Onsterfelijk – Julie Kagawa

Onsterfelijk

rating 3,5 vd 5 - Willemijn

De zeventienjarige Allie moet zien te overleven in een verwoeste wereld waarin vampiers de macht hebben. Nadat een van haar voedsel strooptochten har bijna fataal is geworden, laat meestervampier Kanin haar kiezen: sterven of een vampier worden. Ze kiest voor het laatste en dat brengt weer heel andere problemen met zich mee. Wat het betekent om een vampier te zijn, merkt ze pas echt als ze verliefd wordt op de dappere, loyale – en zeer menselijke – Zeke. Wat zal er gebeuren als hij erachter komt wat ze werkelijk is?

Vampierliefhebbers opgelet: Heb je deze verpletterende serie al gelezen? Heb je een leeg gat na The vampire Diaries of vond je Edward Cullen toch maar een beetje een sulletje? Ontmoet dan Allie: een stoere, heldhaftige vampierchick vol vuur!

Ik kocht dit boek niet in de winkel omdat het vampier thema. Eerlijk gezegd (don’t shoot me) heb ik niks met die koude vleermuizen. Een paar jaar geleden, rondom de Twilight hype, werd je er dood mee gegooid en mijn liefdestank voor vampiers was een beetje op. Daarom heb ik dit boek een aantal keren zien liggen in de winkel en niet meegenomen. Ik dacht “Dat is niets voor mij, zo’n bloeddorstig verhaal.” Ik ken Julie Kagawa van The Iron Fey series en daarin was ze al aardig luguber. Dat is een verhaal over feeën, laat staan wat ze me laat lezen als ze een verhaal schrijft over bloedmonsters. Alles schrok me dus af, waarom heb ik het boek dan uiteindelijk toch gepakt? Om een simpele reden: Zeke. Ik las de achterflap tekst nogmaals en ik voelde een sympathie omhoog kruipen voor deze menselijke tegenspeler van Allie (I loveeee romance!). Ik was benieuwd naar die twee samen en ik begon te lezen.

En ja: Kagawa is niet zuinig met het bloedgehalte in haar boek. Schrik je van krakende botten en vleesetende monsters? Misschien moet je dan maar een oogje dichtknijpen tijdens het lezen van dit boek. Echter, het past wel heel goed in het verhaal. Het was daarom ook niet storend. Het had zogezegd een ‘doel’. Dat neemt alleen niet weg dat Kagawa net iets te gedetailleerd is met het beschrijven.

En ja: ik houd van dit boek. Een verassing? Ja! Want ik had het totaal niet verwacht. Kagawa heeft een totaal andere vampierserie weten neer te pennen. Origineel, spannend en vooral innemend. Allie heeft net zoals ik ook een hekel aan vampiers; helaas is ze er zelf een. Dat vond ik een leuke insteek die mij wel paste. Het is ironisch en lekker vlot geschreven. Zeke en Allie zijn ook geen eindeloos zeurende Edward en Bella. Ze zijn allebei slim en direct: geen bladzijdes vol wanhopige serenades dus. Samen vormen ze een prachtig contrast dat soms te pijnlijk is om naar te kijken. Ik ben heel erg benieuwd hoe Kagawa dit verder gaat ontwikkelen in de vervolgdelen!

Dus: Ook niet vampierliefhebbers opgelet: Heb je deze verpletterende serie al gelezen? Ik raad dit boek aan, aan iedere nieuwsgierige lezer. Van dit boek kun je veel spanning, humor en plezier verwachten!

Veel leesplezier!

Geïnteresseerd? Bestel The Immortal Rules eenvoudig en goedkoop bij the Book Depository!

Paperback of Hardback

Lees je toch liever in het Nederlands? Bestel Onsterfelijk dan hier op Bol.com. (maar €9,95!)

Vond jij het boek ook zo verassend? Ik hoor het graag van je! –WH