A Court of Mist and Fury – Sarah J. Maas

A Court of Mist and Fury by Sarah J. Maas[1]

rating 5 vd 5 - Willemijn

EEN VAN WILLEMIJN’S FAVORIETEN!

JA!!!!! A court of mist and fury van Sarah J. Maas is bijna uit bij uitgeverij Bloomsbury! 5 mei 2016 is een heugelijke datum, want op die dag kun je dit boek op je deurmat horen vallen. Ik ga jullie nu iets heel stiekems vertellen, want ja, dit is een recensie van A court of mist and fury: inderdaad, ik heb dit boek al gelezen! (voordeel van stage lopen bij een uitgeverij!) Het heeft gewoon pijn in mijn hart gedaan om jullie niet te vertellen dat ik dit boek al in huis had (hetzij in de vorm van een hele stapel papieren). Ik heb zowat gejankt toen ik eindelijk in dit boek begon. Ik herhaalde dat toen ik het boek uit had, want Gods above, please save us. Dit is zó goed.

Liked Hof van doorns en rozen/A court of thorns and roses? Oh my, you gonna die because of A court of mist and fury. Ik vind het zo erg voor alle Nederlandse lezers dat Hof van mist en woede pas juli uitkomt! Ik houd even één minuut stilte voor jullie.

………………………………………………………
………………………………………………………
………………………………………………………
………………………………………………………

Want dit is het ALLERBESTE BOEK DAT IK OOIT GELEZEN HEB! Weten jullie nog dat ik Vuur en As bestempelde als mijn favoriete boek? Ain’t no more! Na het lezen van Hof van doorns en rozen voelde ik me leeg en moe: ik was gek op Tamlin, Feyre, Rhysand en Lucien. Gewoon G-E-K! Ik had nooit durven dromen dat deel 2 nog 1000 keer beter was dan deel 1. Een heel aantal dingen kan ik niet met jullie delen in verband met spoilers, maar ik ga toch proberen jullie over te halen om óf het boek te pre-orderen óf om je telefoonwekker 5 mei of juli aan te zetten zodat jullie die dagen meteen naar de boekhandel kunnen rennen (al gillend. Ik zweer het je!) Wellicht zullen een aantal van jullie mij bestempelen als bevooroordeeld, want, ja, ik geef het toe: ik ben reuze fan van Sarah J. Maas. Deze onwijs knappe vrouw is echt een soort godin voor me. Als we ooit de antieke Aphrodite-cultus weer invoeren, dan bouw ik een altaar van Maas in mijn achtertuin (Jep, inclusief mega groot standbeeld). Haar hele leven is voor mij gewoon heilig: haar persoonlijkheid, haar honden, haar uiterlijk, haar man, haar boeken, haar schrijfstijl en haar prachtige blonde haren. Als ik ooit een handtekening van haar bemachtig ga ik huilen. Huilen als een klein kind.

Gelukkig kan ik ondanks dat ik mega-fan ben, dit boek toch zo goed mogelijk objectief lezen (ik ben ook fan van Joelle Charbonneau en haar boek Nodig vond ik gewoon ronduit prut). Ik kan mij niet voorstellen dat er iemand bestaat die zo meteen A court of mist and fury heeft lezen en gewoon niet fan is. Ik heb lang nagedacht over negatieve punten, maar ik kon niks bedenken. Dit fantastische boek telt meer dan 600 pagina’s en dat ik echt verschrikkelijk, want je bent er zo doorheen. Stiekem moest ik een beetje puffen toen ik het dikke papieren pakket mee naar huis sleepte. +600 pagina’s schrikt mij altijd een beetje af, omdat ik gauw verveeld raak in een wereld. Bij dit boek was dat totaal niet aan de orde: ik schrok toen ik bij pagina 200 was, ging nog langzamer lezen toen ik de 300 gepasseerd had, skipte expres mijn leesavonden toen ik de 400 gepasseerd had, herlas stukken toen ik de 500 had gehad en huilde toen ik over de 600 was. Dit boek mag gewoon geen einde hebben, want:

