Gevangene – Aimée Carter

56442d78854ab8-27585743

rating-4-vd-5-willemijn

Kitty is onder dwang van de machtige Daxton Hart en zijn familie een VII geworden en gaat nu verder door het leven als Lila Hart, het doodgewaande nichtje van de president. Hoe luxueus haar nieuwe omgeving ook is, ze moet voortdurend op haar hoede zijn om te overleven in die slangenkuil. Dan doet ze een aantal gevaarlijke ontdekkingen, waarna Daxton haar er plotseling van beschuldigt met de Blackcoat-rebellen samen te zweren. Dit betekent dat haar grootste angst uitkomt. Ze wordt naar Elders gestuurd, een gevangenis waar gruwelijke dingen gebeuren en waar nog nooit iemand levend uit is gekomen…


Op dit moment voel ik me een beetje eenzaam, want ik ken eigenlijk niemand die deze serie ook gelezen heeft. Ik vind dat echt heel erg gek, want ik vind deze serie hartstikke leuk. Is deze serie een underdog in Young Adult-land? Ik vind van wel.

Ik vind het verhaal, de setting en het idee achter deze serie echt heel erg tof. Het is een beetje The Jewel gemixt met Duizend hoog. Ik had erg veel zin om weer verder te lezen in deze serie. Marionet vond ik erg spannend. Ook Gevangene, deel 2 van The Blackcoat Rebelion,  is weer een lekkere read. Wat ik zo fijn vind aan dit boek is dat Carter je meeneemt naar een complexe en moeilijke wereld, maar die wel heerlijk achterover en in chillstand leest. Wat Kitty Doe allemaal meemaakt is verschrikkelijk en ik voel haar beklemmende hart in mijn borstkast kloppen, maar ondanks dat geniet ik intens van al het drama en gezeur. Ik wil niet dat het ophoudt. Carter schrijft het verhaal heerlijk weg en voordat je het weet heb je het boek uit (ik had ‘m binnen twee dagen uit. Meh!). Gevangene is een soort complexe GTST met meer diepgang en een heerlijke dramasaus die we gewend zijn. Ik geniet daarvan.

Het verhaal vind ik dus echt heel erg tof. Ik snap dus niet dat bijna niemand deze serie kent. Toch wil ik wel iets negatief benoemen. Eigenlijk wilde ik Gevangene maar 3,5 ster geven. Waarom? Omdat ik moeite heb met Aimée Carter’s manier van emoties omschrijven. Laat ik allereerst voorop stellen dat ik ontzettend genoten heb van dit verhaal, maar ondanks dat heb ik een paar keer met mijn wenkbrauwen gefronst. Ik vind Kitty’s emotieregulatie alles behalve normaal. Ze lijkt soms wel van steen. Op een gegeven moment verliest ze iets wat heel intens is (ik heb zitten janken) en Kitty hobbelt lekker verder. Alles gebeurd heel snel en Kitty stort niet één keer in. Ze dribbelt lekker door als een of andere super woman. Ik denk dat als je iemand verliest dat je dagen er suf en verslagen van bent. Dat miste ik in dit verhaal. Carter schrijft te makkelijk over sommige dingen heen, maar misschien is dat ook wel de reden waarom dit boek zo lekker weg leest. Toch vind ik iets meer emotionele diepgang vereist.

Ik geef dit boek alsnog 4 sterren, omdat ik het verhaal gewoon te lekker vind. Ik ben een heel erg gelukkig meisje want ik zag dat Koningin, deel 3, 10 januari 2017 verschijnt (hij staat al op Bol.com, hoera!). De boeken kosten per stuk maar €15, dus ik weet jouw ideale kerstcadeau *hint hint hint*

Bekijk op bol.com

One thought on “Gevangene – Aimée Carter

Comments are closed.