De Vloek van de Titaan – Rick Riordan

9789460230806_downloadrating 3,5 vd 5 - Willemijn

Percy Jackson is inmiddels veertien en een beetje wijzer. Wanneer zowel zijn vriendin Annabeth als de godin Artemis verdwijnt, wordt er een zoektocht op touw gezet. Haast is geboden: het orakel heeft voorzien dat de godin in ieder geval vóór de winterzonnewende terug moet zijn, want haar invloed zal doorslaggevend zijn in de oorlog tegen de Titanen. Percy gaat op pad met zijn beste vriend Grover en een bont gezelschap. Hij wordt geplaagd door onheilspellende dromen. Het orakel heeft namelijk nog meer voorspeld: één van hen zal het niet overleven. Maar wie?


Yeah baby! Dit lijkt er al meer op! Als je mijn andere recensies hebt gelezen, weet je dat ik niet zo heel erg weg was van de Percy Jackson reeks. Mijn voornamelijk reden daarvoor was dat ik Rick Riordan’s schrijfstijl heel maf vond, en het verhaal net iets te kinderachtig. Zou het komen doordat Percy wat ouders is geworden? Ik weet het niet, maar in ieder geval vond ik dit Percy Jackson boek eindelijk een keer echt leuk! Ik was blij!

De Vloek van de Titaan is ten opzichte van zijn twee jongere boekbroertjes spannender, serieuzer, maar vooral ook mystieker. De magische onbekende kracht in dit boek vond ik heel erg onheilspellend en dat vond ik heerlijk! Bovendien vind ik Percy Jackson steeds meer een held worden. In deel 1 won Percy zijn gevechten met monster door dom en puur geluk (elke simpele ziel had het voor elkaar gekregen, want aan wijsheid en inzicht lag het toch niet), terwijl in deel 3, dit deel dus, Percy een echte ‘krachtige’ jongen wordt. Hij doodt dieren echt met wijsheid en brute kracht. Hij wordt slim, doordacht en vooral sterk. Hij begint steeds meer zijn babyvet kwijt te raken en wordt steeds meer een echte kerel. Leuk om zo mee te maken! Het geeft je het gevoel Percy Jackson heel goed te kennen, en het idee dat je al jaren lang zijn vriend bent. Ik vraag me nu heel erg af of Percy tot een lekkere, knappe, Hercules-like hunk gaat uitgroeien. In dat geval ben ik jaloers op Annabeth haha.

Wordt de serie steeds beter? Ik ben heel erg benieuwd. Het is voor mij in ieder geval duidelijk dat ik de 14 jarige Percy Jackson way leuker vind dan de 11 jarige snotaap Percy. Het einde van dit boek was ook het allerbest! Riordan neemt eindelijk onvoorspelbare wendingen die zeer verfrissend waren! Het greep me (voor het eerst) echt en ik overwoog zelfs om meteen deel 4 te lezen (uiteindelijk toch maar niet gedaan, want ik wil geen Percy Jackson-overkill haha!). Ik heb dus goede moed voor de rest van deze serie ! J De twee vervolgdelen liggen klaar om gelezen te worden in deze aankomende #Boektober!

Koop bij bol.com