Phobos – Victor Dixen

9200000057345715.jpg

rating-35-vd-5-willemijn

Zes meisjes
Zes jongens
Zes minuten om elkaar te leren kennen
De eeuwigheid om van elkaar te houden
Ze dromen ervan geschiedenis te schrijven
Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die wereldwijd wordt uitgezonden. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen.
Zij droomt ervan verliefd te worden
Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug.


Phobos past perfect tussen het rijtje boeken De 100, ILLUMINAE, Eenzaam en extreem ver weg en Across the universe. Al deze boeken hebben twee elementen gemeen: het zijn Young adult science-fiction boeken en spelen zich af in de ruimte. Doordat deze boeken  duizenden kilometers ver weg afspelen vind ik ze super intrigerend. Ze nemen me mee naar een totaal andere wereld: across space! Ik hoor het ruimteschip Cupido uit Phobos nog steeds ronken in mijn oren en ik voel me nog steeds een beetje duizelig van de zwakke zwaartekracht. Dat is wat Phobos en al die andere boeken met je doen: ze nemen je weg van de aarde en laten je zweven tussen talloze sterren!

Phobos is vanaf bladzijde 1 spannend en aantrekkelijk. Toen Léonor nog op het platform stond om te vertrekken met de raket, vond ik het al heel erg spannend. De anticipatie vlinders kriebelde in mijn buik. Victor Dixen kan enorm beeldend schrijven. Ik zag alles super filmachtig voor me. Phobos voelt meer aan als een film dan als een boek. Alle personages staan me kraakhelder voor de geest en Victor heeft ze leven ingeblazen. Dat vond ik een van de sterkste punten van dit verhaal. Victor heeft zogenaamd een TV-serie beschreven (want dat is Phobos eigenlijk: het is een datingstelevisie-serie voor de mensen op aarde die de 12 kandidaten live volgen), maar ik heb het idee dat hij niet geschreven heeft, maar de filmproducent was. Ik vond dat heel sterk. Ik heb genoten van Phobos, omdat ik het idee had dat ik keek naar een soort upgraded versie van GTST en The bold and the beautiful, haha. Ik had zin om zelf ook te doneren aan de Uitzet van de kandidaten en met vlaggetjes te wapperen van mijn team. Ik had ook een droom koppel (Léonor en Alexej) en ik brieste van frustratie als het weer eens niet liep zoals ik het wilde. Phobos is eigenlijk ILLUMINAE meets The Selection. De geweldige setting lijkt op die van ILLUMINAE en de romantiek en het daten op die van The Selection. Als je beide boeken leuk vindt moet je dit boek zeker oppakken!

Ik ben vrij positief over dit boek, maar desondanks heb ik het toch maar 3,5 ster gegeven. Dat komt vooral omdat ik het verhaal soms traag vond. Omdat het dus zo filmachtig is geschreven vond ik sommige shots matig. Vooral de scene’s in de ontmoetingsruimte waar de kandidaten met elkaar daten vond ik soms nietszeggend. In dit boek wordt vooral veel gesproken waardoor echte actie ontbreekt. Echter, ik denk dat Phobos 2 (die 7 maart verschijnt, jeej!) dit helemaal goed gaat maken. Phobos eindigt namelijk met een mega cliffhanger en ik denk dat de boel nu gaat ontploffen in de Cupido (misschien wel letterlijk). Dus ik denk dat ik mijn portie actie waar ik altijd zo naar smacht in deel 2 ga krijgen. Phobos kan natuurlijk niet propvol met actie zitten, omdat voornamelijk het daten de hoofdmoot is. Dat is niet erg, zo lang deel 2 dat maar weer in balans brengt! Ik ben heel erg benieuwd naar de vervolgdelen! De covers zijn in ieder geval waanzinnig <3

Koop bij bol.com

One thought on “Phobos – Victor Dixen

Comments are closed.