De Prins & De Lijfwacht – Kiera Cass

De Prins en De Lijfwacht - Kiera Cass

rating 3 vd 5 - Sophie

In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil.

Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.
Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie. Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.


Veel ervaring met novella’s gebaseerd op een boekenreeks heb ik niet, maar ik kan niet zeggen dat ik enthousiast ben geworden na deze eerste ervaring. Als aanvulling op de De Selectie trilogie kon je aan de hand van “De Prins & De Lijfwacht” wat meer inzicht krijgen in het verhaal vanuit de perspectieven van Maxon en Aspen. De vertelmomenten vinden plaats van boek 0.5-2.5, dus net iets vóór het begin van de selectie tot net iets vóór de ontknoping ervan. Maar voegde het wel echt iets toe?

Het verhaal begint vanuit Maxon’s perspectief. De schrijfstijl van Kiera Cass leest onwijs fijn weg, maar… ik heb het gevoel dat hele zinsneden overeen komen met passages uit het originele boek! Je krijgt nu weliswaar de gedachten van Maxon te zien in plaats van die van bijvoorbeeld America, maar de setting en gebeurtenissen zijn gewoon exact hetzelfde. Ik vond dat jammer, want ik vond Maxon’s gedachten nou niet dusdanig onverwacht of spannend dat ik het niet erg vond dat er niets nieuws gebeurde.

Ongeveer op de helft van het boek switchen we naar Aspen’s perspectief. Dit maakte het voor mij weer goed! Yeahhh nieuwe informatie, dingen die we nog niet eerder gezien of gehoord hadden! Als er één ding is dat ik jammer vond aan de boekenreeks in haar geheel, is het dat we zo weinig van Aspen te weten kwamen. Voor mijn gevoel had de liefdesdriehoek sterker aangezet mogen worden, en dat kon alleen als we meer redenen zouden krijgen om #teamAspen te worden. Nou ben ik wel héél erg #teamMaxon, dus is het helaas niet gelukt om me van team te doen switchen, maar ik snap nu wel beter waarom America überhaupt twijfelde.

Tja, het boek is maar 160 bladzijden en als je een Selectie-fan bent, kan je er eigenlijk niet onderuit om het te lezen! Het Maxon gedeelte geef ik een 5/10, het Aspen gedeelte een 7/10. Al met al dus alsnog een prima waardering, maar je zal me er niet op betrappen dat ik erover jubel 😉 – SH

Wil jij ook méér van (Maxon en) Aspen te weten komen? Schaf De Prins & De Lijfwacht hier dan aan op Bol.com! (Staat ook weer mooi in je boekenkast natuurlijk!)