Fractured – Teri Terry

Fractured - Teri Terry rating 5 vd 5 - Sophie Kyla has been Slated—her personality wiped blank, her memories lost to her forever. Or so she thought. She shouldn’t be able to remember anything. But increasingly she can—and she’s discovering that there are a lot of dark secrets locked away in her memories. When a mysterious man from her past comes back into her life and wants her help, she thinks she’s on her way to finding the truth. But this new knowledge lands her in the middle of a tug-of-war between two dangerous adversaries, and despite her misgivings about both of them, she’s forced to choose a side for her own protection.


Fractured is het tweede deel in de Slated trilogie. Deel 1 nog niet gelezen? Klik dan hier.

Wauw. Gewoon wauw. Ik heb het boek op het moment dat ik deze recensie typ nog maar 5 minuten geleden uitgelezen, en zit nu nog na te puffen van de impact van de ontknoping. It came in like a wreeeeeecking ball! Kan ik nazorg krijgen? Ik denk eigenlijk wel dat ik dat nodig heb.

Laten we beginnen met onze protagonist: Kyla in boek 2 maakt een verschil van dag en nacht in vergelijking met Kyla in boek 1. Ik vond haar toen al tof, maar ze was een beetje timide en terughoudend. Door haar ervaringen in het eerste deel is ze sterker in haar schoenen komen staan waardoor ze in dit deel ook méér op eigen houtje onderneemt. Ik mag dat rebelse in haar wel, en dan heb ik het nog niet eens over hoe het het verhaal ten goede komt. Hoeveel toffer is het immers als een personage de daad bij het woord voegt i.p.v. redenen bedenkt om iets níet te doen?

Voor bepaalde andere personages verdient Terry ook een medaille, en dan heb ik het met name over Nico. In mijn recensie over het eerste deel had ik aangegeven dat ik hoopte dat één specifiek karakter verder uitgewerkt zou worden, en dat sloeg dus terug op Nico. Hij stelt in geen enkel opzicht teleur, en als er een boek over alleen hem zou zijn, zou ik dat zonder twijfel kopen. Hij is mysterieus, onvoorspelbaar en misschien nét een tikje eng. Andere karakters kregen iets meer aandacht in Fractured dan in Slated, maar ik kon ze op den duur niet allemaal meer uit elkaar houden. (Terwijl ik normaal geen problemen heb met namen en karakters, dus dat is wel een beetje een ‘oei’)

Het plot zelf stak in elkaar als domino day; alle steentjes waren goed opgesteld en tikten de één na de ander omver waarna er een prachtig geheel ontstond. Er gebeurt zó veel in dit boek, maar alles ‘vloeit organisch voort uit het voorgaande’.(Uhm ja. Het is gewoon een logisch verloop zeg maar.) Hoewel het verloop logisch is, is het niet voorspelbaar. Want ik kan je één ding verzekeren: voorspelbaar is Fractured zeker niet! *Gooit tarotkaarten en glazen bol in vuilnisbak* Nee, maar serieus, normaal gesproken ben ik redelijk aardig in het voorspellen/aanvoelen van gebeurtenissen en personen, maar hier had ik toch echt wel een gevalletje ‘wtf’ op mijn hand. Wie is the good guy, wie the bad guy? Wie kan je vertrouwen? Wat is de waarheid? De Slated trilogie is niet alleen een YA dystopian, maar ook een suspense novel. Als je er eenmaal in begonnen bent, kan je het niet meer uit je hoofd zetten. – SH

Wil jij ook een trilogie lezen waarin je je wil vastbijten als een piranha? En hou jij wel van mindfucks in boeken? Lees dan alsjeblieft Fractured en bestel ‘m hier op Bol.com, of klik hier als je het eerste deel (Slated) nog moet kopen.