Best reads 2016!

 

underrated-ya-books-2

 

Het jaar zit er bijna al weer op! Tijd om te evalueren dus. Ik heb dit jaar heel wat boeken gelezen. Ik heb enorm gesmuld van het boekige menu dat er dit jaar weer was. Ik heb veel nieuwe boeken gelezen, maar ook wat oudere (zo ben ik dit jaar pas begonnen in de Throne of glass-serie. Can you believe it?!) In deze post vertel ik je wat mijn beste reads waren van 2016. Ik heb natuurlijk veel meer hele goede boeken gelezen, maar ik heb er een top 10 van gemaakt om er een beetje houvast aan te geven. Al deze boeken hebben stuk voor stuk 5 sterren gehad of nét iets minder. Echte goede boeken dus. Kan jij al raden welke het waren? We gaan van nummer 10 naar 1!

 

foto-13-12-16-16-07-07

Dit is de stapel!

10] Half licht – Sally Green

foto-13-12-16-16-08-10

Lees mijn recensie van dit boek hier

Net op nummer 10 staat Half licht van Sally Green! Dit boek is het afsluitende deel van de Half zwart trilogie. Ik ging aardig blanco deze serie in en kwam er verliefd uit: ik had niet verwacht dat deze serie zo goed zou zijn. Ik zet dit deel op mijn best reads 2016 lijstje, omdat het einde te mooi is. Echt een van de beste eindes die ik ooit heb gelezen. Het is zo verdrietig maar zó zó mooi! (Ik moet nu bijna weer huilen).

 

9] Tien duizend hemels boven jou – Claudia Grey

foto-13-12-16-16-07-57

Lees mijn recensie van dit boek hier

Op nummer 9 staat Tien duizend hemels boven jou van Claudia Grey! Ik heb dit boek pas nog gelezen and I loved it! Ik vind de wereld van deze serie geweldig. Tien duizend hemels boven jou is het vervolg op  Duizend stukjes van jou, die eveneens heel goed is. De geweldige worldbuiling van deze serie is de voornaamste reden waarom ik ‘m zo goed vind. Je wordt echt meegezogen. Geweldig!

 

8] Illuminae – Amie Kaufman

foto-13-12-16-16-09-11

ILLUMINAE móést in mijn top 10. Dit boek is kippenvel in de vorm van papier. Wat een boek! ILLUMINAE werd mij aangeraden door een vriendinnetje. Ik was in eerste instantie wat ongewillig, omdat het verhaal op een hele bijzondere manier is geschreven: aan de hand van computer files. Wat de boer niet kent, leest-ie niet – dus ik wilde het in eerste instantie aan mij voorbij laten gaan. Wat ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb! W a u w, wat een verhaal! ‘Am I not merciful?’ geeft mij nog steeds de bibbers.

7] The wrath & the dawn – Renee Ahdieh

foto-13-12-16-16-08-03

Dit boek is gematerialiseerde magie. Echt waar! Dit verhaal, dat gebaseerd is op Duizend en één nachten, voel je gewoon kriebelen in je buik. De worldsetting is Oosters georiënteerd en dat vond ik ook héérlijk. Dit boek is echt een uitstapje naar een magisch oord ver buiten jouw beleveniswereld. Door dit boek heb ik een nieuwe man-crush ontmoet: Khalid! <3

6] Daughter of Smoke and Bone – Laini Taylor

foto-13-12-16-16-08-16

Het is haast niet in woorden te vatten hoe goed Daughter of Smoke and Bone is! Ik moet toegeven: ik had het boek na 150 bladzijdes weggelegd omdat ik het hele zware kost vond, maar uiteindelijk heb ik het toch weer opgepakt omdat Akiva (een ontzettend hete Engelhunk) mij bleef roepen. Ik ben zó blij dat ik dit gedaan heb, want na bladzijde 150 ging het boek in een stroomversnelling en bevond ik me ineens in een van de prachtigste werelden die boekenland kent. Dit boek is ijzersterk en heeft een bepaalde magie waardoor je het tot een klassieker wilt benoemen. Het is waar, dit boek heeft inderdaad een zwaargewicht dat niet voor iedereen is weggelegd, maar ondanks dat blijft dit boek een must-read! Vooral voor de Engelfans onder ons.

