Rode Letters – Anne Bishop

Rode letters_Anne Bishop

rating 4,5 vd 5 - Willemijn

Meg Corbyn is een cassandra sangue, een bloedprofeet, die de toekomst ziet elke keer dat haar huid bloedt. Op de vlucht voor de man die haar gave wil gebruiken om rijk te worden eindigt ze in een Stadspark van de Anderen – waar de menselijke wet niet geldt…
Simon Wolfgard, gedaantewisselaar en leider van het Stadspark in Lakeside, weet niet wat hem ertoe beweegt om Meg de baan te geven van Contactmens. Maar als hij Megs geheim ontdekt, moet hij beslissen of zij het waard is om de broze vrede tussen mensen en de Anderen op het spel te zetten.


 

Rode Letters van Anna Bishop kost maar €10 en ik zeg je: dat is een belachelijk lage prijs voor zo’n goed boek! Al was dit boek €35, dan had ik nog steeds mijn portemonnee gepakt om dit boek te kopen. Ga je binnenkort op vakantie? Zijn je tentamens bijna klaar? Of heb je gewoon zin om volledig weg te dromen? Rode Letters is your girl! Uren en uren leesplezier en een heerlijk verhaal dat blijft hangen!

Allereerst wil ik jullie voor dit boek waarschuwen: het heeft een mega verslavingsgehalte! Niet normaal gewoon! Ik weet niet wat het is met dit boek, maar ik was hooked. Elke minuut die ik kon besteden aan het boek gebruikte ik volledig. Al was het maar drie zinnetjes: dan was het al goed. Rode Letters heeft een apart drugsgehalte: ook al is het begin van het verhaal helemaal niet spannend, de Anderen-wereld is zo uniek dat ik er elke keer weer naar terug wilde keren. Normaal gesproken ben ik verslaafd aan boeken die lezen als een trein en waar je van het ene probleem in het andere valt. Non-stop action, zeg maar. Nou, dat heeft Rode Letters totaal niet! Het verhaal is leuk en bijzonder, maar de gebeurtenissen hebben een traag tempo. Je kachelt door het verhaal heen en hobbelt op een rustig tempo door de wereld. Rode Letters is een hele kluif: ik heb er heel veel leesuren in zitten. Rode Letters is geen frikandel-hap-snel-weg-snack. Nee, het is een hele hap waar je wel twee weken je mond vol van kan hebben. En het smaakt heeeeerlijk!

Alles in dit boek gebeurt op één plek. Normaal heb ik daar een gru-we-lijk-e hekel aan. I want action and traveling! Dus, én het verhaal is van een langzaam kaliber én alles gebeurt op één plek.. Waarom heb ik dit boek dan 4,5 ster gegeven? Omdat Rode Letters gewoon freaking geweldig is. Ondanks het wat trage tempo is het verhaal gewoon fantastisch. Ik heb me geen seconde verveeld. Ik wilde ook helemaal niet naar een andere plek reizen, ik wilde in het Stadspark leven! De Anderen-wereld is zeer bijzonder. De personages die voorkwamen vind ik zo ontzettend leuk. Ze hebben een speciaal plekje in mijn hart weten te veroveren. Ze zijn grappig, schattig en vooral een beetje kinderlijk. De hele De Anderen-wereld doet me sowieso wat onvolwassen voelen. De wereld deed iets met me. Ik voelde me vrij en lekker kriebelig in mijn buik. Ik kan het niet zo goed uitleggen, maar ik voelde me losgemaakt van mijn dagelijkse verantwoordelijkheden en had het idee dat ik heerlijk onbezorgd kon spelen met de Anderen. Vooral Simon is zo’n lekkere drammerige opdonder. Ik moest zo hard lachen als een Kraaigard weer gilde: ‘OH, EEN GLIMMER!’. Fantastisch.  Ik heb mijn buik zeer gelachen. Het is heel komisch geschreven en heeft een vleugje onbezorgdheid over zich heen. Bovendien bevatte het al mijn lievelingselementen: fantasy, bijzondere wezens en een beetje magie. Een lekkere mix!

