Unearthly – Cynthia Hand

5f41b9130c60496a9f1b84b80932cf2frating 5 vd 5 - Willemijn

In the beginning, there’s a boy standing in the trees… Clara Gardner has recently learned that she’s part angel. Having angel blood run through her veins not only makes her smarter, stronger, and faster than humans (a word, she realizes, that no longer applies to her), but it means she has a purpose, something she was put on this earth to do. Figuring out what that is, though, isn’t easy. Her visions of a raging forest fire and an alluring stranger lead her to a new school in a new town. When she meets Christian, who turns out to be the boy of her dreams (literally), everything seems to fall into place and out of place at the same time. Because there’s another guy, Tucker, who appeals to Clara’s less angelic side. As Clara tries to find her way in a world she no longer understands, she encounters unseen dangers and choices she never thought she’d have to make between honesty and deceit, love and duty, good and evil. When the fire from her vision finally ignites, will Clara be ready to face her destiny? Unearthly is a moving tale of love and fate, and the struggle between following the rules and following your heart.


Unearthly van Cynthia Hand: hier heb ik op gewacht mensen. Mijn hele jonge YA-lezer leven lang! Unearthly is een boek wat ik iedere lezer (YA of niet YA) zou aanraden. No-offence to Lauren Kate, maar Unearthly is het goed uitgewerkte engelverhaal waar wij als lezers allemaal om zaten te smachten!

Nu wil ik Fallen en Unearthly niet tegenover elkaar zetten, maar naast elkaar als twee zusjes waarvan de een mooier is dan de ander. Clara, de angel-blood uit deze serie, is leuk, mooi, stoer, rebels en vooral een heerlijk personage. So brace yourself: Clara de kick-ass angel komt eraan! Om er nog maar een ander boek bij te betrekken: Unearthly is een Fallen verhaal in een setting van Twilight. De heerlijke diepe romantiek en mystiek van Fallen, en de middelbare school setting en love-triangle van Twilight. Per-fec-te combi! Hoe dieper ik nadenk over dit boek, hoe enthousiaster ik word. In dit verhaal lees je vanuit een engel zelf. Dit perspectief vond ik heel interessant. Hand heeft ervoor gekozen om geen verheven engel-gedoe toe te voegen aan het verhaal. Dit maakt het realistisch. Wat ik vooral heel catchy aan dit verhaal vond was de toevoeging van de ‘purpose’ die Clara krijgt als engel. Ik geloof dat, als er echt engelen bestaan, dat ze ook daadwerkelijk een doel hebben (in plaats van shiny shiny te wezen en de lekkere, onuitstaanbare, onbereikbare hunk uit te hangen). Dit mis ik bij alle andere engel-boeken. Deze ‘purpose’ krijgt ook een hele mooie wending in het verhaal. So read it baby, you won’t regret it.

Het boek leest heerlijk snel weg. Voordat je het weet zit je al op pagina 200 en zit je helemaal in een fantastisch verhaal. Het heeft een pakkende kracht die je niet meer loslaat. Daarbij wil ik nog even hulde brengen aan de prachtige setting van het boek. Sneeuw, bergen, bevroren rivieren in de winter en in de zomer bezwete paarden, cowboy hoeden en prachtige bomen. Ik wil ooit een keer naar Wyoming! Man, wat is het daar mooi! (en dat leid ik alleen maar af uit het boek zonder er ooit maar een plaatje van gezien te hebben!). Ik was echt even op vakantie.

Nu moet ik eigenlijk nog iets negatief zeggen. Ik houd van kritiek en een scherpe blik, maar bij Unearthly kan ik niks nuttigs zeggen in de vorm van kritiek. Het is een heerlijk boek en iedereen moet het lezen vind ik! Het is sexy, catchy en spannend! Wat willen we nog meer?

Dus bij je volgende bol.com of bookdepository.com aankoop heb je al een artikel voor in je winkelmandje. Laat me weten wat je er van vond! –  WH

Klik om Unearthly te bestellen in Hardback of Paperback op Bookdepository.

Of bestel ‘m via Bol.com hier.