De Elite – Kiera Cass

De Elite - Kiera Cass

rating 4 vd 5 - Sophie

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen en hun mooie plannen samen. Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America’s kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.


Ik ben weer naar de friettent geweest hoor! Geen idee waar ik het nu weer over heb? Kijk dan eventjes bij mijn recensie van het eerste deel in de Selectie Trilogie; De Selectie. Als je mijn vorige recensie w√©l hebt gelezen: ik blijf een diehard mayo fan ūüôā

Eigenlijk wilde ik na De Selectie meteen door met De Elite, maar helaas voor mij had ik het boek niet binnen handbereik. Toen mijn teerbeminde witte busje en in oranje vest gehulde postbode gisteren dan ook de hoek om kwamen, was ik lastiger in bedwang te houden dan Peeta onder invloed van het trackerjacker gif.*
Toen ik mijn pakketjes binnenkreeg (Ja; meervoud! Ik heb De One en De Prinses & De Lijfwacht nu ook <3) en ze een aantal minuten in mijn armen had gewiegd, was het tijd om ze te open te scheuren, en volgens mij heb ik De Elite vanaf dat moment niet meer losgelaten.
Ik heb het boek in √©√©n zit uitgelezen, en jongens: het is nog gaver dan het eerste deel! Waar De Selectie heel erg gefocust is op Maxon, krijgen we in dit boek iets meer¬†te zien van Aspen. Je snapt dat de spanning daardoor toeneemt voor America (voor wie moet ze kiezen?!), maar dat is niet het enige element dat in een hogere versnelling geraakt. Omdat we zijn¬†aangekomen bij de Elite, zijn er nog maar vijf andere meisjes over. Zij ruiken de overwinning en willen elkaar natuurlijk steeds liever wegwerken. Of zijn er toch meiden die nu beginnen te twijfelen? De situatie¬†rondom de aanvallen op het Koningshuis die in boek 1 naar voren werd gebracht verergert, de relatie tussen America en de koning wordt¬†op de proef gesteld, en er staat America een grote shock te wachten…¬†Eigenlijk geldt in De Elite dus Murphy’s Law:¬†Anything that can go wrong, will go wrong. And I love it ūüôā

Het grootste minpunt aan¬†De Elite was dat ik in dit boek had verwacht Aspen √©cht beter te leren kennen, maar voor mijn gevoel ben ik niet heel veel meer over hem te weten gekomen dan in De Selectie. Die love triangle en de tweestrijd over¬†de mannen had voor mij duidelijker mogen zijn, zodat wij als lezers ook echt zouden gaan twijfelen over voor wie wij zouden zijn gegaan. Uit jullie reacties op mijn eerdere recensie was namelijk ook goed op te maken dat vrijwel iedereen (op een enkele uitzondering na) voor Maxon zou gaan. Waar is de Edward/Jacob struggle?! Na het lezen van zo’n meisjes-meisje boek is er niets lekkerder dan met anderen discussi√ęren over wie de leukste jongen is. Een discussie die nogal snel doodslaat als je het meteen met elkaar eens bent!

Wat denken jullie, maakt Aspen op dit punt nog een kans of heeft Maxon al gewonnen? -SH

* Disclaimer: de in dit artikel genoemde postbode is niet belaagd, nagejaagd of anderszins emotioneel/lichamelijk gepijnigd ūüėČ

Ge√Įnteresseerd? Koop De Elite hier eenvoudig en goedkoop via Bol.com!


Ik had jullie gevraagd of jullie zouden gaan voor een patatje Maxon of een patatje Aspen. Na stemming is de uitslag als volgt:

Patatje Maxon: 78,6%
Patatje Aspen: 21,4%