De Prinses – Kiera Cass

De Prinses

rating 4 vd 5 - Sophie

ALS JE DE ONE NOG NIET HEBT GELEZEN, LEES DAN NIET VERDER

Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.


Als Willemijn de recensie van dit boek zou hebben geschreven, zouden jullie een heel andere waardering en ervaring hebben gezien dan bij mij. En sure, dat hoort erbij, want elk boek bevalt anders aan elk individu. Maar bij De Prinses zie je deze tegenstelling wel wat vaker dan bij andere boeken. Hoe kan dat dan? Hadden mensen hun verwachtingen te hoog ingezet? Is het dan echt zo’n slecht boek? Of ligt het toch ergens anders aan? Persoonlijk denk ik dat mensen hadden verwacht dat Eadlyn net als America innemend, zelfverloochenend en grappig zou zijn en ze misschien een klap in hun gezicht kregen toen ze Eadlyn leerden kennen. Sure, ze is grappig, maar vooral om over te lezen. Vanaf bladzijde 1 is ze, om het zachtjes te verwoorden, een zelfingenomen bitch, waardoor ik menigmaal met een grijns op mijn gezicht heb zitten lezen. Kijk uit hoor, want dit poesje heeft klauwen!

Ik kan niet teveel ingaan op de inhoud van het boek omdat het plot nogal spoilergevoelig is, maar wat ik jullie wel kan zeggen is dat ik het boek even snel had uitgelezen als de andere boeken! Net als bij De Selectie, De Elite en De One was ik vanaf het eerste moment hooked (ondanks ons verwende prinsesje) en las het boek weer heerlijk weg. Omdat het op de achterflaptekst al vernoemd wordt, heb ik het idee dat ik jullie wel mag vertellen wat mijn lievelingsdeel is aan dit boek: er is een selectie met mannelijke kandidaten! Ahw yeah, bring in the goods and I’ll judge 🙂 Ik kan jullie helaas niet spoilervrij vertellen wie mijn favorieten zijn, en dat ga ik dus ook niet doen. Maar ik kan jullie wel vertellen dat er voor elk wat wils bij zit, dus doe lekker mee met Eadlyn en selecteer je eigen prins!

“Maar wat nou als dit echt zo’n slecht boek is? Dan gaat mijn hele liefde voor De Selectie weg!” Nee man. Ik denk dat mensen vooral ontzet waren door ten eerste dus Eadlyn, maar achter dat masker gaat echt wel een leuk meisje schuil. Geef haar maar eens een kans, en dan zal je het zien. Ten tweede hebben we hier wel over Kiera Cass hè, dus denk je nou écht dat het een slecht boek zou kunnen zijn? 😉 Het boek eindigt op hele spannende noot, dus ik weet zeker dat maar weinigen van jullie aan het einde van de rit spijt gaan hebben het boek gelezen te hebben! Pak het nou maar gewoon op, en vorm je eigen mening zou ik zeggen! Dan gaan we daarna onze favorieten bespreken, goed? – SH


Bestel De Prinses hier op Bol.com! Voor The Heir klik je hier.