De IJzerlegendes – Julie Kagawa

de-ijzerlegendes

rating 4,5 vd 5 - Willemijn

Joepiejajeej! Eindelijk een uitgeverij die verschillende tussendelen van een serie in één boek samen heeft gevoegd! En dat voor maar €9,95! I adore you, Harlequin! Een dikke “Dank je wel!” voor deze mooie bundel De IJzerlegendes van De Overzocht- Winter (The Iron Fey #1.5), De Overzocht – Zomer (#3.5) en De voorspelling (#4.5)! Must-have voor de The Iron Fay-fans en een must-buy voor de Julie Kagawa-liefhebbers. This is epic, fantastic fantasy!

Als je dit boek al hebt gekocht: STOP! Ga niet meteen beginnen met lezen! Nee! Bedenk eerst even dat dit het een-na-laatste deel is die we nog krijgen van The Iron Fey. Na The Call of the Forgotten #3 is het klaar! Done! Afgelopen! En daardoor lijd ik aan een chronische paniekstoornis. Wat? Hoe dan? Waarom niet meer?! Please Julie, schrijf ons meer! Een tachtigologie over Puck! Is dat geen waanzinnig idee? Maar helaas, ook al hebben we nog lang niet genoeg van deze fantastische serie, Julie Kagawa heeft het nu echt afgeschreven. The Iron Warrior komt 15 oktober 2015 uit in het Engels (Ik laat jullie het via facebook weten wanneer dit deel uitkomt in het Nederlands!) Julie Kagawa heeft net Rogue (Talon #2!) uitgegeven en is nu bezig met The Soldier (Talon #3). Er komen uiteindelijk 5 delen, als het goed is. Troost u zelf dus! Want Pupil (Talon #1) is net uitgekomen bij Harlequin! (<3<3<3) en natuurlijk hebben we The Blood of Eden serie van haar nog. Genoeg Julie Kagawa to come dus, maar weinig The Iron Fey to come. Daarom wilde ik extra genieten van dit boek. Voordat ik het ging lezen, bewonderde ik eerst de prachtige kaft. Ik ging met mijn vingers over de glitters (Gosh, have to love those!) en genoot ik even van de mooie foto. Ik voelde me meteen weer helemaal thuis en liet dat gevoel even bij me naar binnen dringen. Vervolgens sloeg ik het boek open, en o man! Een vlaag van heimwee spoelde over me heen. Het lettertype alleen al zoog me direct terug naar Nimmernimmer. Ik heb dat grote, magische, vervloekte, vrolijke, lieve, angstaanjagende, te gekke, idiote land enorm gemist. Het was bizar hoe sterk dit effect op mij had. Ik heb dat maar met heel weinig boeken. De golf sloeg zelfs nog meerdere keren over me heen tijdens het verhaal. Elke keer toen ik bekenden tegen kwam sloeg het weer in mijn gezicht. Ik heb heel zuinig gelezen. Ik wilde optimaal en zo lang mogelijk genieten van The Iron Fey. Geen enkele feeën fantasy serie is zo leuk als deze. Geen één. Nee echt, geen één!

Nu moet ik eerst even iets bekennen voordat ik verder ga: Ik lees nooit tussendelen van series. Ik vind ze altijd (in verhouding met de andere boeken) te duur, waardeloos, inhoudloos, plotloos en nutteloos. Bovendien zijn die krengen altijd alleen maar als E-book beschikbaar (en ik ben E-readerloos). Dus waarom heb ik dan De IJzerlegendes gelezen? Omdat het in een boekvorm uitgegeven is! (Hoeray voor Harlequin!) En te duur? Nee man! Maar €9,95 voor een bijna 300 bladzijdes vol humor, plezier en actie. Waardeloos? Heb je de kaft gezien?! Het is prachtig! Inhoudloos en plotloos? No way! De IJzerlegendes is een boek met drie zelfstandige, volwaardige verhalen met plot én ontwikkeling. Mini verhaaltjes dus, van de beste kwaliteit. Nutteloos? Nee, je wilt deze verhalen van Puck, Ash en Meghan echt niet missen! De IJzerlegendes bevat de heerlijke mix die we van Julie Kagawa gewend zijn: lugubere krankzinnigheden vermengt met magische gebeurtenissen! Wat heeft dit boek mij gebracht en wat zal het jouw brengen? Plezier, een gevoel van thuiskomst en een vakantie tegelijkertijd, spanning, lachbuien en vooral een stekende drang om alle delen van The Iron Fey nogmaals te lezen. Wat is Julie Kagawa toch goed! Mijn fantasy koningin! Ik dwaal graag rond in haar onverbeterlijke koninkrijk. Kopen dus! Dit deel én alle andere Julie Kagawa boeken (Maar je hebt ze natuurlijk al lang in huis. Toch? TOCH?!)

PS. Puck, will you marry me?

Geïnteresseerd?
Koop bij bol.com

-WH