  1. Het plot is waanzinnig. Zodra je het boek uit hebt, heb je het idee dat je de hele wereld afgereisd bent. Ik was uitgeput van alle emoties en alle herinneringen raasden als een wervelwind voorbij. Er gebeurd zo ontzettend veel en het is allemaal zo heftig. Sarah J. Maas schrijft lekker snel en je duikt van het ene avontuur in de andere. Je bent van de ene schok nog niet bekomen, of ze stort je alweer in een andere hel (of hemel, want: veel en veel seks!). De wereld van deze serie is in dit boek nóg beter opgeschreven. Als ik een stuk had gelezen uit dit boek was ik na afloop helemaal verdwaasd. Ik had het idee dat ik geslapen had en een droom had. Het duurde even een aantal minuten voordat ik weer bekomen was en uit de wereld stapte naar mijn eigen wereld. Ik was als ik las gewoon helemaal vertrokken. Ik heb dat alleen zo erg gehad bij The kiss of Deception (klik hier voor de recensie).
  2. Dit boek doet gewoon zeer. Ik heb gehuild als een kleuter. De events die de revue passeren zijn ongelofelijk. Ik heb op een gegeven moment een bepaald stuk staand gelezen, omdat ik van de spanning gewoon niet kon blijven zitten. Ik fladderde door de kamer heen met kriebelende benen. Sarah J. Maas verscheurt je, maar doet je ook heerlijk verbazen. Je weet niet waar het boek heen gaat en er gebeuren allerlei dingen die je nooit had zien aankomen.
  3. You don’t know what is waiting for you there. Er gaat iets in dit boek gebeuren wat elke Hof van doorns en rozen-liefhebber gaat laten gillen. Ik was er even stil van. Het hele eerste boek wordt overhoop gegooid. Ik wil dolgraag deel 1 herlezen, omdat dit nu heel anders voor mij is. Het hele idee die je na het lezen van deel 1 hebt wordt verplettert in deel 2. Genadeloos en onherroepelijk. Fan-tas-tisch. Ik vind dat zo ongelofelijk knap. Je MOET dit boek lezen, dan weet je wat ik bedoel. ***spoiler voor degene die Hof van doorns en rozen niet gelezen heeft *** Weet je nog dat Rhysand zo verbaasd keek in het allerlaaste hoofdstuk toen Feyre net wegging? Het heeft daar mee te maken! *** EINDE SPOILER ***
  4. De personages zijn van de allerbeste kwaliteit. Ze schitteren van de bladzijdes af. Realistische, vlezige personages zijn enorm belangrijk, want het is een van de belangrijkste elementen die een boek filmachtig maken. Ik zag alles als een film voor me. Ik dacht mee in het verlengde van de karakters van de personages, waardoor ik bepaalde dingen doorhad en aanvoelde. Dat vind ik echt super knap van Sarah J. Maas. Ze schrijft haar personages zo op dat je ze net zo goed kent als je moeder of als je vriend(in). Je kunt zelf hun gedachtes invullen en met hen meedenken, zonder dat het opgeschreven staat.

Ik merk dat mijn gillende enthousiasme voor dit boek niet zo geweldig overkomt in deze recensie, zoals ik zou willen. Want echt, dit boek is zo fantastisch. Toen ik het boek uit had had ik verschrikkelijk buikpijn. Ik zei tegen mijn vriend ‘Wat moet ik nu met mijn leven? Deel 3 komt pas ergens in 2017. Ik voel me zo leeg’. Dat was ook echt zo. Ik miste Feyre, Rhysand, Tamlin en alle andere personages. Ik miste de Fae, de magische landen en het mensenrijk. Ik heb een bookhangover waar ik na TWEE maanden nog steeds niet helemaal uit ben. Ik vergelijk alles met A court of mist and fury. Want A court of mist and fury is bea. Mijn lievelingetje!

Koop bij bol.com

One thought on “A Court of Mist and Fury – Sarah J. Maas

Comments are closed.