The Diabolic – S.J. Kincaid

9200000059720311-1

rating-4-vd-5-willemijn

Nemesis lijkt een doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is. Maar dan ontmoet ze Tyrus, de toekomstige opvolger van de keizer. Is het wel waar wat haar altijd is verteld? Hebben Diabolics dan toch gevoel, ergens diep van binnen?


Uitgeverij Young & Awesome blijft mij gewoon verbazen: eerst het mega sterke boek Verdwenen en nu The Diabolic! I really liked this book. Het was een heerlijke read. Je kunt aan mijn boek zien dat ik er van genoten heb: hij is een beetje vies van al het reizen. The Diabolic moest namelijk overal mee naar toe. Het was veel te spannend.

Dit boek is echt voor de fans van Reboot en The Jewel (deze is eveneens uitgegeven bij Young & Awesome!). Bedenk de Reboot Wren (gespierd, cool, stoer, sterk en meedogenloos) in de wereld van Violet uit The Jewel (jurken, luxe, praal en pracht) en je hebt perfect de setting van The Diabolic voor ogen. Nemesis is een Diabolic, een menselijk wezen dat gecreëerd is om te doden, en zij moet zich begeven in het hof van de keizer om haar eigenaar, Sidonia, te beschermen. Ik vond dit gegeven zeer interessant en ben daarom dit boek gaan lezen. Dit boek maakte mijn verwachtingen waar: dit boek is echt leuk. Het contrast tussen Nemesis en haar wereld is heel erg vermakelijk. Ik heb ervan gesmuld. Bovendien vind ik Nemesis een fijn personage. Ze is nuchter en vooral heel erg cool. In dit boek lees je veel over haar persoonlijke ontwikkeling en veel over haar gedachtes. Ik vond dat S.J. Kincaid dit heel goed op papier heeft weten te zetten. Het was  geloofwaardig en fijn om te volgen. Daarnaast heeft dit boek een lekkere portie spanning: ik vond de laatste 100 bladzijdes super spannend en ik heb die ook in een ruk uitgelezen. Ik was blij dat ik daar de tijd voor had (Ik stopte wel pas na 02.00 uur haha), want dat laatste stuk moet ook gewoon in een keer uit. Het einde was heftig en er gebeurde onwijs veel. Kindcaid heeft heel veel intriges en verraad verweven in dit boek en ze buitelden een gegeven moment door mijn hoofd. Ik vind dat ze dat slim in elkaar heeft gezet en uitgewerkt heeft – het was rete spannend.

Desondanks geef ik het boek maar 4 sterren. Dat komt voornamelijk door twee dingen: 1) Kincaid is heel hard voor haar personages en ze schroomt niet om er een heel stel af te slachten. Echter, ik vond de ervaring van dit boek ietswat oppervlakkig. Ik heb niet gehuild of gelachen. Ik had ook geen buikpijn van bepaalde stukken. De enige twee emoties die ik tijdens dit boek voelde waren spanning en vermaak, maar meer niet. Ik hoop dat Kincaid met de vervolgdelen iets meer de diepte in duikt wat betreft emoties. Ik wil mee huilen en mee rouwen. Nu bleef het nog wat op de oppervlakte. 2) Het einde is nét iets te perfect. Het cirkeltje is nét iets te rond. De kous is naar mijn idee af, maar er komen nog twee vervolgdelen aan. Waarschijnlijk heeft het ietwat gesloten einde te maken met het feit dat dit oorspronkelijk geschreven is als een standalone. Desondanks dit einde wil ik wel meer lezen van deze wereld – véél meer. Ik vind Nemesis veel te leuk en Kincaid weet mij veel te goed te vermaken. Als deel 2 verschijnt sta ik als één van de eersten in de rij om het boek aan te schaffen.

Koop bij bol.com