The Kiss of Deception – Mary E. Pearson

screenshot_2015-12-17-09-56-11_1rating 5 vd 5 - Willemijn

A princess must find her place in a reborn world. She flees on her wedding day. She steals ancient documents from the Chancellor’s secret collection. She is pursued by bounty hunters sent by her own father. She is Princess Lia, seventeen, First Daughter of the House of Morrighan. The Kingdom of Morrighan is steeped in tradition and the stories of a bygone world, but some traditions Lia can’t abide. Like having to marry someone she’s never met to secure a political alliance.
Fed up and ready for a new life, Lia flees to a distant village on the morning of her wedding. She settles in among the common folk, intrigued when two mysterious and handsome strangers arrive—and unaware that one is the jilted prince and the other an assassin sent to kill her. Deceptions swirl and Lia finds herself on the brink of unlocking perilous secrets—secrets that may unravel her world—even as she feels herself falling in love.


Voordat ik begin even een paar hartjes:

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Gevolgd door:

****EEN NIEUW LIEVELINGSBOEK-ALARM!! ****

Je hebt boeken én je hebt B O E K E N. Je hebt een plottwist én een P L O T T W I S T. Dit B O E K heeft een P L O T T W I S T waar je u tegen zegt. Allemachtig. Oh, The Kiss of Deception wat heb je mij heerlijk om mijn mond gekust, haha! Dit boek mensen, is sick. Gewoon sick. Wauw. Ik wil dit boek 100 sterren geven. 1000. Nee, 10.000. Nee, 100.000!

Man, man, man. Dit boek is gewoon niet goed voor je bloeddruk. Als ik weer aan dit boek denk, klopt mijn hart als een malle en vliegen alle gebeurtenissen door mijn hoofd. Ik ben stiekem gewoon verliefd op dit boek. Ik heb The Kiss of Deception als hardback met dustcover en ik vind ‘m gewoon zo mooi. Hij staat serieus met de cover naar me toe aan het uiteinde van mijn bed, zodat ik hem elke ochtend en avond kan zien. Mijn boekenverkoopverbod, die ik mezelf heb opgelegd, heeft nog nooit zo’n zeer gedaan. Ik. Moet. The heart of Betrayal. Nu. Nu. Nu. Hebben. God, ik kan wel janken! Ik ga jullie nu gestructureerd (tenminste dat probeer ik haha) uitleggen waarom jullie dit boek allemaal moeten lezen. JA ALLEMAAL. Hier komt-ie:

De setting. Grisha-, Throne of Glass-, Graceling-lovers opgelet! Dit wordt jouw boek van 2016! Ik heb net even gezocht naar negatieve recensies en ik kon er gewoon geen eentje vinden. Ik snap niet waarom dit boek geen internationale mega fandom heeft! (Nederlandse uitgeverijen: wie dit gaat uitgeven ga ik kussen) This is the shit. De worldbuilding van dit boek is waanzinnig. Halverwege het boek vond er een kleine setting-verandering plaats en ik had letterlijk, ja letterlijk! heimwee naar de vorige plek. Ik had gewoon pijn is mijn bast ervan! Ongelofelijk toch? Als ik terug denk aan het verhaal zie ik een levensechte film voor me. Ik heb het idee dat ik naar een super goede film heb zitten kijken in plaats van witte pagina’s met zwarte letters. Het is beeldend, magisch en echt. Iedere keer als ik het boek opensloeg voelde ik direct de winden van Morrighan door mijn haren waaien. Ik rook de bloemen. Ik zat op het paard en voelde het leer van het zadel kraken tussen mijn benen. Ik was vertrokken naar deze fantastische wereld. De Morrighan wereld lijkt veel op die van Grisha, Graceling en Throne of Glass. En deze werelden vind ik het allerbest! ‘Middeleeuwse’ setting met een vleugje magie en fantasie, en kei-kei-keiharde realiteit (en lekkere kerels). Ben jij ook gek op de bovengenoemde boeken? Dat moet je ‘m zekerste weten gaan lezen.

De romantiek en personages. Jam, jam, jam, jam. Ik zit nu weer te genieten als ik er aan terugdenk. Dit boek telt 486 pagina’s en toen ik eraan begon dacht ik: ‘sodeju, dat wordt me een lange tocht.’ Dus niet! Het was veel te snel voorbij en heb elke bladzijde opgevreten. De mannen in dit boek zijn sexy en sterk. Ze zijn leuk en heldhaftig. Dit doet de prins-op-het-witte-paard-maar-ik-besta-in-het-echt-dus-echt-niet-en-sta-alleen-in-dit-boek-om-jou-te-frustreren-alarmbel afgaan, maar die kun je weer uitzetten: in The Kiss of Deception is dat niet zo. De mannen (je leest ook vanuit hun oogpunt) hebben een diepere klank en zijn mysterieus. Je kunt echt rondtasten in hun ziel. Je denkt en leeft met hen mee en ze zijn niet alleen ‘lekker vlees’ om over te lezen, maar ze zijn echte volwaardige, realistische personages. Prachtig! Ik heb ervan genoten. Helaas kan ik niet veel over de romantiek in dit boek vertellen, omdat ik niets maar dan ook helemaal niets wil weggeven over de plottwist. Ik wil het namelijk niet voor jullie verpesten. Allemensen. Niet normaal die plottwist.

De plottwist. Bizar. Geweldig. Frustrerend. Hilarisch. Waanzinnig: de plottwist in dit verhaal is er eentje van de allerbeste soort. Niet normaal. Ongelofelijk. Wat een geweldige vrouw is Mary E. Pearson. Wat een meesteres in misleiden! Ik wil haar grond kussen. Vraag maar aan mijn vriend: ik ben gewoon een uur van slag geweest. Ik bleef terug bladeren in het boek en kon er gewoon niet met mijn hoofd bij. ‘He?! HE?! HE?! Hoe dan? HOE HOE HOE DAN?!’ Zoals ik al eerder zei: niet goed voor mijn bloeddruk haha. Wie dit boek gaat lezen en al gelezen heeft, weet precies wat ik bedoel!

Het verhaal. Daar kan ik kort over zijn: gewoon heerlijk! Het is eigenzinnig en uniek. Het verhaal van The Kiss of Deception (mede door de plottwist) blijft in je hoofd plakken. Ik ken geen verhaal dat gelijkend is, dus het was (voor mij tenminste) lekker origineel. Het zit vol spanning en heeft lekker veel afwisseling wat betreft plekken en dergelijke. Je ziet veel en maakt ook heel veel mee.

Een negatief punt. Ha! Die heb ik niet!

Dusse, wanneer gaan jullie ‘m kopen? Cut the crap, en lezen die hap!
Koop bij bol.com