download (1)

rating 4,5 vd 5 - Willemijn

Aria weet al maanden dat haar moeder is overleden, net zolang als ze Peregrijn niet heeft gezien. Nu staan de geliefden op het punt elkaar weer te ontmoeten. Een moment waar ze naartoe leven, maar is het het wachten waard? Aria heeft moeite om weer een plek te vinden in de Getijen en Peregrijn heeft moeite met zijn leiderschap. Nu de stormen elke dag erger worden, lijkt een oude legende de enige hoop op vrede en veiligheid. Sterke verleidingen en valse vriendschappen stellen de liefde tussen Aria en Perry op de proef. Is hun liefde sterker dan de eindeloze nacht?

Ik geloof dat na mijn eerste review al duidelijk was dat ik dit een fantastische serie vind (niet gelezen? Lees hier de recensie van Een wereld zonder Hemel). Na De Eindeloze Nacht ben ik nog meer van Aria en Peregrijn gaan houden! Up you go, Veronica Rossi!

In dit tweede deel gaat Aria opzoek naar het Stille Blauw. Met haar Iviewer verstopt in haar tas en een dreiging van Hess boven haar hoofd probeert ze het goede te doen voor iedereen om haar heen. Het wordt al gauw duidelijk dat ze deze taak niet alleen aan kan en ze gaat samen met haar vrienden het avontuur aan. Het plot had een aantal verassende wendingen die ik enorm sterk vond. Weer weet Veronica Rossi zich te onderscheiden in haar queeste thema. Het voor de hand liggende slaat ze af en ze kiest voor het onzekere: een dappere keuze! Het gebruik van wisselperspectief tussen Peregrijn en Aria kwam in dit deel mooi uit de verf. Ik hoopte na aanleiding van het vorige deel dat Rossi de mysterie meer onbelicht zou laten. Gelukkig heeft ze dat in dit deel helemaal gedaan! Door het toevoegen van nieuwe personages krijg je een onzeker gevoel, heerlijk! Dat maakt het allemaal net even iets spannender. Ook ontdekt Aria plekken waar we voorheen nooit met haar geweest waren. De wereld van Aria en Peregrijn wordt daardoor breder en echter. De personages zijn ook allemaal uniek en hebben hun eigen manier van bewegen en gedragen. Heel knap vormgegeven!

De schrijfstijl is fijn. Het leest lekker snel weg, maar laat zeker wel een blijvende indruk achter. Rossi doet niks met metaforen en poëtische beschrijvingen. Dit past ook bij de twee hoofdpersonages. Toch weet Rossi mooie scenes en gebeurtenissen te schilderen in je hoofd. Het Aetheraspect door het hele boek vind ik prachtig! Wat zou ik graag op Peregrijns dak gaan liggen om te kijken naar de eindeloze nacht! Dit verhaal bevindt zich echt in zijn eigen, originele wereld. Als je denkt dat je alle mogelijke futuristische scenario’s hebt gehad, dan raad ik je dit boek aan. Het laat je versteld staan, beloofd!  -WH

Geïnteresseerd? Bestel Through the Ever Night eenvoudig en goedkoop bij the Book Depository!

Paperback of Hardback

Lees je toch liever in het Nederlands? Bestel De Eindeloze Nacht dan hier op Bol.com.

Free Delivery on all Books at the Book Depository