Zilveren Zicht – Anne Bishop

9200000051833509.jpg

rating-35-vd-5-willemijn

Meg heeft zo veel doorstaan in de paar maanden dat ze nu in het Stadspark woont dat het haar soms duizelt – letterlijk. Haar vrienden, zowel mens als Ander, zijn geschokt als ze ontdekken hoe zwaar deze maanden voor Meg eigenlijk zijn geweest. Zelfs Simon, leider van het Stadspark en Megs vriend, heeft geen pasklare oplossing voor dit probleem, maar hij is vastbesloten die te vinden. Ondertussen worden Monty en zijn collega’s bij de politie geconfronteerd met de gevolgen van het voortdurende stoken door de aanhangers van Mensen Altijd Eerst. Het geweld laait op, tussen mensen en Anderen, maar ook tussen mensen onderling, zoals Monty ontdekt… De toekomst van de mensheid hangt aan een zijden draadje, en alle ogen, van mensen en Anderen, zijn gericht op Monty, Simon en Meg – altijd Meg…


Zilveren zicht is het derde deel in De Anderen-serie van Anne Bishop. Ik begin deze recensie door alvast te zeggen dat ik Zilveren zicht het minst leuke boek van de serie vind. Zoals je kan lezen in mijn recensies van Rode letters en Zwarte veren ben ik overall gek op deze boeken. Maar bij Zilveren zicht was ik een beetje teleurgesteld en dat komt voornamelijk door een ding denk ik: the lack of romance.

Ik zit al een aantal boeken te wachten op een leuk liefdesverhaal in deze serie. Ik heb ook het idee dat deze er aan zit te komen en ik wil dat het opschiet. Ik heb twee favoriete karakters (Simon en Meg) en zij moeten gewoon daten! Ik zit continue met gespannen spieren als ik een stuk lees wanneer zij met zijn tweeën zijn, maar er gebeurt gewoon helemaal niks! Grr, give me a little bit of romance, Anna Bishop. I need it!  De hele setting en sfeer is perfect voor een heerlijk liefdesverhaal, maar helaas blijft deze plek leeg. Daarnaast gebeurde er heel weinig in dit deel. Ik heb niet het idee dat het overkoepelende plot van de hele serie voor een gedeelte is uitgewerkt in dit deel. Ik begon Zilveren zicht met net zo veel kennis als dat ik ‘m afsloot. Erg gebeuren wel cruciale dingen, maar die waren niet van mind-blown-kwaliteit. Ik hoop dat dat in de volgende delen komt.

Verwacht dus geen lekkere romance als je dit boek (en deze serie) leest, maar wat je wél kunt verwachten zijn de volgende dingen: 1) een geweldige worldbuilding waar je u tegen zegt. De wereld van De Anderen is levensecht op papier geschreven, zodat je er meteen ingezogen wordt als je de eerste bladzijde leest. Ik voelde me meteen weer thuis toen ik aan dit boek begon. Je vergeet even de realiteit om je heen. 2) humor. Zilveren zicht heeft me bijna weer in mijn broek laten plassen. Ik vind de Wolfgard echt zo intens grappig! Ik heb meerdere keren in een deuk gelegen om Skippy en Simon. Anna Bishop maakt grapjes die echt niemand anders kan maken. Ze grenst aan een bepaalde soort hilarische kinderlijkheid. Ik vind het fantastisch. 3) Een echte winterread. Ik vind de vampiers en weerwolven op de een of andere manier heel erg bij dit seizoen passen. Ik ervan genoten om over Simon en Meg te lezen op de bank met de regen tikkend tegen de ruiten.

Deze week heb ik het boek Grijze ogen, deel 4, mogen ontvangen! Het boek is pas eigenlijk 22 november uit, maar ik had meegedaan aan de crowdfunding. Dat was zo’n toffe actie. Ik heb toen ook een hele gave goodiebag gekocht (zie foto). Ik ben echt intens blij met deze spullen. Wist je dat deel 1 van deze serie maar €10 is?  I know, té verleidelijk he? (Buy it!)

Bekijk op bol.com

boek

One thought on “Zilveren Zicht – Anne Bishop

  1. Pingback: The Spine Breakers

Comments are closed.