Het zwarte hart – Stephanie Garber

page_1_thumb_large

rating-4-vd-5-willemijn

De zussen Scarlett en Donatella ontvluchten uit angst voor hun wrede vader het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen. Ze worden daarbij geholpen door de o zo verleidelijke maar onuitstaanbare Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkse voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan één ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen…


Whiiiiieeeee, ik krijg magische kriebels in mijn buik van dit boek! Ik heb Het zwarte hart met ontzettend veel plezier gelezen. Als ik terug denk aan deze read denk ik aan vochtige mist, flarden magie en mysterieus klinkende stapvoeten over een marmeren vloer. I like!

Het zwarte hart vind ik een heel speciaal boek. Allereerst is de cover natuurlijk fantastisch (én er is een bijbehorende boekenlegger verkrijgbaar #bookmarklove), maar het verhaal is ook nog eens heerlijk. Ik vond dit echt een heerlijke read, want Stephanie Garber heeft mij tijdens het lezen beneveld met haar magie. Ik was volkomen van de wereld toen ik dit boek las. Caraval zuigt je zijn wereld in. Scarlett doet mee aan het magische en wicked spel Caraval, maar jij doet zelf ook echt mee. Ik heb tijdens het lezen echt het idee gehad dat ik zelf ook aanwezig was op het eiland. I loved that. Bovendien vind ik die heerlijke magie misten die over het verhaal heen hangen heeeerlijk! Julie Kagawa kon dat ook zo goed met haar Iron Fae-serie. Jum, jum, ik eet daar echt mijn vingers bij op. Je dwaalt door een magisch land en je kunt je gewoon niet voorstellen dat één iemand dat geschreven heeft en dat de wereld enkel bestaat uit zwarte woorden op een witte bladzijde – nee, je bent echt zelf in dat magische land. Ik vond het heerlijk om in Caraval te zijn en me te laten betoveren. Ik ben ook, net zoals Scarlett, meerdere keren bij mijn neus genomen. Ik hoor de magie nog steeds evil lachen.

De worldbuilding krijgt dus van mij een 10+, maar ook het verhaal zelf was erg goed. Ik dacht dat ik precies doorhad hoe de wereld in elkaar zat en dacht te weten wie precies wie was, maar ik zat er t-o-t-a-a-l naast. Ik heb dat niet vaak. Heel vaak hebben boeken een bepaalde voorspelbaarheid over zich, maar Het zwarte hart bedondert je: je hebt geen idee wat er aan de hand is! Ik heb mezelf een paar keer heel hard uitgelachen omdat ik er zo naast zat. Ja, Het zwarte hart is echt een heerlijke read.

Ben je van plan om dit boek ooit eens te gaan lezen? Ik raad je aan om er niet mee te wachten en het nu meteen te doen. Het zwarte hart is heerlijk voor Booktober op de bank met een brandende Halloween pompoen naast je. Het leent zich perfect voor donkere avonden met een koude witte maan. Voel je de magie al?

Bekijk op bol.com