Prepare for YALFest: ‘Alice in Zombieland’ en meer!

 

 

YALFest, het leukste Young Adult evenement van Nederland, begint al sneller dan je denkt! Over 1,5 maand is het al weer zo ver! Ontzettend gave auteurs zullen YALFest 2017 bezoeken. Vorig jaar had ik het voornemen om alle boeken gelezen te hebben. Toen het echter eind april was zat in in de trein op weg naar het evenement en dacht ik ‘Shit! Ik heb de trilogie van Randsom Riggs en het boek van Becky Albertalli nog niet gelezen! :o’. Naah, zo jammer was dat! Toen ik naar de interviews met de auteurs luisterde, snapte ik sommige inside jokes niet en ik hoorde medeboekenlovers praten over de geweldige boeken die. ik. nog. niet. gelezen. had. Argh, wat een rot gevoel was dat. Dit jaar heb ik voorgenomen om het anders te doen, maar dat loopt nu alweer haast in de soep. Het zijn eigenlijk gewoon te veel boeken om allemaal nu nog te lezen! Zo heeft Harper Collins al drie boeken van Gena Showalter (Alice in Zombieland, Door de zombiespiegel, De Hartenkoningin (Nu verkrijgbaar in paperback voor maar €10,- per stuk!)) vertaald en eind maart komt het vierde boek, Eerste leven, uit. Dat zijn dus al VIER boeken die ik moet lezen binnen 1,5 maand terwijl ik ook nog andere boeken moet lezen. Ieehh! Dat gaat dus nooit lukken. YALFest is met een oplossing gekomen: de Prepare for YALFest readalongs!

 

 

Eigenlijk komt dit blogbericht te laat, want al vier van de acht readalongs zijn al voorbij (#faal). Wellicht komt het door mijn drukke schoolperiode, maar ik heb de eerste vier helemaal gemist. Echt jammer. Er is echter geen nood aan de man, want ik kan nog gewoon mee doen met de readalongs die er nog nog aankomen. De afgelopen readalongs zijn:

Prepare for YALFest #1: Riders
1 januari tot en met 14 januari

Prepare for YALFest #2: Phobos #1
15 januari tot en met 29 januari

Prepare for YALFest #3: The Jewel
29 januari tot en met 12 februari

Prepare for YALFest #4: The Cage
12 februari tot en met 26 februari

 

Dat ik readalong #2 en #3 gemist heb, is helemaal niet erg, want die boeken heb ik al een hele poos terug gelezen. Van Riders en The Cage baal ik wel, want dat zijn twee boeken die ik sowieso voor YALFest gelezen moet hebben! 😮 Ik ga dit creatief oplossen. De aankomende readalongs (waar jij ook zeker aan mee moet doen) zijn:

Prepare for YALFest #5: Kids of Appetite
26 februari tot en met 12 maart

Deze sla ik over, want ik ben in december begonnen met de Engelse editie van Kids op Appetite en ik vond het echt drie keer niks. In plaats van Kids of Appetite ga ik Riders lezen! Eigenlijk is dat valsspelen (I know), maar ik heb dan een stok achter de deur om dit boek te gaan lezen. Super handig! Wil jij wel gewoon meedoen met deze readalong? Klik dan hier voor het Facebookevent.

 

 

Prepare for YALFest #6: Alice in Zombieland
12 maart tot en met 26 maart

Jaaa, dit vind ik de leukste readalong van het hele rijtje. Joepie, eindelijk Alice in Zombieland lezen. Soms heb je van die oneindige TBR boeken die eeuwig onaangeraakt blijven. Voor mij is Alice in Zombieland zo’n boek, terwijl ik ‘m hartstikke graag wil lezen. Ik ben daarom ook super blij met deze readalong zodat ik gestimuleerd wordt. Ik heb de paperback edities in huis. Die kosten maar een tientje! Echt een geweldige spot prijs. Ik heb me al aangemeld voor deze readalong. Wil jij ook meedoen? Klik dan hier. Join the club!

 

 

Prepare for YALFest #7: Unplugged
26 maart tot en met 9 april

Ik wil heeeeul graag aan deze readalong mee doen, maar ik heb het boek nog niet! Twee weken geleden ben ik er speciaal voor naar Ede gefietst om ‘m te gaan kopen, maar helaas lag hij er niet – balen! Unplugged staat nu op mijn verjaardagslijstje (ik ben 29 maart jarig), dus ik hoop dat ik ‘m dan krijg. Misschien kan ik dan nét wel mee doen met de readalong. Meld jij je aan? Klik dan hier.

Prepare for YALFest #8: Onverschrokken
26 maart tot en met 9 april

Onverschrokken heb ik al gelezen! Mijn recensie lees je hier. Ik vond dit boek erg leuk, dus ik raad je zeker aan om dit boek te lezen voordat Lesley Livingston naar YALFest komt 🙂 Meld je hier aan.  Ik ga in plaats van Onverschrokken The Cage lezen! Dan heb ik The Cage ondanks de afgelopen readalong alsnog gelezen! 🙂

 

Welke boeken heb jij al gelezen of moet je nog lezen? En aan welke readalong doe jij mee? 

 

 

5 thoughts on “Prepare for YALFest: ‘Alice in Zombieland’ en meer!

  1. Super leuk, ik ga ook naar YALFest! Ik had per toeval al wat boeken gekocht, toen ik het weekend daarna besloot om ook naar YALFest te gaan. Was ik even blij! En nu hopen dat ik voor die tijd nog even gauw een paar boeken er doorheen kan halen, want het is natuurlijk wel leuk om wat boeken te hebben gelezen van de schrijvers! Momenteel ben ik net bezig in Scarlet, en wil het liefst ook eerst Cress nog hebben gelezen, aangezien ik anders weer helemaal uit de serie ben. Ik ben benieuwd of ik het ga halen dus!

  2. Jaaa, super leuk! ‘Cress’ moet ik ook nog lezen. Succes met je grote TBR stapel haha!

Comments are closed.