Titans – Victoria Scott

‘Ik zou kunnen winnen,’ fluister ik.
‘Er is niemand die dat zo graag wil als ik.’
Astrid kijkt al haar hele leven naar de races van de Titans. Deze mechanische paarden zijn onbetaalbaar voor het gewone volk, maar ze spreken des te meer tot de verbeelding. Wie wedt op de juiste ruiter kan al zijn schulden vereffenen. Astrids familie dreigt uit huis gezet te worden. Dan krijgt Astrid de kans van haar leven: meedoen aan de race! De races zijn vol gevaren en valkuilen… en durft ze haar leven toe te vertrouwen aan een supersnelle machine? Maar ís Vrijbuiter wel een machine? Of schuilt er ergens in dat futuristische stalen paard een vriend die Astrid beter begrijpt dan wie dan ook?


 

 

Na het lezen van de geweldige boeken Water & Vuur en IJs & Steen van Victoria Scott mailde ik Uitgeverij Leopold met de vraag of ze ooit Titans zouden gaan uitgeven. Vrij snel kreeg ik een mailtje terug met een sip antwoord: ‘Helaas liggen er geen plannen!’. Mijn schouders zakten toen en ik kreeg een pruillip: ik was nog lang niet klaar met Victoria Scott. Door haar Water & Vuur-serie wilde ik meer van haar lezen. Victoria schrijft namelijk spannend, maar tegelijkertijd ook heel luchtig. Al haar boeken zijn heel ontspannend en vermakelijk om te lezen. Je snap waarschijnlijk mijn vreugde wel toen Uitgeverij Young & Awesome ( dat een imprint is van Leopold trouwens) bekend maakte dat zij Titans wél gingen uitgeven. Hoera! Titans is één van mijn most anticipated reads van dit voorjaar. Ik keek er echt naar uit. Toen het boek binnen kwam, dook ik er ook meteen in en ik ben niet teleurgesteld!

 

Titans voldoet weer aan Victoria’s manier van schrijven: het leest heerlijk weg, het is leuk en het voelt gewoon lekker. Titans had ik veel te snel uit. Ik vloog door het boek heen. Het is jammer genoeg een standalone. Ken je de film Streep wil racen? Dat was vroeger mijn lievelingsfilm. Het is hilarisch, echt! Die film gaat over een zebra die mee wilt doen aan de internationale paardenrace. Titans is een soort stoere Streep wil racen: een onmogelijk duo wil meedoen aan de meest bekende paardenrace ooit. Mag een boek met zo’n insteek een beetje voorspelbaar zijn? Ik vind van wel, want ik wilde ook gewoon dat Astrid en Vrijbuiter het zouden winnen! Maar Victoria maakt het je niet makkelijk: het eindigt nét iets anders dan waar je op hoopte. Ik moest bij het einde een aantal keer flink slikken. Ik sloeg het boek uiteindelijk dicht met een goede afdruk van het boek in mijn hart. Titans zal ik niet zo maar vergeten. Zoals ik op Instagram al zei: Titans is gewoon een mega stoer boek. Ik gebruik dat woord niet vaak voor boeken, maar Titans is dat echt. Victoria heeft de spanning en de sensatie van het paardenracen zó geweldig weten te vangen. Ik zat soms gewoon te sidderen. Vooral de scene’s in de wedstrijdhokken vond ik ge-wel-dig. Ik keek steeds uit naar die momenten. Ik kon er geen genoeg van krijgen!

 

 

Titans is dus echt een go! Zeker als je een paardenfan bent. Ookal is Vrijbuiter een robotpaard, alsnog weet hij je met zijn eigen persoonlijkheid te charmeren. De race scene’s zijn waanzinnig goed geschreven. Ik hoop dat Victoria Scott ons nog meer gaat verwennen met meer boeken. Ik kan er in ieder geval geen genoeg van krijgen!

 

Koop bij bol.com