The Unbecoming Of Mara Dyer – Michelle Hodkin

The Unbecoming
rating 4 vd 5 - Sophie

Mara Dyer believes life can’t get any stranger than waking up in a hospital with no memory of how she got there.
It can.

She believes there must be more to the accident she can’t remember that killed her friends and left her strangely unharmed.
There is.

She doesn’t believe that after everything she’s been through, she can fall in love.
She’s wrong.


 The Unbecoming Of Mara Dyer. God, hoe vaak ik dit boek al voorbij heb zien komen als ‘aanbevolen’ op Goodreads… En elke keer dacht ik “ZUCHT GOODREADS, STOP STALKING ME! Nee is nee. Klaar.” Maar blijkbaar is Goodreads net zo hardnekkig als ik, want het bleef doorgaan me over te halen. En koppigheid is niet het enige dat Goodreads en ik met elkaar gemeen hebben, want ook we hebben allebei een feilloze smaak.

[…]

Oké grapje. Maar ik moet toegeven dat ik blij was met de aanhoudendheid van het programma (en met de schitterende hardcover edities van de trilogie die ik van Amy heb overgekocht! Dankjewel nogmaals!) want ik heb EINDELIJK toegegeven aan ‘de eeuwige tip’, en het programma had gelijk hoor. IK GEEF HET TOE. Jij had gelijk Goodreads, en ik zat fout. Ik ga door het stof oké?!

Ik was niet alleen verrast over het feit dat ik zo genoten heb van het boek. Ook de uitwerking ervan heeft me verbaasd! Ik had verwacht dat het boek voornamelijk gericht zou zijn op het paranormale, maar het grootste deel van het boek voelde méér aan als een contemporary novel, en misschien zelfs een beetje als een thriller. Gelukkig voor mij kan ik al deze genres waarderen, en vond ik het dan ook moeilijk om het boek weg te leggen. Het duurde erg lang voordat ik stopte met zoeken naar het begin van het paranormale begin en begon te accepteren dat het genre misschien wat anders was dan ik vooraf had gedacht, maar het feit dat het verhaal niet voorspelbaar was, was natuurlijk ook heel wat waard!

Toen ik de synopsis van het boek las, was ik bang voor één specifiek iets: dat Mara een zeurderig emo meisje zou zijn dat continu zwolg in zelfmedelijden en een jongen nodig had om zich beter te voelen. BREATHE PEOPLE, Mara is het tegenovergestelde! Ondanks de dingen die op haar pad zijn gekomen, is zelfmedelijden geen eigenschap van Mara’s persoonlijkheid. Ze is grappig, nuchter en awkward. Ik heb regelmatig gelachen om haar uitspraken en gedachtegangen, en vond het erg leuk om vanuit haar perspectief te lezen!
En de liefde. Tja, de liefde… Als het boek alleen over de verhouding tussen Mara en haar love-interest (wiens naam ik vanwege spoilers niet ga noemen 😉 ) zou zijn gegaan, zou ik het ook hebben gelezen! Zo lief. Zo grappig. Zo lomp. ;-P Beide personages zeggen waar het op staat, maar zijn duidelijk gek op elkaar. Zo’n relatie wil ik nou ook! Dus jongens, take note. Als je enige ambitie hebt tot het veroveren van een meisje dat niets anders doet dan lezen, schrijven en studeren. En je vergelijkt met elke jongen waarover ze ooit gelezen heeft. En heb ik al vermeld dat die jongens voort zijn gekomen vanuit de fantasieën van vrouwelijke auteurs?
Ok nevermind, ik hou het wel bij het zwijmelen bij Mara’s crush 😉

Ondanks het feit dat ik erg genoten heb van het boek, vond ik wel dat het plot op sommige momenten wat warrig was en niet echt vlotte. Om deze reden houd ik mijn waardering op 4 schichten (zazing!), want het heeft me nou ook weer niet achterover doen slaan.

Maar Goodreads. Eerlijk is eerlijk: dankzij jou heb ik weer een paar leuke uurtjes beleefd met het lezen! En nog twee delen te gaan… 🙂 – SH


Wil je kijken of dit boek ook iets is voor jou? Bestel ‘m dan nu gemakkelijk en snel op Bol.com!

Koop bij bol.com