Scarlet – Marissa Meyer

20140326-170521

Cinder is gevangen genomen in het paleis in Nieuw-Beijing en zal alles op alles moeten zetten om te ontsnappen en te ontkomen aan koningin Levana. Ondertussen is aan de andere kant van de wereld Scarlet Benoit uit Frankrijk op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Scarlet ontdekt dat zij veel verborgen hield, en dat haar geheimen levensgevaarlijk zijn. Straatvechter Wolf lijkt de enige die Scarlet kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen. Als de zoektocht van Scarlet en Wolf hen uiteindelijk bij Cinder brengt, blijkt dat ze elkaar veel meer nodig hebben dan ze ooit konden vermoeden. Het is oorlog op Aarde, en koningin Levana is meedogenloos – en op zoek naar hen.


Wow,  ik heb Scarlet  binnen 1,5 dag gelezen (dat is het fijne als je twee dagen vrij bent!). Het boek kwam maandag binnen en sindsdien heb ik het eigenlijk niet meer losgelaten. Wat een plaatje is dit boek weer. Ik vind de opmaak van de binnenkant echt zo mooi! Hoofdstukken worden aangegeven met een fancy lettertype waardoor je al helemaal in de stemming komt. Bovendien is dit boek een prachtige hardcover. Ik vind dat Blossom Books de beste hardcovers ooit maakt. Hun hardbacks zijn lekker handzaam, hebben prachtig papier en houden heel fijn vast. Scarlet is echt een beauty om vast te houden. Ik verwachtte van dit boek veel, want na Cinder wilde ik weer dolgraag de wereld van Cinder betreden. Ik was onwijs benieuwd hoe het verhaal zich verder zou ontwikkelen. Mijn verbazing was groot toen ik ontdekte dat de eerste bladzijdes niet over Cinder gingen, maar over een nieuw meisje – Scarlet. Deze dame heeft veel weg van Roodkapje. Toen ik deze gelijkenis  oppikte, werd ik laaiend enthousiast. Dit ging fantastisch worden. En dat was het ook!

Scarlet is het tweede deel van The Lunar Chronicles van Marissa Meyer. Het verhaal van Cinder gaat verder, maar aan de hand van nieuwe personages. Scarlet leeft gelukkig en vredig samen met haar oma in Rieux Frankrijk. Ze leven een normaal leven, totdat Scarlet op een middag terug komt van haar werk en haar oma van de grondbodem verdwenen is. Geen brief, geen verklaring. Alleen haar uitgesneden ID-chip ligt bloederig in haar kamer. Scarlet slaat alarm en start een zoektocht, maar deze loopt op niks uit. De verdwijning rondom haar oma raakt in vergetelheid in het dorpje, ondanks Scarlet’s wanhopige pogingen om haar te vinden. Het lijkt hopeloos, totdat ze Wolf ontmoet. Deze duistere, knappe straatvechter lijkt het een en ander te weten over de geheimzinnige verdwijning. Ze gaat met hem op reis om oma te vinden, maar zal ze ooit zelf terugkeren van deze roekeloze reis?

In Scarlet zijn er meerdere mensen aan het woord. De hoofdstukken worden afgewisseld door Kai, Cinder, Scarlet en Wolf. Door deze mix van vertellingen komt het verhaal goed tot zijn recht. Je maakt het mee vanuit allerlei verschillende perspectieven. De personages komen op een gegeven moment samen in het verhaal. Het is Marissa weer gelukt om een ijzersterk verhaal neer te zetten. Het omgetoverde sprookje is onwijs knap verwerkt in het plot. Je weet wat de verhaalelementen van Roodkapje zijn, maar Marissa verrast je en laat je verbazen. De plotwendingen zijn heel krachtig. Ik vind Scarlet tot nu toe het leukste boek (dat komt vooral denk ik omdat ik Wolf zo gaaf vind). Scarlet heeft een beetje detective-achtige elementen in het verhaal zitten die ik erg smakelijk vond. Het houd je wakker: wat is er in godsnaam met haar oma gebeurd?

Ja, Scarlet en ik waren een match. Ik laat het boek nog een tijdje op mijn bureau leggen, omdat ik er af en toe nog naar wil kijken (de cover is zó mooi!). Scarlet is een waardige opvolger voor Cinder en ik heb het idee dat Marissa Meyer deze serie naar een hoog niveau gaat schieten. Ik kan niet wachten op Cress (die verschijnt 15 maart! Olé!). Scarlet kost maar € 15 en dat is het meer dan waard. Wist je dat er een exclusieve boekenlegger is de eerste druk zit? En hij is moooooi! Ik zou zeggen: trek een sprintje, en ren naar de boekhandel  (of naar je computer)! Kijk ook even onderaan deze pagina – daar wordt een winactie die Blossom Books organiseert uitgelegd! 🙂

 

Koop bij bol.com

WINACTIE HOSTED BY BLOSSOM BOOKS

@blogthespinebreakers op Instagram

 

Zijn jullie al op de hoogte van de super gave, lopende winactie van @blossombooks? ??Om een gesigneerd exemplaar (❤!!) te winnen van een deel uit The Lunar Chronicles, kun je een foto op Instragam plaatsen van het voorgaande deel + hashtag #TheLunarChroniclesNL. Bijvoorbeeld: Om een gesigneerde editie van Cress te winnen, plaats je een foto van Scarlet op Instagram. Om een gesigneerde editie van Levana te kunnen winnen, plaats je een foto van Cress etc. De gesigneerde editie van Scarlet is al vergeven, dus doe nu mee voor Cress!