Tienduizend hemels boven jou – Claudia Grey

9200000057186992.jpg

rating-45-vd-5-willemijnMarguerite Caine kan iets wat nog nooit eerder is gedaan: ze kan reizen door verschillende dimensies met de Vuurvogel, de briljante uitvinding van haar ouders. Helaas heeft ze daarmee ook de aandacht getrokken van een vijand die over lijken gaat om de uitvinding voor zijn eigen duistere doeleinden te gebruiken. Wanneer hij haar vriendje Paul in handen krijgt en zijn ziel versplintert en verspreidt over vier dimensies, doet Marguerite alles om hem te redden. Ze reist naar gevaarlijker dimensies dan ooit en komt terecht in een door oorlog verscheurd San Francisco en in de onderwereld van New York. Iedere stap brengt haar dichter bij Paul, maar haar reis brengt ook geheimen aan het licht die haar voor een groot dilemma plaatsen…


Man, het voelt altijd zo lekker als je net een goed boek uit hebt. Ik sloeg het boek dicht na de laatste bladzijde en keek mijn vriend aan en zei ‘Ja, dit was een fantastisch boek.’. Hij antwoordde toen ‘Ja, dat kan ik aan je zien. Je ogen glimmen.’

Ik ga dus glimmen van dit boek, en dat is niet zo gek. Het duurde even voordat ik Tienduizend hemels boven jou oppakte, omdat ik het boek wilde lezen in een weekend waarin ik er echt tijd voor had. Want ik wist dat ik meteen weer verliefd zou zijn, net zoals deel 1. Dat was dan ook het geval. Ik voelde me meteen na de eerste bladzijde weer helemaal thuis. Ik ben gek op Paul en Marguerite en hun wereld. Gray heeft een lekker gecompliceerd en intelligent plot geschreven. I love it! Ik voelde de radertjes draaien in mijn hoofd. Je kunt aan alles merken dat Gray een flink stel hersens in haar hoofd heeft zitten. Ik heb geprobeerd om haar op een inconsistentie in het boek te betrappen, maar helaas. She is way too smart. Ik heb me helemaal door haar laten leiden, want ik vertrouw haar gebouwde wereld ook helemaal.Het is een zeer unieke wandeling in boekenland – de wereld van Tienduizend hemels boven jou kent geen gelijke. Het is zó bijzonder en exclusief. Elke hoek van de wereld is nieuw en beneemt je de adem.

En dan heb ik het nog niet eens over het verhaal – Tienduizend hemels boven jou vond ik beter dan deel 1! Ik heb intens genoten van dit verhaal. Er zaten een paar ijzersterke plottwist in die ik niet had zien aankomen. Aan het einde zit er even een mindfuck die al je gedachtes omver blaast. Ik hoorde Gray bijna evil lachen in mijn hoofd, haha. Het was echt meesterlijk. Ik vind de filosofie achter het hele dimensie denken ook echt geweldig. Ik geloof deze theorie in zekere zin ook. Ik haak aan bij Marguerite. Ik geloof in een lot én een ziel in een wereld gemaakt van aaneenschakelingen van keuzes. Het boek is misschien science fiction, maar het is zo realistisch beschreven. Ik kan me zo goed voorstellen wat Marguerite allemaal mee maakt. Geen enkel ding is over de top of way too much. Alles is perfect afgewogen en gebalanceerd. Wát een verhaal.

Het einde is om G E K van te worden, dus ik wil NU NU NU deel 3. Helaas moet ik tot mei 2017 wachten *huilen*.

Bekijk op bol.com

One thought on “Tienduizend hemels boven jou – Claudia Grey

Comments are closed.