Isla and The Happily Ever After – Stephanie Perkins

Isla

rating 5 vd 5 - Sophie

The café is boiling. The atmosphere is clouded with bittersweet coffee.
Three years of desire rip through my body and burst from my lips: “Josh!”
His head jolts up. For a long time, a very long time, he just stares at me.
And then…he blinks. “Isla?”

Hopeless romantic Isla has had a crush on brooding artist Josh since their first year at the School of America in Paris. And, after a chance encounter in Manhattan over the summer break, romance might be closer than Isla imagined. But as they begin their senior year back in France, Isla and Josh are forced to face uncertainty about their futures, and the very real possibility of being apart.

Set against the stunning backdrops of New York, Paris and Barcelona, this is a gorgeous, heart-wrenching and irresistible story of true love, and the perfect conclusion to Stephanie Perkins’s beloved series.


Man oh man, wat ben ik bekeerd ten opzichte van dit jaar zeg! Als iemand me toen maar toesprak met het woord ‘contemporary’ trok ik mijn neus op en wuifde ik het idee weg. Na de Anna And The French Kiss trilogie (klik hier voor Anna and The French Kiss en hier voor Lola and The Boy Next Door) krijg ik meteen vlindertjes in mijn buik en wil ik op poëtische wijze gaan verkondigen waarom jullie Isla and The Happily Ever After moeten lezen. En nou ja, why the hell not? Komt ‘ie:

Eén keer in de zoveel tijd,
Krijg ik een boek in handen,
Dat mij zodanig sterk
Betovert, dat ik spontaan
Begin te watertanden.

Pavlov toonde dit aan
Met een bel,
Met een pen
Heeft Perkins het bewezen.
Bij een hond resulteert het in veel kwijl,
Bij mij resulteert het in veel lezen.

Was de verwachting
Hoger dan de uitkomst?
Trof het me
Precies zoals bedoeld?
Ik boer nu glitterwolkjes,
Zeker weten dat ook jij
Je zo wel ooit eens hebt gevoeld!

Isla snapt mij.
Ik snap haar.
We hebben allebei dat zwak
Voor mannelijke kunstenaars.
En die Josh, dat is me
toch een visioen!
All the looks, all the charms
All the feels! Ahhh someone hold me back!
*swoon*

Als er één ding is dat ik haat
Aan deze trilogie,
Is het dat ik met regelmaat
Gifgroen zie van de jaloezie!
Die boys, waar zijn zij in real life?
Niet hier, for sure, wat me niks kan schelen,
Ware het niet dat ik mijn lusten nu
Bevredigen moet
In niet méér dan slechts drie delen 🙁

Steph, you are killing me,
Ik vraag niet veel,
Maar doe me een lol:
Schrijf zóveel boeken
Dat ik mijn kasten vol
Kan zetten met méér
Anna en Étienne,
En Lola en Cricket
En Isla en Josh.
En dit rijmt niet meer,
Want emoties.

Oké, dus misschien moet ik geen dichter worden, maar guuuuuuys gaan jullie alsjeblieft alle boeken van Stephanie Perkins lezen? Ze zijn zo realistisch! De relaties zijn niet perfect, de omstandigheden ook verre van, maar ze geven je dat heerlijke feel-good gevoel dat je ook krijgt van de A-merk romantische comedies. Anna, Lola en Isla worden ongetwijfeld je nieuwe beste vriendinnen. Étienne, Cricket en Josh worden je nieuwe crushes. En kom op, wie wil er nou geen nieuwe vrienden/crushes?! Right? 🙂  – SH


Koop Isla and The Happily Ever After hier eenvoudig en snel via Bol.com!