Half wild – Sally Green

9200000036274108

rating 4 vd 5 - Willemijn

 

De Half zwart-serie is zo’n serie waarvan iedereen wel gehoord heeft, maar niemand er eigenlijk echt goed bij stil staat dat dit echt een hele toffe serie is. Ik heb me zelf daar ook schuldig aan gemaakt, want ik ben pas afgelopen maand aan deze serie begonnen. Het is zo’n serie waarbij heel veel mensen het idee hebben ‘Ohja, die heb je ook nog. Die wil ik ooit nog lezen.’ Raar eigenlijk, want deze serie verdient het om op iedereen nachtkastje te liggen. Het lezen van Half wild maakte dat absoluut duidelijk.

Half wild maakte mij héél wild, haha! En dat komt door Nathan. Ik weet niet wat het is met die jongen, maar ik voel me intens tot hem aangetrokken (wat eigenlijk heel raar is, maar ik ga jullie niet verklappen waarom 😉 ). Hij is mysterieus, snel aangebrand, heel instinctief en oerdrift-achtig. Hij is zo’n heerlijke wilde jongen waarvan je vanaf een afstandje heerlijk van kan genieten, maar liever niet te dicht bij in de buurt komt. Nathan is voor mij een soort majestueuze leeuw in het wild die de hele savanne omlegt: prachtig om te zien, maar dodelijk om mee te maken. Nathan is echt de hoofdreden waarom ik deze serie zo leuk vind. Sally Green heeft het voor elkaar gekregen om een uniek hoofdpersonage te creëren: niemand is zo als Nathan en Nathan heeft geen gelijke. Dat vind ik bijzonder, want geef nou toe: Four, Gale, Edward, Maxon, Daniel – al die kerels van andere series zijn  toch allemaal een beetje uit hetzelfde hout gesneden? Nathan dus niet. En dat maakt Half zwart en Half wild uniek.

Als je van mannelijke tovenaars houdt, is deze serie sowieso een must. Half wild heeft iets donkers in zich wat me liet bibberen: het verhaal hield me vast en ik had het boek in no-time uit. Half licht verschijnt al over een paar dagen (11 juli, joepie!), dus zodra deze op de mat valt, duik ik daar meteen in. Want oh mensen, het einde. HET EINDE! Ik weet niet of jullie mijn tweet hebben gezien, maar ik heb gegild. Het onmogelijke gebeurt gewoon. Sally Green nails it and I screamed! Ik kan er niet te veel over zeggen, maar het einde was epic and painfull. Ik had het echt niet verwacht. Ik denk dat dit einde een keerpunt is voor Nathan: ik gok dat de Nathan die ik zo leuk vind totaal omslaat in een afschuwelijk monster. Hij heeft de potentie in ieder geval haha. Ik ben echt zó benieuwd. Ik heb respect voor Sally dat ze de durf heeft gehad om haar verhaal zo veel geweld aan te doen. I like that. Niet subtiel en lieflijk, maar hard en donker. Yes! Half licht: kom maar op, ik kan je hebben!
Bekijk op bol.com