IJs & Steen – Victoria Scott

55125300a77a62.59232289rating 5 vd 5 - Willemijn

Tella is nog steeds deelnemer van de Zwavelloop, een levensgevaarlijke race door vier ecosystemen. De prijs? Het Medicijn dat haar broer Cody kan redden. Opgeven is geen optie. In de twee volgende onderdelen van de race, de oceaan en bergen, liggen talloze gevaren op de loer: bevriezing, lawines, haaien en onverwachte nieuwe regels van de race. Maar wat als het gevaar nog verder gaat dan dat?
Wie kun je vertrouwen als iedereen om je heen geheimen heeft, zelfs degene van wie je houdt?


In de recensie van Water & Vuur (lees de recensie door hier te klikken) vertelde ik je dat deze serie van Victoria Scott een absolute aanrader is. Ik was enthousiast over de schrijfstijl van Victoria, de verhaallijn, de pandora’s en alle unieke toevoegingen die Victoria Scott toevoegt aan haar Water & Vuur wereld. Na deel 2, IJs & Steen, ben ik zelfs nog enthousiaster- of nee, ik weet het beter gemaakt: laat ik het meer waanzinniger noemen! Behold, mensen: IJs & Steen, het pas uitgegeven YA-boek van Uitgeverij Leopold dat van mij de titel ‘summer-must-read’ krijgt. Waarom? Omdat het een waanzinnig goede serie is die deze zomervakantie gewoon helemaal afmaakt. Leopold gaf jullie een cadeautje, toen ze IJs & Steen net voor de grote vakantie uitgaven. Het boek kan dus nog nét mee in je vakantiekoffer! Als je deel één nog niet gelezen hebt, moet je die als de wiedeweerga natuurlijk ook nog gaan lezen. (Lange leve bol.com met de voor 23.00 besteld, morgen in huis-service!)

Ik ben de afgelopen dagen op een diehard survival gegaan. En nee, niet die survival-uitjes die je koopt via een marktplaats aanbieding, maar een heuse echte. Met Tella. Op Zee. Met bloed. In de bergen. Ik ging bijna dood, en voelde de blaren op mijn handen, ik huilde en werd onder meters sneeuw bedolven! De afgelopen paar dagen had ik een waanzinnige ervaring. Tella (het hoofdpersonage van deze serie) en Victoria Scott namen mij mee en samen vlogen we door de bladzijdes. IJs & Steen is beter dan deel 1! Ja, absoluut! Waarom? Omdat in deel 2 de spanning zo hoog oploopt dat het gewoon niet te houden is. De laatste 150 pagina’s heb ik in een ruk uitgelezen terwijl ik ontzettend nodig moest plassen. But. I. Kept. On. Reading. Could. Not. Stop. (na de laatste bladzijde ben ik gillend met mijn handen voor mijn kruis naar de wc gerend) Wat een fantastische film zou dit zijn! Ik ben verheugd om mee te delen dat deze serie, ondanks het vrouwelijke hoofdpersonage, een gendervrije serie is: voor vrouwen én voor mannen dus. Mooi zo, nog een reden om ‘m te kopen! Dan heb je ook meteen een boek voor je lieve vriend(in). IJs & Steen is spannend, grappig, opwindend, hartverscheurend, gruwelijk en ijzersterk. De titel IJs & Steen vind ik perfect passen bij de lading van het boek: Ijs voor het ijzingwekkende gebeurtenissen en steen voor de keiharde actie. In mijn vorige recensie liet ik jullie ook al kennis maken met Tella. In dit boek ben ik nog meer van haar gaan houden. Ze is zo grappig en innemend. Haar ontwikkeling tijdens het verhaal is enorm. Tella uit het allereerste begin van deel 1 is zo contrasterend met het einde van deel 2 dat het gewoon humoristisch is. En ze blijft toch gewoon zo heerlijk zichzelf, een betere zichzelf weliswaar. Ze is stoer en cool: ik wil haar zijn. Inclus de veer in haar haar. En natúúrlijk inclus het vriendje Guy (jamjam). En Madox (Duh!).

Ik hou gewoon van deze serie. Ik houd van die gekke Tella. Ik houd van die gave interactie tussen de personages. Ik houd van de Zwavelloop, Guy en Madox! Ik maak een diepe buiging voor het knetterende en onvoorspelbare einde! IJs & Steen:  je t’adore et je t’aime. I love you and I want you. Simpel zat. Ik wil meer! Veel meer! (Beter schrijft Victoria Scott als een malle Titans af en gaat ze met haar reet weer achter de computer zitten voor het vervolg! #prettyplease) Ik ga The Collector trilogie van haar ook aanschaffen! Ik kan geen genoeg krijgen van Victoria Scott.

En o ja: Weet je nog wat Young-adults.nl beweerde? “Beter dan De Hongerspelen!” In mijn recensie van Water & Vuur zei ik dat dit niet zo was. Voor IJs & Steen beweer ik iets anders: Het is wel zo én het is niet zo, want ik vind IJs & Steen net zo goed als De Hongerspelen. Ze gaan gelijk op! Just as awesome!

Durf jij de uitdaging ook aan te gaan en wil je mee met ons mee op een zware survival tocht?

Koop bij bol.com

Ik zie je bovenaan de besneeuwde bergtop!

8 thoughts on “IJs & Steen – Victoria Scott

  1. Oooh ik geloof zo dat je gewoon doorlas terwijl je naar de wc moest. Ik ben vanochtend begonnen in water & vuur, en vanavond heb ik m in 1 ruk uitgelezen ook al moest ik ook zo nodig naar de wc. En wat betreft beter dan de hongerspelen, het is gewoon niet te vergelijken. Ik hou van de hongerspelen maar ik hou nu ook zo veel van deze serie…. Ik ben helemaal enthousiast en kan niet wachten tot ik ijs&steen kan lezen!

  2. Hebben jullie enig idee wanneer het 3e boek uitkomt? Ik kan alleszins al nietmeer wachten !!

  3. Ik heb gelezen dat er geen deel 3 komt, totdat haar Engelse uitgever haar een contract geeft voor deel 3 🙁 Haar uitgever wil haar tot nu toe nog geen contract geven. Echt zó jammer!

  4. Aah wat is dat nou voor een onzin.. ? Ik heb beide boeken in één dag per boek uitgelezen. Ik ben in love met deze serie en ik kan niet wachten tot het volgende deel met meer Tella en Guy ?

  5. Wat? Dit kunnen ze toch niet menen?! Dit is een van de beste reeksen die ik ooit las !!

Comments are closed.