De Selectie – Kiera Cass

De Selectie - Kiera Cass

rating 3,5 vd 5 - Sophie

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
Maar voor America Singer is de selectie een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te graan voor een kroon die ze niet wil. Maar dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.


Toen ik dit boek oppakte, verbaasde ik me daar zelf eigenlijk een beetje over. Meestal ga ik voor de boeken die overstromen van actie en spanning en is de romantiek meer een side-dish. Maar zoals frietjes zowel een bijgerecht als hoofdgerecht kunnen zijn, kan de romantiek dat natuurlijk ook! Nou, blijkbaar had ik nu dus zin in frietjes als hoofdgerecht, en ik heb gesmuld hoor!

Vanaf het begin vond ik America een leuk meisje. Ze is puur, lekker zichzelf en daarbij niet echt een girly-girl. Ze onderscheidt zich op verschillende vlakken van de 34 andere Geselecteerden, zoals caste, interesses en misschien wel het belangrijkste van alles: de reden waarom ze aan de Selectie heeft meegedaan. De Kroon en Maxon kunnen haar eigenlijk wel gestolen worden, en dat zorgt ervoor dat ze lekker 100% zichzelf is tijdens haar verblijf. Dat ziet Maxon ook, en tja, wat er dan gebeurt kunnen we natuurlijk wel voorspellen… 😉

Laten we lekker in onze friet sferen blijven om het boek verder te bespreken, want naast boeken praat ik ook errug graag over eten 🙂 Wie kent dat gevoel niet; je bent onderweg naar de friettent en bent eigenlijk nog aan het bedenken wat je nou precies wilt bestellen. Dat je zin hebt in frietjes weet je zeker, maar wil je die frietjes dan met mayonaise (Maxon) of met curry (Aspen)? Je vindt het allebei erg lekker, en hebt het ook allebei eerder besteld, afhankelijk van de bui waarin je op dat moment was. Op een gegeven moment besluit je de knoop door te hakken en voor een frietje mayo te gaan, en op dat moment ben je ook tevreden met dat besluit. Als je eenmaal de friettent binnen stapt en de fles curry ziet staan, ga je weer twijfelen of je toch niet meer zin hebt in curry. AAAH keuzes maken is lastig!

Nu voeren we de spanning nog wat op: stel, America kiest na lang wikken en wegen voor een frietje mayo (dus Maxon). De friettent (het koningshuis) heeft niet genoeg friet om alle 35 klanten te kunnen voeden. Sterker nog: er kan maar één frietje gemaakt worden! Zal America dat frietje mét krijgen, of gaat het naar één van de andere 34 klanten? Ze hebben allemaal ontzettend veel trek in friet, en zijn dan ook tot alles bereid om met hun lekkere, sappige, hete frietje naar buiten te stappen. (Ahhh friet) Al die klanten worden tijdens het wachten op dat ene frietje genoeg vermaakt. In de wachttijd worden er zelfs enkele vriendschappen gesloten, maar allen weten ze: only one girl can take home the fries.

Hou je van tegendraadse hoofdpersonen en liefdesdriehoeken? Hou je van fijne dialogen en een beetje spanning? HOU JE VAN ARE YOU THE ONE? (Ik wel. Not gonna lie.) Dan vind je De Selectie ook een topboek! Het leest heerlijk weg en is romantisch zonder de lezer zich er ongemakkelijk bij te laten voelen (I’m talking to you, Twilight).

Zelf ga ik na het lezen van dit boek voor een frietje met mayonaise! Of ik bij volgende delen toch besluit over te stappen op curry? (Of friet speciaal. Nee, dat is moreel incorrect 🙁 ) We zullen het zien! – SH

Geïnteresseerd? Bestel De Selectie dan eenvoudig en goedkoop op Bol.com! Klik hier