Half licht – Sally Green

cms_visual_296099.jpg

rating 4,5 vd 5 - Willemijn

Nathan is op de vlucht en het Verbond van Vrije Heksen is allesbehalve verwoest. Verstrooid en voortdurend opgejaagd door de Jagers van de raad kan alleen een nieuwe gedurfde strategie de rebellen van een totale nederlaag redden. Zij hebben de helft nodig van de vermiste amulet van Gabriel – een oud artefact met de macht om zijn drager onoverwinnelijk te maken. Maar de voogd van de amulet – de teruggetrokken en vreselijk krachtige heks Ledger – heeft haar eigen agenda…


 

Ah, wat baal ik dat ik deze trilogie nu uit heb! Ik kreeg Half licht deze week binnen en ben er na mijn, toen huidige, read meteen ingedoken. Ik wilde me zo graag weer in de wereld van Nathan wikkelen. Bovendien had Half wild zo´n gruwelijke cliffhanger, dat ik gewoon moest weten hoe het verder ging met Nathan. Ik vertelde al in de recensies van Half zwart en Half wild dat ik Nathan über sexy vind. Hij staat ook niks voor niks in mijn ‘Hete fictieve heren nominatie‘. Hij heeft een soort dierlijke, pure siddering door zijn lijf wat ik heel erg aantrekkelijk vind. Sally Green heeft Nathan ook geweldig goed opgeschreven. Ik vind het erg knap dat je als vrouwelijke schrijfster je zo kunt verdiepen in de andere sekse. Bovendien heeft Sally Nathan heel bijzonder gemaakt. Ik kan niet precies zeggen waarin, want ik wil Nathan’s karakterontwikkeling niet verklappen voor jullie. Laten we het er maar op houden dat Nathan een bijzondere en sexy knul is. I like him.

Natuurlijk geef ik dit boek niet 4,5 sterren alleen maar omdat Nathan zo hot is. Het hele verhaal is gewoon hot. Punt. Zodra ik de eerste drie pagina’s had gelezen van Half licht voelde ik me meteen weer helemaal thuis in de wereld die Sally voor je schept met haar voortreffelijke schrijfstijl. Alle woorden, alle zinnen, alle uitspraken – het is allemaal door en door Nathan. Ik ben heel erg benieuwd of Sally zich totaal een andere schrijfstijl aanmeet als ze een nieuw boek gaat schrijven. Nathan drupt gewoon van de schrijfstijl af in Half licht. Ik vond dat zeer uniek in deze serie. Nathan is een hele sterke persoonlijkheid – ik kan hem bijna proeven en ruiken. Normaal gesproken is de hoofdpersonage de vechter tegen het kwaad in young adult boeken. In Half licht is Nathan zelf kwaadaardig en doordrongen van zure haat. Hij is waanzinnig. Hij is de moordenaar. Hij laat je gruwelen. Hij laat je schrikken. Dat vond ik erg lekker om te lezen – dat is eens wat anders dan die doorgebakken Katniss’en en Tris’jes heldinnen en helden.

Half licht heb ik voornamelijk een hoger aantal sterren gegeven, omdat het zich in twee dingen onderscheidt van de eerdere twee delen: het gebruik van visioenen en het prachtige einde. In het begin van het boek weet je al een visioen die zich aan het einde van het boek moet voltrekken. Dat is heel erg spannend. Sally Green zet je steeds op het verkeerde been en je kan de visioen op honderd verschillende manieren interpreteren. Dat vond ik erg leuk. Wat ik minder leuk vond was het einde – man, wat heb ik gejankt. Ik zal je wat vertellen: als jij Half licht heb uitgelezen, zul je huilen om de cover. No lie. Als je het boek nog niet gelezen hebt, begrijp je de brandende boom niet, maar daarna wel. En het is hartverscheurend. Het einde brak op een prachtige manier mijn hart. Ook al doet het einde giga veel pijn, Sally had het niet sterker en machtiger kunnen afsluiten. Half licht is het beste boek van de Half bad-serie en is een volwaardige afsluiter die ik vol trots naast Half zwart en Half wild in mijn boekenkast heb gezet.
Bekijk op bol.com