Siren – Kiera Cass

9789000353149_download.jpg

rating-35-vd-5-willemijn

Kahlen is een sirene; haar leven staat in dienst van de Oceaan. Tijdens een verschrikkelijke schipbreuk, waarbij Kahlens familie omkwam, heeft de Oceaan haar gered van de verdrinkingsdood. In ruil voor haar leven moet Kahlen de Oceaan honderd jaar dienen als sirene. Door te zingen lokt ze mensen de diepte in. Haar stem is dodelijk voor iedere mens die hem hoort. Akinli is een mens; een vriendelijke, knappe jongen die alles is waar Kahlen ooit van heeft gedroomd. Verliefd worden brengt hen allebei in gevaar… maar Kahlen kan het niet verdragen om van hem weg te blijven. Zal ze alles op het spel zetten om haar hart te volgen?


Yes, hier is-ie dan! De Nederlandse vertaling van The Siren – Siren! Ik ben blij en dankbaar dat Best of YA dit boek heeft uitgegeven, want kijk nou even naar die cover. Holy moly, het staat zo mooi bij de rest van De Selectie. Ik krijg er echt een covergasm van. Eigenlijk is het jammer dat Siren pas in oktober is verschenen. Dit boek is heerlijk voor in de zomervakantie: zeemeerminnen, wit zand, zomernachten en een romance!

Heb je een najaarsdip en mis je de zon? Dan raad ik je aan om Siren op te pakken! Het neemt je mee naar een magische zomerse wereld vol romances. Zelfs de namen, Akinli en Kahlen, zijn heerlijk uitheems. Siren neemt je mee naar een andere wereld. Voorop gesteld: ik ben gék op De Selection-boeken. Het is echt mijn guilty pleasure  (De Elite vond ik het leukst!). Helaas was Siren niet zo ‘lekker’ als de De Selectie. Eerlijk gezegd had ik dat ook wel verwacht. Maar alsnog is Siren een smakelijke standalone. Je leest er zo doorheen en even gooit Kiera Cass haar zoete romance glitters in je gezicht en ben je weer even heerlijk verliefd.

Het begin van Siren vond ik echt heel erg sterk. Het was mysterieus, crue en aangrijpend. Het is jammer dat Cass deze mystiek niet heeft weten vast te houden. Het dwarrelt een beetje naar beneden door de dik aangezette romance tussen Kahlen en Akinli. Maar dit negatieve puntje kan ik meteen ontkrachten door te zeggen dat je ook geen Kiera Cass moet lezen als je mystiek en actie verwacht – Cass is een Romance Queen. Zij vertelt op de eerste plek een romantisch verhaal, daarna komt pas de worldbuiling. Dat is ook helemaal prima, want bij De Selectie heb ik er ontzettend van genoten. Ik vind dat elke De Selectie –liefhebber dit eerste boek van Kiera Cass moet lezen. Het heeft weer de Cass-factor en is zeer smakelijk. Bovendien had ik nog nooit wat gelezen met Sirenes in de hoofdrol, dus dat vond ik heel erg magisch en vernieuwend. Als je dit najaar niet aan Siren toekomt, neem ‘m dan mee op zomervakantie. Dat ga je écht niet betreuren: dit boek is perfect voor op het strand van Ibiza of op de Griekse eilanden. Feel the happy mood!

Bekijk op bol.com