5] Terug naar Inverness – Diana Gabaldon

foto-13-12-16-16-08-34

Lees mijn recensie van dit boek hier. 

Terug naar Inverness (Outlander #2) is meer dan 1000 pagina’s dik, maar ik had het idee dat het er maar 20 waren. Holy shit, wat een boek is dit! Dit boek gaat over Jamie Fraser en Claire uit Outlander (seizoen 3 van de TV-serie is net opgenomen en wordt volgend jaar uitgezonden). Het fijnste element uit dit boek vond ik de geschiedenisles die hierin verweven zit. Je leert echt Schotland en de 18e-eeuw kennen. Ik vond het heerlijk! Ik moet gauw eens verder in de andere boeken!

 

4] Empire of Storms – Sarah J. Maas

foto-13-12-16-16-08-44

Wellicht bespeur je in deze top 10 een voorkeur voor High Fantasy: dat klopt helemaal! Ik ben dit jaar pas begonnen met de Throne of glass-serie, waarvan Empire of stroms het laatste deel was, en ik kan me geen leven voor deze boeken meer voorstellen. Sarah J. Maas is absoluut mijn favoriete auteur ever! Dat deze boeken een global hype zijn is echt niet verrassend. Empire of Storms vond ik het leukste deel, omdat hier veel ruimte was voor magie, fantasy en romantiek. Bovendien komt in dit deel eindelijk mijn meest favoriete stel ever samen. Dit boek telt meer dan 700 pagina’s, and every single page is awesome!

 

3] Een fakkel tegen het duister – Sabaa Tahir

foto-13-12-16-16-07-52Lees mijn recensie van dit boek hier

Riemen vast, helmen op? Dan kun je dit boek gaan lezen, want whoa- wat een waanzinnige read is dit! De engste rollercoaster is hier niks bij. Sabaa Tahir neemt je in dit tweede boek van de Vuur en as-serie mee in een waanzinnige wereld van hoop, liefde en verraad. Dit boek lees je met ingehouden adem. De plottwists zijn ijzersterk en Tahir deinst niet terug voor een beetje bloed (of zelfs heeeeeel veel). Echt een aanrader!

 

2] The Kiss of Deception – Mary E. Pearson

foto-13-12-16-16-08-59

Lees mijn recensie van dit boek hier.

The Kiss of Deception moest gewoon op nummer 2 vanwege de bizarre plottwist. Wat een waanzinnig boek is dit! Houd je ervan om lekker overhoop gegooid te worden en verrast te worden? Lees dit boek dan. Ik durf te wedden dat er niemand op deze aarde rondloopt die de plottwist van dit boek zag aankomen. Het is gewoon te goed vormgegeven en geschreven. Mary E. Pearson is een van mijn lievelingsauteurs geworden. Ze schrijft zó mooi en beeldend. Ik had gewoon buikpijn toen ik dit boek uit had van de heimwee. Wat een mooi boek!

 

1] A court of mist and fury – Sarah J. Maas

foto-13-12-16-16-08-24

Lees mijn recensie van dit boek hier.

En dan zijn we al aangekomen bij mijn allerbeste read van 2016! Dit boek kwam pas in mei uit, maar ik had het voorrecht om dit boek al in februari te lezen omdat ik destijds stage liep bij de Nederlandse uitgever. Wat was het moeilijk om mijn mond te houden over dit fantastische boek! Ik heb dikke, hete tranen gehuild. Nadat ik het boek uit had (destijds nog een stapel geprint papier), legde ik het aan de kant, keek mijn vriend aan en zei ‘Oh god, wat moet ik nu met mijn leven?!’. De emoties snijden door je aderen en je leest het al hijgend omdat het allemaal zo intens is. Dit boek is mijn beste read omdat ik nog wekelijks aan dit boek moet denken. Het liet zo’n enorme indruk achter!

 

 

Wat waren jouw beste reads van 2016? Ik ga deze maand nog Harteloos, Kraai & Koninkrijk en Phobos uitlezen. Deze drie boeken lijken me ook echt heel gaaf, dus die zal ik dan wellicht meenemen voor mijn lijstje van 2017 😉

Koop bij bol.com