Rebel – Julie Kagawa

9789402705201 rating 3,5 vd 5 - Willemijn

Op de vlucht en klaar voor de strijd… Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in – niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer. Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenprestatie wil ze hem bevrijden uit handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren. Met meer vijanden dan vrienden komt Ember al snel voor moeilijke keuzes te staan.


Ooh, ik ga iets heel ergs zeggen. Zijn jullie er klaar voor? Ja? Nou, daar komt ie: Ik vind Rebel het minst leuke boek van Julie Kagawa tot nu toe. Ik heb er meteen spijt van dat ik het zeg, want ik voel me schuldig tegenover Julie. Echter, het is wel de waarheid en ik wil gewoon 100% eerlijk kunnen zijn. Laten we eerst voorop stellen dat ik van de Talon-serie houd! Riley, Ember, Garret, ja zelfs van Dante houd ik! Deze serie is ook absoluut een aanrader voor elke draken-fan! Zeker de fans van Drägan Duma en Fireflight moeten deze boeken lezen. En zeg nou zelf; wie wil nou niet die prachtige boeken in de kast hebben staan? Ik geef zonder schaamtegevoel toe dat de tranen me in de ogen sprongen toen ik het boek in handen kreeg. Ik houd gewoon zo veel van Julie Kagawa’s boeken en van deze serie. Pupil was. zo. ontzettend. tof! Bovendien vind ik dat de prijs van mooiste cover dit jaar naar Pupil of Rebel moet gaan. De illusie van de drakenhuid is echt heel gaaf. Het heeft een reliëf, het glittert én de structuur van de huid is heel mooi nagedaan. Toppertje dus, toch geef ik Rebel maar 3,5 ster. Hoe dan?!

Nou, gewoon! Ik voelde de aantrekkingskracht die Pupil had bij mij helemaal niet. Ik legde het boek makkelijk weg en merkte zelfs dat ik het op sommige punten saai vond. Julie heeft in dit boek te veel ontsnappingspogingen en actie gepropt. Ember is alleen maar bezig met weghollen. Het begint ermee en het eindigt ermee. Natuurlijk heet dit boek Rebel, en het leven van een rebel ziet er nou eenmaal zo uit, maar toch vind ik dat niet een goede argumentatie. De actie overstemde alles! Er waren haast geen adem pauzes en alle spanningsbogen waren gauw op en volgde te kort op elkaar. De dialogen waren daarom ook matig. Personage ontwikkeling ontbrak in zijn geheel. De relatie van Ember met Garret of Riley is heel oppervlakkig en sprak helemaal niet aan tot de verbeelding. Ik voelde hun liefde niet. Eveneens voelde ik Embers angst niet als ze weer eens in het nauw zat. Simpel weg omdat ik gewoon wist dat ze er toch wel uit zou komen. Ik nam het veel minder serieus. Jammer, want ik vind het verhaal wel echt tof!

 

Bovendien roem ik Julie Kagawa altijd om haar fantastisch geschreven en uitgewerkte personages, terwijl ik dit nu niet ga doen. Wie is er nou niet verliefd op Puck, Ash, Jackal of Zeke? (allemaal andere personages uit andere series geschreven door Julie) Met hen vergeleken vind ik Garret en Riley maar grijze muizen in Rebel. Terwijl ik wel in Pupil vlinders in mijn buik kreeg van Riley. Sexy gast op een motor die alleen maar problemen ademt? Kom maar op! Gimme that! Maar de Riley in Rebel is helemaal niet zo. Het was een beetje een druilerige draak die met zijn armpjes over elkaar zat te mokken. Ik hoop op een comeback in het volgende boek!

Jager komt in de zomer van 2016 uit, en als ik daaraan denk, ga ik trappelen met mijn voetjes. De cover is ZO VET. Dit keer is het geen drakenhuid, maar een maliënkolder met bloed dat er doorheen sijpelt. PRACHTIG PRACHTIG PRACHTIG! <3<3 I want! So pretty. Het einde van Rebel, en vooral de epiloog, vond ik erg sterk. Ik ben heel erg benieuwd hoe het verhaal zich verder gaat ontwikkelen, want er komt een geheel nieuw element bij (he he, eindelijk!). Julie Kagawa gooit de boel weer lekker om, zoals we van haar gewend zijn. Ik wrijf in mijn handjes en ben heel erg benieuwd naar de rest! Gimme more. Ik weet zeker dat het geweldig wordt!
Koop bij bol.com