Extase – Lauren Kate

9789000309948_downloadrating 4 vd 5 - Willemijn Wie wint het gevecht om Luce? Het verbazingwekkende slot van de Fallen-serie. De tijd dringt voor Luce en Daniël. Om te voorkomen dat Lucifer het verleden uitwist, moeten ze de plek vinden waar engelen op aarde zijn gevallen. Donkere krachten achtervolgen hen en Daniël weet niet of hij het kan: blijven leven terwijl hij Luce steeds opnieuw moet verliezen. Samen gaan Luce en Daniël een legendarisch gevecht aan. Grote offers worden gebracht. Harten worden vernietigd. En plotseling weet Luce wat er moet gebeuren: ze is voorbestemd met iemand anders dan Daniël om samen te zijn. De vloek die op hen rust is altijd al alleen voor haar geweest – en de liefde die ze opzijgeschoven heeft. Luce moet de belangrijkste keuze uit haar leven maken. Het lot van vriend en vijand ligt in haar handen…


Keep goin’ till the end, zeggen ze altijd. Je weet pas of een serie goed is, als je het volledig gelezen hebt. Ik ben het hier volledig mee eens. De Fallen – series van Lauren Kate bewijzen dit statement. Ben je halverwege gestopt met deze serie? Pak dan nu onmiddellijk dat boek weer op, want dit einde wil je absoluut niet missen. Wat een knaller! Wat een afsluiting! Wat een fantastisch boek!

Extase liet mij verbaasd achter nadat ik het in een ruk uitgelezen had. Ik moest een paar keer met mijn ogen knipperen voordat ik het boek eindelijk pas echt begreep. Toen alles op zijn plek viel, was het enige wat ik kon uitbrengen: ‘O jeetje, wat knap!’. Jammer, jammer, Lauren Kate dat je dit niveau niet hebt weten te behalen in je vorige boeken! Fallen  en Passie vond ik wel leuk, Kwelling zelfs matig, maar Extase is verre weg het beste boek van deze serie. Het was een typisch ‘Oo, krijg nou wat! Daarom was het zo, en deed ze zo, en liep het zo!’- einde. Alles viel als losse puzzelstukjes op zijn plek, en het uiteindelijke patroon is prachtig. Nogmaals; jammer dat ik dat pas door had na bladzijde 250 van het allerlaatste deel van de serie! Mijn respect komt pas naderhand, in plaats van tijdens. Erg jammer en echt een gemis. Als ik had geweten hoe de vork in de steel zat had ik meer van de liefde van Daniel en Lucinda genoten. Had ik meer mee geleefd. Meer gehuild. Meer begrepen. Het gevoel wat ik nu heb ik juist spijt. Ik wil me verontschuldigen aan hen omdat ik ze 3,5 boek lang niet serieus genomen heb. Dus bijdeze: Sorry Lucinda, sorry (lekkere) Daniel.

Een re-read dan maar? Misschien, ik weet het nog niet zeker. Ik begrijp nu alles en het einde gaf me ook een duidelijk beeld van het hele verhaal, dus een re-read is niet nodig. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het altijd nog leuk en interessant kan zijn. Ik vind deze serie een lastig stukje werk. Is de serie nou denderend? Nee, maar het slotdeel wel. Moet ik deze serie nou aanbevelen? Nee, want veel mensen zullen zich door boek 1 – 3 heen moeten worstelen, en dat wil ik ze niet aan doen. Maar ook weer ja!, deze serie sluit zo goed af en het is zo gruwelijk mooi (ik moest een traantje wegpinken). Deze serie laat me dus twijfelen en weifelen. Maar een ding staat absoluut vast: het einde is fenomenaal. Het heeft me twee dagen lang dagdromen gegeven met een licht gevoel in mijn buik.

Herken jij dit ook? Ik zou graag willen weten waar jij de Fallen-series dan plaatst: must-read, re-read of don’t-read.  Ik denk dat elke Fallen lezer dit met elkaar gemeen heeft: wat zullen we Daniel missen!! (en Cam).

Koop Extase eenvoudig en snel op bol.com door hier te klikken! (de serie heeft zulke mooie covers ! <3)

-WH

(But now I am confused! Gisterenavond lanceerde Lauren Kate haar nieuwe boek ‘Unforgiven’ op twitter. Op www.goodreads.nl wordt dit boek als fallen #5 aangegeven, maar het boek gaat over Cam. Ik ben heel benieuwd! Zou het verhaal verder gaan? Of krijgen we een sneak-peak in het leven van Cam tijdens het verhaal wat we al weten?)