Half-Blood – Jennifer L. Armentrout

Half-Blood

rating 5 vd 5 - Willemijn

The Hematoi descend from the unions of gods and mortals, and the children of two Hematoi—pure-bloods—have godlike powers. Children of Hematoi and mortals—well, not so much. Half-bloods only have two options: become trained Sentinels who hunt and kill daimons or become servants in the homes of the pures. Seventeen-year-old Alexandria would rather risk her life fighting than waste it scrubbing toilets, but she may end up slumming it anyway. There are several rules that students at the Covenant must follow. Alex has problems with them all, but especially rule #1: Relationships between pures and halfs are forbidden. Unfortunately, she’s crushing hard on the totally hot pure-blood Aiden. But falling for Aiden isn’t her biggest problem–staying alive long enough to graduate the Covenant and become a Sentinel is. If she fails in her duty, she faces a future worse than death or slavery: being turned into a daimon, and being hunted by Aiden. And that would kind of suck.

Jennifer L. Armentrout was drie dagen geleden voor mij nog een totaal onbekende schrijver. Ik had niets van haar gelezen, kende haar schrijfstijl niet en ik was ook niet bekend met haar beroemde Lux serie. Ik was dus een “Armentrout-groentje”. Ik zou dat nog steeds zijn als ik Goodreads niet had. In mijn recommendations kwam dit boek naar voren en ik werd verliefd op de cover: paars met een mysterieuze smoky bloem erop. Ik vond het prachtig! Na de achterflaptekst gelezen te hebben besloot ik het boek aan te schaffen. Verboden liefde? Een kick-ass hoofdpersonage? Griekse mythologie? Lezen, lezen, lezen!! Daar kan ik nooit genoeg van krijgen!

Half-blood is het eerste deel van The Covenant Series. De serie bestaat uit vijf boeken en twee novellas (alle covers zijn weergaloos mooi! Een collectors item dus!) Toen ik het eerste hoofdstuk uit had moest ik enorm denken aan The Mortal Instruments serie. De Shadowhunters zijn hier de pures. Deze twee werelden zouden bijna synchroon naast elkaar kunnen leven (met uitzondering van enkele verschillen natuurlijk). Nadat ik deze gelijkenis ontdekt had, verwachtte ik een uitgekauwd cassandra-clare-is-cool-dat-wil-ik-nadoen-verhaal. Niets bleek minder waar: Armentrout weet zich ondanks de gemeenschappelijke ingrediënten een totaal ander verhaal neer te zetten. Half-blood is een spetterend begin! Het is spannender, leuker en grappiger dan de serie van Clare. Alexandria is een fantastisch personage: ze is stoer, ontzettend humoristisch, onafhankelijk, wispelturig en zoekt de uitdagingen op in plaats van af. Clary van TMI mag zich dus gaan schamen om haar babyachtige, zeurderig gedrag. Ergens vind ik het onterecht om het verhaal te vergelijken met dat Clare, omdat het een geweldig en een op zich zelf staande serie is. Verwacht dus geen TMI, maar verwacht het betere!

Het verhaal leest heerlijk weg. Armentrout schrijft in makkelijk Engels zonder poëtische poespas. Voor de beginnende Engels lezer is dit boek dus absoluut een aanrader! Het plot is sterk, maar lang niet bevredigend genoeg: ik wil meer, meer, meer van deze serie! Het verboden liefde thema wordt in dit boek verwerkt zonder de gebruikelijke ooh’s’ en aah’s die vol zitten met wanhoop en zeur serenades. Het is daarentegen juist spannend! Je hart gaat verliefd mee kloppen tijdens de gesloten momenten van Alexandria en haar geheime liefde. Armentrout geeft haar lezers wat ze willen: spanning, liefde, humor en actie! Ik ben reuze benieuwd naar de vervolgdelen. Ze zijn veelbelovend! Ik ga ook zeer zeker de Lux serie lezen!

Geïnteresseerd? Bestel Half-blood eenvoudig en goedkoop bij the Book Depository! Het boek is alleen verkrijgbaar in Paperback.

Of bestel via Bol.com. De serie is helaas nog niet in het Nederlands vertaald.

-WH

Free Delivery on all Books at the Book Depository