THE JOY OF CHRISTMAS BOOK TAG

Underrated YA books! (3).png

Ik werd weer getagd voor een hele leuke book tag, dus we gaan weer aan de slag 🙂 Kerst is echt bijna om de hoek, dus dat betekent dat 2016 ook bijna voorbij is. Naar welke boeken in 2017 kijk ik uit? Wat zijn mijn favoriete kerstmomenten? Je leest het hier!

 

tree.PNG

1) Anticipation:
The Christmas excitement is real, what book release(s) are you most anticipating?

[COVER REVEAL SOON]

1] A court of wings and ruin – Sarah J. Maas

Ja, op dit boek kan ik écht niet wachten! Het is het slotdeel van de A court of thorns and roses-serie, dus ergens ben ik ook verdrietig dat dit boek alweer uitkomt, want dan is de serie weer voorbij! Dit boek komt pas uit in mei.

23308087.jpg

2] Flame in the mist – Renée Ahdieh
The daughter of a prominent samurai, Mariko has long known her place—she may be an accomplished alchemist, whose cunning rivals that of her brother Kenshin, but because she is not a boy, her future has always been out of her hands. At just seventeen years old, Mariko is promised to Minamoto Raiden, the son of the emperor’s favorite consort—a political marriage that will elevate her family’s standing. But en route to the imperial city of Inako, Mariko narrowly escapes a bloody ambush by a dangerous gang of bandits known as the Black Clan, who she learns has been hired to kill her before she reaches the palace. Dressed as a peasant boy, Mariko sets out to infiltrate the ranks of the Black Clan, determined to track down the person responsible for the target on her back. But she’s quickly captured and taken to the Black Clan’s secret hideout, where she meets their leader, the rebel ronin Takeda Ranmaru, and his second-in-command, his best friend Okami. Still believing her to be a boy, Ranmaru and Okami eventually warm to Mariko, impressed by her intellect and ingenuity. As Mariko gets closer to the Black Clan, she uncovers a dark history of secrets, of betrayal and murder, which will force her to question everything she’s ever known.

Ik ben W I L D van Ahdieh’s anders serie: The wrath and the dawn dus dit boek móét fantastisch zijn.

28145767.jpg

3] Strange the dreamer – Laini Taylor
Strange the Dreamer is the story of:
the aftermath of a war between gods and men
a mysterious city stripped of its name
a mythic hero with blood on his hands
a young librarian with a singular dream
a girl every bit as perilous as she is imperiled
alchemy and blood candy, nightmares and godspawn, moths and monsters, friendship and treachery, love and carnage. Welcome to Weep.

Laini Taylor schrijft pure magie, dus ik kijk enorm uit naar dit boek. Bovendien word ik lyrisch van de cover, want hij is in mijn lievelingskleuren: goud en blauw. Te mooi! <3

 

tree.PNG

2) Christmas Songs & Carols:
What book or author can you not help but sing it’s praises?

74eb7d767bc5362d61dc5144ff483eee.jpg

Absoluut Sarah J. Maas! Ik zeg altijd dat Sarah een soort moeder godin voor mij is. Ze is knap, ze schrijft de allerbeste boeken en ze is ook nog eens super lief én intelligent. Ik heb pas een handtekening van haar weten te bemachtigen (helaas niet in real life) en toen moest ik een beetje huilen. Ik ben zó wanstaltig fan.

 

 

tree.PNG

3) Gingerbread Houses:
What book or series has wonderful world building?

Foto 20-12-16 12 34 37.jpg

Deze vier boeken (ik ken er veel meer hoor) namen mij zó mee in hun wereld dat ik gewoon met heimwee eruit terug kwam. Soms lees je een verhaal en die wereld voelt dan zó echt aan dat je het idee hebt dat je de personages zo op straat tegen kunt komen. Voor mij is het echt een must dat een bepaalde wereld eigen rituelen en waardes en dergelijke heeft. In deze boeken is echt een totaal nieuwe cultuur en wereld gemaakt!

 

 

 

tree.PNG

4) A Christmas Carol:
Favorite classic or one that you want to read?

Charles_Dickens-A_Christmas_Carol-Title_page-First_edition_1843.jpg

Ik wil ooit een keer de alleroudste versie van Christmas Carol lezen en dan in de oorspronkelijke taal! Wellicht een keer als ik een oud omaatje ben haha.

 

 

 

 

tree.PNG

5) Christmas Sweets:
What book would you love to receive for Christmas?

17564519 (1).jpg

Oef, dat zijn er zoooo veel! Het allerallerallerliefste zou ik Walk on the earth a stranger willen in hardback! Dat boek kijkt me al zo lang verleidelijk aan!

 

 

 

tree.PNG

6) Candles in the Window:
What book gives you that warm fuzzy feeling?

foto-20-12-16-12-48-33

Stephanie Perkins is voor mij de belichaming van fuzzy feeling. Hoe zij verliefdheden en feestjes beschrijft is heerlijk! Je hebt echt het idee dat je er zelf bij bent.

 

 

 

tree.PNG

7) Christmas Trees & Decorations:
What are some of your favorite book covers?

foto-20-12-16-12-47-12

Dat zijn deze! Ik houd een beetje van abstracte, middeleeuwse beeldelementen.

 

 

tree.PNG

8) Christmas Joy:
What are some of your favorite things about Christmas
And/Or
some of your favorite Christmas memories?

foto-20-12-16-12-47-46

Kaarsjes, kaarsen en nog eens kaarsjes! Ik houd van kerst, want dan mag ik eindelijk zonder raar smoesje mijn hele huis in de hens zetten door middel van kaarsjes. Ik houd ervan. Bovendien ben ik gek op lichtjes.

 

Dat was het weer! Naar welk 2017 boek kijk jij het meeste uit?