De Graces – Laure Eve

9789000348114_download.jpg

rating-4-vd-5-willemijn

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace. Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.


 

Allereerst: wat is De Graces een heerlijk ‘gracieus’ boek! Ah, ik ben zo blij dat ik Laure Eve ga ontmoeten tijdens Hapjes & Sapjes. De Graces is een van mijn favoriete boeken van Uitgeverij Best of YA!

Ik begon dit boek met torenhoge verwachtingen. Heerlijk als een boek die verwachtingen ook daadwerkelijk waar maakt. De Graces is vreemd, mysterieus en vooral magisch. Na 50 bladzijdes had ik door dat dit boek heel bijzonder is. Het heeft een bepaalde donkere aura om zich heen dat geen ander boek heeft. Het leest als een fantasy thriller: de laatste 100 pagina’s zat ik op het puntje van mijn stoel. Ik heb zelfs de laatste 20 pagina’s aan het avondeten zitten lezen terwijl vriendlief stilletjes voor me zat te eten haha. Het boek heeft een duizelingwekkende ‘mind fuck’ en het verhaal laat je niet los. Je blijft er over nadenken. Laure Eve heeft als schrijfster zwarte vingers die zich langzamerhand tijdens het lezen om je nek sluiten en knijpen. Ze grijpt je en betovert je. Ik vind Laure ook een heel stoer en apart mens: ze heeft ook iets magisch over zich. Ik zag dat ze in bepaalde boeken die ze signeert schrijft: ‘Magic is real?..’ Daar krijg ik echt kippenvel van. Ik heb het idee dat ze nog een hele reeks verrassingen en trucjes in haar mouw heeft voor De Graces 2.

De Graces is fantastisch geschreven en leest heel erg lekker weg. Het hoofdpersonage, River, is heel tof: zij heeft zo’n mysterieuze pulserende wolk om zich heen die je een beetje vertroebeld. Ik vind haar erg cool en heb een ontzag voor haar. Als ik River tegenkwam in de gang, zou ik met een boogje om haar heen lopen, omdat ze erg onvoorspelbaar is. Daarom is De Graces ook zo’n lekkere read. Je weet niet wat er aan de hand is en River weet veel meer dan jij. Het hele verhaal is in mysteries gehuld. Ik heb het boek uit, maar kan nog steeds geen antwoord geven op de vraag ‘Magic is real?..’. Jum, jum, jum: De Graces is een heerlijk spannende read voor elke YA-liefhebber! Lees dit!

 

Bekijk op bol.com