Witheet – Jennifer L. Armentrout

9200000051780963.jpg

rating-35-vd-5-willemijn

Normaal zijn, is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil. Maar haar gave om een ziel weg te nemen door iemand te kussen maakt haar voor altijd anders dan de Wachters, bij wie ze is opgegroeid. Voor hen moet ze haar donkere, demonische kant wegstoppen. Vooral voor Zayne, de zó niet bereikbare jongen op wie ze al sinds een eeuwigheid stiekem verliefd is. Dan ontmoet ze Roth, een zondig lekkere demon, die haar dingen vertelt die ze liever niet had geweten. Hoewel ze beseft dat ze beter uit zijn buurt kan blijven, twijfelt ze. Toegegeven, misschien ook wel omdat dat verboden-te-kussengedoe helemaal geen issue is met hem. Hij heeft immers geen ziel… Wanneer Layla ontdekt dat niemand minder dan zijzelf het middelpunt vormt van een duivels plan, kan ze niet anders dan Roth vertrouwen. Doet ze daar goed aan of zal deze deal met de duivel op een ramp uitlopen?


Ik zit heel erg bedenkelijk naar die 3,5 ster te kijken, want het zit namelijk zo: ik vond Witheet erg leuk, maar toch voel ik me genoodzaakt om dit boek niet meer dan 3,5 ster te geven. Ik gaf de boeken zoals The White roseFighting Destiny en The Diabolic 4 sterren en deze boek vond ik inhoudelijk net iets beter dan Witheet. Dit boek is een ‘meer dan 3,5 maar net geen 4 sterren’-gevalletje. I liked it, but I don’t completely love it yet.

Waarom dan geen 4 sterren? Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat ik Witheet voornamelijk heb gelezen als een intro. Ik vond niet dat er een geweldig plot of sterke twist in zat. Het verhaal kachelde een beetje voort (leuk voort overigens), maar er zaten geen ijzersterke dingen in. Ik heb het idee dat Jennifer L. Armentrout met dit boek nog een beetje moest opwarmen. Het einde van Witheet vond ik rete spannend – het eindigde erg goed. Ik verwacht heel veel tofs van deel 2. Door Witheet heb je kennis gemaakt met de wereld en met de personages. Je begint net een beetje verliefd te worden op Roth én Zayne. Steenkoud, deel 2, ligt op mijn As soon as possible TBR-stapel, want ik wil graag weten hoe het verder gaat. Witheet maakt je nieuwsgierig naar wat Jennifer L Armentrout nog meer te bieden heeft!

Houd jij van een beetje sexyness en hotness in een boek? Dan is dit jouw ding! Ik vond de chemie tussen Roth en Layla echt geweldig. Het knettert gewoon. Ik zat continue te joelen: ‘Kus nou, kus nou!’. Het vult je hart met prikkelende sensaties. Ik wist al dat Jennifer ontzettend hete heren kon beschrijven (Half blood is bijvoorbeeld ook van haar), en met Roth bewees ze haar krachten maar weer eens. Stiekem vind ik Roth leuker dan Jace uit De Kronieken van de Onderwereld. Zij hebben een beetje hetzelfde mannelijke profiel. Jennifer weet mannelijke arrogantie te omschrijven zonder dat je je eraan irriteert. Haar kerels zijn hot. Ik verwacht van Steenkoud steengoede sexyness. Ik hoop dat ik mijn zin krijg haha.

Als je opzoek bent naar een lekkere Shadowhunters-achtige serie, dan moet je De Dark Elements-serie gaan lezen! De wakers en de demonen weten je zeer goed te vermaken. Ik verwacht dat Jennifer L. Armentrout het volgende deel naar een hoger standje weet te tillen. Veel boekenvriendinnetjes van mij zijn weg van deze serie, dus het moet vast en zeker goed komen!

Koop bij bol.com