Vuur en As – Sabaa Tahir

Lieve mensen, mag ik jullie voorstellen aan mijn nieuwe lievelingsboek?
Woo, wat? Heeft Willemijn een nieuw lievelingsboek?
JA ECHT WEL! Vuur en As heeft mijn eeuwige nummer 1 topper Hart van Inkt genadeloos van zijn plek af getrapt. GE-NA-DE-LOOS. Want wauw, wauw, wauw, wauw. Wat een boek! Wat een pareltje! Wat een page-turner!

Kennen jullie Sabaa Tahir al? Nee, ik voorheen ook niet, maar dat komt vooral omdat Vuur en As haar debuut is. Hoe kan iemand in vredesnaam zo’n waanzinnig goed verhaal neerpennen als het de eerste keer is dat ze het doet? Ik maak een diepe buiging! Sabaa Tahir moet wel een hele bijzondere, slimme vrouw zijn (ze is ook echt knap! Heb je haar foto gezien? <3). Na de eerste bladzijde van Vuur en As wist ik het al meteen: Sabaa Tahir, je hebt me! En flink ook! Haar personages hebben allemaal verschillende karakter kleuren, waardoor Tahir’s ‘verhaaldoek’ een bijzonder en uniek schilderij is. Ik HOU van Laia. Ik wil Helen ZIJN. Ik wil Elias KUSSEN. Ik wil Marcus STOMPEN. Ik wil Darin REDDEN. Ik wil meedoen met het boek, ik wil het proeven! Haar personages zijn levensecht en gaan je allemaal aan het hart. Ik draafde met het verhaal mee en vergat even helemaal mezelf. Dat is iets  wat alleen echte magische boeken kunnen: Je verliest jezelf helemaal in het verhaal. En als het boek uit is, ga je wezenloos op de bank zitten, al knuffelend met het boek, en kijk je verward voor je uit. Je mist de tijd met je vrienden. Je mist de spanning. Je mist de liefde. Ik miste Vuur en As al meteen de eerste minuut toen ik het uithad. Maar ik hoef niet te treuren: Dit boek is re-re-re-re-read waardig (en zelfs een re-re-re-re-re-re-re-re-re-re-re-re-re-re-read!).

Vuur en As is dus mijn absolute favoriet! Ik houd van verhalen die gruwelijk pijn doen in je hart. Ik wil iets voelen, iets beleven. Vuur en As liet mij op driekwart van het boek brullen van het huilen. Volgens mijn vriend was ik zelfs lijkbleek. (Als je het boek leest, weet je precies wel stuk ik bedoel!). Ruthless is het en ik houd van de tranen die het me bezorgde. Vuur en As laat je rillen, lachen, huilen en liefhebben. Prachtig verhaal, prachtige personages. Sterk bedacht, perfect uitgewerkt. Op en tot intriges en een onvoorspelbaar einde. Ik heb gerild van spanning om het einde. ‘An Ember in the Ashes’ heet het boek in het Engels. Een Sintel in het As! Vuur en As is een sintel in mijn hart: ingesloten en permanent! Het verhaal blijft er nagloeien zodat ik het dag op dag kan herbeleven. Daarom is Vuur en As mijn favoriet: ik blijf erover na denken. Het was ijzer- en ijzer-sterk. Ik hield intens veel van de personages. Het deed gruwelijk pijn. Ik mis het boek elke dag.

Nu moet ik jullie nog bekeren! Vuur en As is te koop vanaf 7 oktober!
Koop bij bol.com

2 thoughts on “Vuur en As – Sabaa Tahir

Comments are closed.