De wereld van Sneeuw als as + WINACTIE

Underrated YA books!.png

 

Ik ben voornamelijk diehard high fantasy-fan, omdat ik de worldbuilding van deze boeken zo tof vind. Ze nemen je mee naar een ander oord met woeste bergen, onbekende steden en mysterieuze bossen. Voor de blogtour van Sneeuw als as vind ik het dus heel leuk om jullie naar een van mijn favoriete werelden mee te nemen: Primoria! De wereld van Sneeuw als as is echt een apart artikel waard, omdat het zó goed en lekker in elkaar zit. Ga dus op je paard zitten, doe je haar in een vlecht en zorg dat je zwaard goed aan je heup vast zit. Daar gaan we dan!

 

 

Underrated YA books! (3).png

Het verhaal van deze trilogie begint met Meira, een weestienermeisje, dat maar een droom heeft: samen met haar crew het Winterrijk weer veroveren! Toen zij jong was heeft de Lente Koning Angra het Winterrijk aangevallen en vernietigd. Meira en haar crew zijn de enige overlevenden. Onder hen is Meneer, de baas van de club,en Mather, de toekomstige koning. Ze moeten het medaillon van Mathers vermoorde moeder terugvinden om dat voor elkaar te krijgen. Dit medaillon is de geleider van de koningin en deze bevat magie. Meira droomt ervan om eindelijk eens erkent te worden een meer te zijn dan de lastpak en het weeskind. Ze neemt de grootste gok van haar leven: zelf het medaillon terug stelen van het zelfzuchtige Lente-volk.

 

 

 

Underrated YA books! (1).png

map.PNGDeze ingekleurde landkaart is gemaakt door HarperCollins Holland! De landkaart in het boek is in zwart wit 😉

Het verhaal speelt zich af in het koninkrijk Primoria. Het bestaat uit acht koninkrijken: vier Seizoenen (van links naar rechts: zomer, herfst, winter, lente) en vier Ritmes (Yakim, Ventralli, Paisly en Cordell). Tussen de twee koninkrijken in heb je de Rania vlaktes, een niet geclaimd woestijnachtig gebied. Het verhaal begint tussen het koninkrijk Wither en de Klaryn gebergte in: daar huisvesten de rebellen van Meneer zich. In de bergen zou de oerkracht van magie leven, maar niemand weet waar precies.

 

 

 

 

Underrated YA books! (2).png

download

Meira
Winteriaan. Hoofdpersonage. Wit blond en fel blauwe ogen. Ze is rustig en lekker nuchter. Zij hanteert een chakram (een rond werpmes) en is slecht op één op één gevechten. Deze vermijdt ze dan ook. Ze is verliefd op Mather, de toekomstige koning. Meira heeft de wens om eens erkent te worden door de leider van de club: Meester. Hij lijkt altijd dwars door haar heen te kijken.

Mather
Winteriaan. Wit, lang haar en blauwe ogen.Toekomstige koning en de zoon van de vermoorde koningin Hannah. Hij is lang en breed en zeer goed in zwaard vechten. Zijn karakter wordt vooral getypeerd door zijn trouwe inborst en loyaliteit. Hij is echt een allemansvriend (en daardoor soms een beetje slapjes (vind ik haha))

Meneer
Winteriaan. Wit haar en blauwe ogen. De leider van de rebellen. Hij kende de vermoorde koningin persoonlijk en doet er alles aan om Winter weer te veroveren. Hij kan nors en streng overkomen, omdat hij heel veel heeft meegemaakt.

Theron
Cordelliaan. Bruinblond haar en groene ogen. De prins van Cordell. Zijn vader Noam is de koning van Cordell.

Noam
Cordelliaan. Koning van Cordell. Hij gebruikt zijn kracht voornamelijk voor geluk en kansen. Zijn rijk is daardoor heel voorspoedig. Zijn geleider is een dolk.

Angra
Lentenaar. Koning van Lente. Zijn geleider is een staf en Meira verdenkt hem ervan dat hij zijn magie alleen in zet voor duistere dingen.

 

 

 

Underrated YA books! (4).png

Cordelliaanen vloeken met de woorden ‘Gouden bladeren!’.

Een baby van Winter wordt op zijn achtste levensdag in de sneeuw gelegd om zo ingewijd te worden.

Een Winteriaan zegt niet ‘ik krijg daar een warm gevoel van’ als hij blij is, maar juist ‘ik krijg daar een koud gevoel van’. Koude gevoelens zijn juist goede gevoelens!

 

 

 

 

Underrated YA books!.png

De challenge van de blogtour van vandaag is de volgende:

In welk koninkrijk zou jij willen wonen? Laat het ons weten op social media met de hashtag #ikleessneeuwalsas

Je kunt ook reageren als reactie onderaan dit bericht. Wat je wilt. Morgen vind je een nieuwe challenge bij Kwante in Wonderland! Gisteren verscheen de eerste challenge (+ uitleg) bij Bright Blue Books! En je weet het hé: hoe vaker je mee doet, hoe meer kans! 🙂

 

419060

 

 

 

 

Meer weten over deze geweldige wereld? Lees Sneeuw als as!

 

 

Koop bij bol.com