Trylle – Amanda Hocking

9781447283713Trylle The Complete Trilogy

rating 4,5 vd 5 - Sophie

She must dare to be different to unlock the key to her past.

When Wendy Everly was six, her mother was convinced she was a monster and tried to kill her. 11 years later, Wendy discovers her mother was almost right. She’s not the person she’s always believed herself to be, and her whole life begins to unravel – all because of Finn Holmes. Finn is a darkly handsome newcomer and every encounter with him leave her deeply shaken. Though it has more to do with her fierce attraction to him than she’ll ever admit.

He’s also there to tell her the shocking truth: Wendy is a changling who is switched at birth- and he’s come to take her home. Now Wendy is about to journey to a magical world she never knew existed, one that is both beautiful and frightening. And she must leave her old life behind to discover who she is meant to become …


Ben je nog niet in shape voor je summer body, of wil je van je kipfiletarmpjes af? Koop dan – net zoals Willemijn en ik hebben gedaan – de volledige Trylle trilogie (Switched (#1), Torn (#2) en Ascend (#3)) inclusief short stories én preview van Frostfire in één paperback. 1001 pagina’s schoon aan de haak! Probeer dat maar eens níet te spinebreaken* 😉 Het hele ding kost geen fluit (al vanaf €12,89 bij Bol, en dan heb je dus gewoon een complete serie in één klap) en het is echt hartstikke leuk om te lezen! Ik snap eigenlijk ook niet dat de serie zo onder de radar is gebleven, want het heeft (goed uitgewerkte!) elementen van andere succesvolle series. Let’s take a closer look, shall we?

Houd je van de community zoals je die vindt in de Shadowhunter boeken van Cassandra Clare? Dan gok ik dat je Trylle ook een fijne leefwereld gaat vinden. Zoals altijd kan ik niet ál te veel verklappen (niemand houdt van spoilers, wel dan?) maar voor mijn gevoel zijn er goede parallellen te trekken tussen The Institute (Shadowhunters) en Wendy’s leefsituatie in Förening. Ook de manier waarop er een zekere hiërarchie heerst te midden van de hoofdpersonen zou niet misstaan in de Shadowhunterwereld. Tot slot zijn de bewoners niet 100% mens, maar hebben ze net als de Shadowhunters een eigen ‘afkomst’ en hun eigen krachten. Eén ding is zeker: toen ik erachter kwam met wat voor soort mensen ik te maken had, schoot ik even in de lach.
Shadowhunterparallellen dus. Maar goed, het kan goed zijn dat anderen mij voor gek verklaren dat ik deze vergelijking trek 🙂 Hoe dan ook: de worldbuilding vind ik erg tof, en ik baal er stiekem wel van dat ik er maar drie boekdelen lang in mocht verkeren.

Iets wat ik tegenwoordig absoluut uitkots in boeken, is een liefdesdriehoek. Ik denk dat ik wel mag stellen dat de meesten het bij Twilight nog hebben geduld, maar dat geen enkel boek er nadien nog mee weg is gekomen omdat het eerlijk gezegd gewoon hartstikke stom is als personages niet 100% voor elkaar gaan maar twijfelen over een ander. Honestly, wij willen wegzwijmelen bij ‘realistische romances’ (met niet zo realistische jongens uggeh), en dat wordt iets lastiger als de protagonist bijvoorbeeld steeds aan een ander denkt tijdens het zoenen. Blugh. Nou, het allergrootste pluspunt aan de Trylle trilogie? De love-interests zijn er veel, maar nooit echt tegelijkertijd! Lekker realistisch dus 😉 De mannelijke personages waarmee Wendy in contact komt, zouden prinses Eadlyn (De Prinses) groen van jaloezie haar paleisje laten uitstampen. Oké; niet alle jongens zijn geschikt voor Wendy om uit te kiezen vanwege uiteenlopende redenen, maar daar heb ik als lezer natuurlijk een broertje dood aan (MORE BOOKBOYFRIENDS FOR ME!) En geloof me: met de persoonlijkheden en uiterlijke kenmerken van o.a. Finn, Matt, Rhys, Tove en Loki, etc. is er voor elk wat wils. Dus trek je allermooiste versleten joggingsbroek aan, hou je lenzen een keer in tijdens het lezen in plaats van dat je je professor-Zwamdrift-waardige bril opzet en take in the bookboys. Prrrr… 🙂

Tja, ik weet eigenlijk niet goed wat ik nog meer moet zeggen behalve: lees dit boek/deze boeken. Het is gewoon echt heel spannend, leuk en goed geschreven. Fijne karakters, een goed tempo en bovenal een boeiend verhaal. Het is super budgetvriendelijk, en als de schrijfstijl je bevalt heeft Amanda Hocking nog talloze andere series geschreven waar je aan kan beginnen. Ik weet in ieder geval wel dat ik dat zeker zal gaan doen in de toekomst 🙂

*Fun fact: hoewel onze blog ‘The Spine Breakers’ heet, letten Willemijn en ik er met naar OCD-neigende inspanning op dat de ruggen van onze boeken er als nieuw uitzien.


En, ben je overstag? Ik zou zeggen: ga ervoor! Je kan jouw Trylle trilogie eenvoudig aanschaffen via Bol.com. Zowel in één boek, als in losse delen, als in boxsets verkrijgbaar, handig toch? (Helaas voor de Nederlandse lezers wel alleen nog in het Engels te verkrijgen!)

Koop bij bol.com