Lang & gelukkig – Kiera Cass

 

Deze bundel bevat de vier Selection-novelles: De prins, De lijfwacht, De koningin en De favoriet, plus nog niet eerder uitgegeven bonusmateriaal.
Het is een echt collector’s item voor de fans, met een kaart en illustraties in het binnenwerk.
Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.
De lijfwacht beschrijft Aspens tot nu toe nog onbekende leven binnen de paleismuren.
In De koningin strijdt Amberly, de moeder van prins Maxon, om de hand van haar prins.
De favoriet vertelt het verhaal van de liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.


Wauw. Wat is dit boek mooooooi! Best of YA’s claim dat dit boek een echt collector’s item is, is écht zo. I am in love. Toen ik dit boek ontving ben ik er meteen doorheen gaan bladeren en ik was opslag verliefd. Wát een prachtige illustraties. Ik heb er wat foto’s van gemaakt zodat jij het zelf kunt ervaren.

Aan de binnenkant van het boek staat een grote map van Amerika zoals het continent is tijdens The Selection-series. Ik vind dit een super leuke toevoeging. Ik had eigenlijk nooit in de gaten dat het kasteel van Maxon in de buurt van voormalig Los Angeles lag. Ik merkte dat ik een hele warme gloed in mijn buik voelde toen ik er naar keek. Wat is het heerlijk om weer naar The Selection terug te keren. Ik baal nog steeds dat deze serie voorbij is. Lang en Gelukkig zie ik als een soort kers op de slagroomtaart: het maakt de serie helemaal af. Ik vond de eerder gepubliceerde, losse boekjes De Prins en De Lijfwacht en De Koningin en De Favoriet nooit zo mooi. Ze zijn amper één cm dik. Lang en gelukkig bevat dezelfde verhalen maar ook zó veel meer! Het is een echt dik collector’s item boek geworden. Mijn favoriete stukje was absoluut De Koningin. Dat komt vooral omdat ik haar als personage zo gaaf vind en dat het verhaal ook een beetje een bitter nasmaakje heeft (denk aan het einde van The One…).  Naast de vier eerder gepubliceerde novella’s bevat Lang en gelukkig nog niet eerder gepubliceerd bonusmateriaal: Het leven van Celeste, De Dienstmeid, Na de One en Waar zijn ze nu? kronen dit boek. Verwacht niet te veel van dit bonusmateriaal: het zijn lieve novella’s die het verhaal wat meer inkleuren, maar het zijn geen super goede, stevige verhalen met een mega plot (maar dat verwachtte ik ook helemaal niet. Het zijn natuurlijk bonusverhalen).

Ik vind de tekeningen in dit boek ge-wel-dig. Wow, ik zou willen dat uitgeverijen dit vaker deden. Het geeft zo’n leuke nieuwe dimensie aan het boek. Ik heb er expliciet voor gekozen om niet te veel plaatjes te laten zien, want dat moet je echt zelf ontdekken. Het is zó mooi! The Selection wereld komt echt helemaal tot leven.

Ik raad iedere The Selection liefhebber dit boek aan, want wauw! Je Selectie-collectie is niet compleet zonder dit boek. Het is een must-item. De verhalen zijn lief en leuk, maar niet van waanzinnige kwaliteit, maar dat geeft niet. Lang en gelukkig laat je door het kasteel wandelen van America en Maxon. Het betovert je weer. Ik krijg gewoon heimwee naar The Selection-boeken!

Koop bij bol.com