Anna en de French Kiss – Stephanie Perkins

9789000343560_downloadrating 5 vd 5 - Willemijn

Anna kijkt erg uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta, waar ze een cool bijbaantje heeft, een lieve vriendin en waar haar secret crush opeens interesse in haar lijkt te hebben. Dan wordt ze door haar vader naar de kostschool in Parijs gestuurd. Anna voelt zich eerst doodongelukkig, maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks & de brains… en een vriendin. Maar in de Stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss?


Anna en de French Kiss was voor mij een re-read en het eerste wat ik dacht toen ik het boek open sloeg was: “Doei wereld! Ik ben even een paar dagen in Parijs met mijn ontzettend grappige, lieve vriendin Anna, à bientôt!”. Een boek herlezen doe ik niet snel en een roman herlezen doe ik dus nooit, maar ik moest Anna weer bezoeken in Parijs. En ja, ik beken: ik ben ook verliefd op Etienne (nou en! Wie niet?!). Ooit een French Kiss willen mee maken? Wil je een fantastische reis maken naar Parijs? Zin in een heerlijke liefde? Opzoek naar een nieuwe vriendin? Het kan allemaal voor maar €16,99! (voor zo goedkoop ben je nog nooit naar Parijs geweest!)

Laten we eerst voorop stellen dat Anna en de French Kiss een prachtige, zwoele cover heeft. Thumbs up voor de uitgevers: ze hebben de heerlijke sfeer van Parijs op papier weten te krijgen door die foto! De cover had gewoon niet beter gekund. Het staat zo mooi in je kast! Ik kan niet wachten totdat de vervolgdelen uit komen! (nog mooier, nog kleurrijker, nog fantastischer!).  Anna en de French Kiss is daarbij een heerlijk boek om in je kast te hebben. Het dient zich er heel erg voor om lekker afgewisseld te worden met je harde YA-verslaving. Even geen zin in bloed, dystopian en gezeik? I’ve found your book! Na het lezen van heel veel fantasy, YA en dystopian is Anna en de French Kiss een zoete opluchting. Je drinkt dit romannetje in als delicate wijn en de smaak blijft nog dagen hangen in je lijf! Ik was 268 pagina’s lang weer heerlijk tienerachtig verliefd! Dank je wel Stephanie voor de vlinders! Toen ik het boek voor de tweede keer uithad, voelde ik weer een steek heimwee door mijn lijf gaan. Non, non, non! Nog niet weggaan Anna! We hadden het net zo leuk :(…

Als kritiekpunt: het boek is veel te kort én de uitgeverij moet opschieten met het uitgeven van de vervolgdelen. Dat is het.

Dus twee tips:

1) Ga je binnenkort naar Parijs? Dit boek MOET je meenemen. Je vakantie wordt meteen zes keer leuker. Het lijkt me onwijs vet om dit boek te lezen en tegelijkertijd de plekken uit het boek op te zoeken in het echt! (Notre-Dame, Eiffeltoren, Zero-piont ect.)

2) Dit boek MOET je lezen. Thank me later.

Koop jouw Anna en de French Kiss hier op bol.com.

-WH