Vlammenwerper – Brandon Sanderson

 Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten ‘Epics’ kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie. Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Niemand, behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft al meerdere onverslaanbaar geachte Epics uitgeschakeld.
David wil de Hoge Epic Vlammenwerper opsporen. Het gerucht gaat dat die in Babylar is, het voormalige Manhattan. Babylar wordt geregeerd door de mysterieuze Regalia. Het binnendringen van een stad onder het juk van een tirannieke Epic is een levengevaarlijke missie. David is vastberaden Regalia te trotseren. Hij moet en zal Vlammenwerper vinden, zelfs als hij het met de dood moet bekopen.


Sorry, ik zou eigenlijk moeten beginnen met hoe goed het plot en dergelijke is van Vlammenwerper, maar mijn hart stroomt gewoon over van iemand anders. Ik heb deze serie in mijn hart gesloten, en dat komt door één iemand –  David. Allemachtig, wat ben ik hopeloos verliefd op die jongen. Normaal gesproken ben ik gek op fictional hunks zoals Rowan van Throne of Glass  of Jamie Fraser uit Outlander en David lijkt daar 0,0 op. En toch heeft deze jongen een groot plekje in mijn hart. Wat een heerlijk sukkelige held! In mijn recensie van Staalhartdeel één van de Wrekers-serie, kun je lezen dat David hilarische metaforen en vergelijkingen bedenkt. Dat doet hij in Vlammenwerper zelfs nóg leuker. Ik heb David meer leren kennen in dit deel en ik ben enorm van hem gaan houden. Ik vind dat Brandon Sanderson op een ongelooflijke wijze een echt persoon heeft weten creëren. Ik heb het idee dat ik David zo tegen zou kunnen komen op straat. Door Vlammenwerper is de wereld van de Wrekers nog meer gaan leven in mijn hoofd.

“Soms moeten we helden een handje helpen.”

Ik had niet anders dan suspense van dit deel verwacht – en dat heb ik gekregen. In Vlammenwerper is er veel ruimte voor spanning en actie. Ik vond dat echt een verademing. Er gebeurde elke bladzijde wel iets en het was ontzettend spannend. Brandon Sanderson hield mij op het puntje van mijn stoel. Het is een kwelling om tussen de hoofdstukken naar school te moeten of te werken, want je weet gewoon dat er iets groots aankomt. Ik vond dit boek goed opgebouwd naar het einde. Het einde ontplooit zich heel erg mooi – alles wordt er naar toe geschreven. En natuurlijk heeft Sanderson weer een geweldige adder onder het gras gelegd die wij allemaal niet zagen aankomen. Heerlijk! Deze serie blijft fris, ook al vertoef je steeds in dezelfde wereld. Je blijft steeds verbaasd. Bovendien zijn de personages zó leuk (David <3, zucht..)

Naast de heerlijke spanning was ik ook gek op de wereld van Vlammenwerper. Ik vond New Babylon en De Ochtendgloren twee geweldige toevoegingen. Ik heb soms met open mond gelezen. Ik zag het allemaal heel goed voor me. Sanderson heeft de wereld van de Wrekers meer uitgediepd in dit boek. We komen ook steeds meer te weten over de Epic en Camality – het blaast me uit mijn schoenen. Het zit echt goed in elkaar. Ik verwacht dat ik bij Camality, deel 3, in huilen ga uitbarsten, want het verhaal ontpopt zich naar een bepaalde hoek waar ik niet zo blij mee ben. Ik ga heel snel alle andere boeken van Sanderson kopen, want ik wil gewoon meer, meer en meer! #brandonsandersonlove!

 

Heb jij deze serie ook gelezen?

 

Koop bij bol.com