Onverschrokken – Lesley Livingston

 

Fallon is als dochter van de koning voorbestemd om tegen de Romeinen te gaan strijden met haar vaders troepen. Haar moeder, een legendarische strijder die heroïsch ten onder is gegaan in de strijd tegen Julius Caesar, heeft haar daar van kleins af aan op voorbereid. Op haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan dat haar vader haar beëdigd als strijder en dat haar grote liefde Mael haar vader om haar hand vraagt. Maar alles loopt anders: haar vader heeft besloten om haar uit te huwelijken. Na een schokkende gebeurtenis in het bos wordt Fallon gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome. Het valt de handelaar op dat ze opvallend goed kan vechten… Een stoer, spannend verhaal vol verrassende wendingen en levendige actiescènes, dat zich afspeelt in het oude Rome.


Onverschrokken is het allernieuwste boek van Best of YA. Zoals veel van jullie zullen weten zat dit boek in de Celebrate Books box van februari (Swords & games). Ik heb best naar dit boek uitgekeken, want het zag er gewoon zó goed uit! Van de tagline ‘Katniss meets Spartacus’ werd ik helemaal wild. Bovendien ben ik gék op het oude Rome. Onverschrokken had ik dus eigenlijk al een beetje op voorhand in mijn hart gesloten.

Ben jij gek op het romeinse rijk en ben je niet vies van lekkere actie? Dan is dit jouw boek. Lesley Livingston heeft op een prachtige manier het oude Rome tot leven weten te brengen.  Ik vond het heerlijk om daar te vertoeven. Bovendien vond ik het een leuke afwisseling in vergelijking met de gewone YA die ik normaal lees. Dit boek is namelijk een mix van een historisch verhaal en een Young Adult. Fallon leeft namelijk 2000 jaar terug – het verhaal zou zo waargebeurd kunnen zijn. Ik vond dat erg leuk. Bepaalde dingen van het echte oude Rome herkende ik ook en dat vond ik een leuk element aan Onverschrokken. Ik vond het geweldig om Julius Ceasar en Cleopatra tegen te komen (ik zat te grijnzen als een malloot). Ik lees ook erg graag historische verhalen, dus Onverschrokken was bij mij helemaal op haar plek.

Het boek begint erg goed. Het verhaal had mij meteen in zijn greep. Ik begon dit boek toen ik in bad zat (ik ben een bad lezer haha) en voordat ik het wist was ik 120 bladzijdes verder en was het badwater ontzettend koud geworden. Eigenlijk vind ik het begin van Onverschrokken het beste stuk van het boek. Het knalt er gewoon meteen in – BAM, daar was Fallon. Zodra Fallon in Rome kwam raakte ik dat een beetje kwijt, maar dat kwam voornamelijk omdat ik haar Cantii-stam gewoon heel leuk vind. Die stam verlaat ze natuurlijk onvrijwillig. Een ander punt was Gaius en zijn relatie met X (dat zeg ik niet vanwege spoilers) mij een beetje irriteerde. Hierdoor las het boek minder lekker. Als de knappe Romeinse soldaat Gaius binnenkwam, rolde ik met mijn ogen. Ik vond dat een beetje  te veel van het goede, ofzo. Ik weet het niet. Ik merkte voornamelijk dat mijn hart nog in Britannia lag waardoor Gaius niet smaakte als zoete koek.

Het plot bevat een aantal goede wendingen. Ik heb genoten van dit boek. Ondanks de felle actie is dit boek een lekkere read. Het neemt je mee. Het einde vond ik daarentegen een beetje meh. Ik vond dat nét iets over de top. Het boek is de hele tijd vrij nuchter, maar het eindigt met best veel bombarie en bazuingeschal (als je snapt wat ik bedoel haha). Het verhaal eindigt ook vrij gesloten, terwijl ik weet dat er nog een deel na komt. Ik ben erg benieuwd waar deel 2 over zal gaan (please Lesley, geef me meer Cantii!).

3,5 ster dus voor Onverschrokken. Ik raad dit boek aan elke YA-lezer die van historie houdt aan! Onverschrokken is het uitstapje in YA-land dat je soms gewoon nodig hebt. I liked it!

Koop bij bol.com

One thought on “Onverschrokken – Lesley Livingston

Comments are closed.