Ik moet moet moet moet moet moet deel 2 Zwarte Veren gewoon nu nu nu nu nu hebben. Echt, ik snak er gewoon naar! Ben jij nog niet in deze geweldige serie begonnen, en houdt je van Urban Fantasy (of gewoon Fantasy), grappig geschreven verhalen en magische wezens? This is your thing! Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik zó verslaafd zou raken een dit boek, maar het is wel gebeurd. Give me more Anna Bishop!

Koop bij bol.com

BELANGRIJKE OPMERKING: CROWFUNDING PROJECT OMTRENT DEZE SERIE!

Het is van levensbelang (ja, echt!) dat deel 4 van deze De Anderen-serie vertaald wordt. Om dit te realiseren heeft Uitgeverij De Fontein een crowdfunding project opgericht! Rode Letters (deel 1), Zwarte Veren (deel 2) en Zilver Zicht (deel 3) van deze serie zijn al vertaald, maar Grijze Ogen (deel 4) nog niet. EN DAT MOET WEL GEBEUREN! Uitgeverij De Fontein wil  minimaal €2000,- ophalen via dit project om Grijze Ogen te uit te geven. Ze zitten op dit moment al op de €1205,- (waarvan €20,- van mij). Een bijdrage kan al vanaf €5 en je krijgt er altijd wat voor terug. Laten wij ze helpen naar de €4000,-! (dat moet toch makkelijk lukken, mensen!) Ik heb zelf de goodiebag en Grijze Ogen gekocht!

Als je nu denkt ‘Uuh, nee liever niet, want ik ken deze boeken helemaal niet.’ dan vertel ik je het volgende: 1. Je moet deze serie gewoon gaan lezen als (urban) fantasy-liefhebber (zoals al duidelijk is geworden in mijn recensie). 2. De goodiebag die ze voor maar freaking €5 (mega mega goedkoop!) verkopen is weerwolven gerelateerd. De inhoud van de goodiebag staat echter nog niet vast. Die groeit mee met het geldbedrag. Ik leg het je even uit.

campaignText_42c295430e4c4eeef754ca28dbd618e6

De goodiebag houdt sowieso het volgende in: een stoffen tasje (met een coole opdruk met een wolf), een deurhanger (‘betreden op eigen risico – ik lees een beestachtig goed boek’), een boekenlegger, buttons en stickers. Als je hen je emailadres geeft, sturen ze je vooraf leesfragmenten van dit boek, en (als je wil) van de andere Urban Fantasy-boeken die Uitgeverij Fontein nog meer uitgeven.

Zodra er €2000,- in de pot zit krijgt elke besteller van de goodiebag ook een bundel, gedrukt of digitaal, met met daarin enkele korte verhalen van Urban Fantasy-schrijvers.

Bij €2500,- ontvangt iedere deelnemer een handtekening van Anne Bishop zelf (OH MY GOD. PLEASE MENSEN. ZORG DAT WE DE €2500 HALEN)!

Bij €3000,- gaan komt er een exclusief T-shirt met een weerwolven gerelateerd thema in de goodiebag!

Bij € 3500,- komt er een bedrukte mok bij, met daarop de geniale tekst uit Rode Letters: ‘Tuurlijk, u kúnt deze mok meenemen. In ruil daarvoor nemen wij slechts uw hand’ (deze mok wil ik zo belachelijk erg vreselijk waanzinnig wanstaltig graag!).

Gaan we verder over het doelbedrag heen? Dan komen er uiteraard nog meer en nog leukere items in de goodiebag terecht. Maar welke dat zijn, daar kom je dán pas achter!

Dus klik hier en koop die goodiebag en boeken! (Dit is een goed doel mensen, denk om je karma-punten!

In dit filmpje legt Uitgeverij Fontein het nog eens uit:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UboauPD8cxs]