Eerste leven – Gena Showalter

9200000071595609

rating 4 vd 5 - Willemijn

Iedereen moet kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika of Myriad? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood…
Hoewel Tenleys ouders haar al – voor veel geld – aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zéér aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke – en onmogelijke – manieren proberen te overtuigen.
Maar dan mengt zich nóg iemand in de strijd, iemand met heel wat minder goede bedoelingen…


snip
@Blogthespinebreakers op Instagram

Wauw, wat is Eerste leven een plaatje geworden! Deze prachtige paperback heeft een glans over de cover zodat de zandloper extra eruit springt. Ik vind het prachtig. Toen dit boek door mijn brievenbus kwam vallen (heel, heel erg bedankt Harper Collins!) was ik zó blij. Ik had dit boek al een hele tijd geleden in hun prospectus zien staan, en ik heb sinds die tijd vol smart er op gewacht. Ik kreeg er ook nog eens een prachtige boekenlegger bij. Aah, zo mooi! Ik heb gauw mijn toen huidige read uitgelezen (Days of blood and starlight) en ben daarna meteen in dit boek begonnen. YALFest is namelijk 23 april al (binnen één maand dus!) en ik wil dolgraag alle boeken gelezen hebben van de auteurs die komen. Gena Showalter komt ook en dat vind ik super cool. Alice in Zombieland heb ik al gelezen. Als ik zo meteen haar handtekening in Eerste leven laat zetten, wil ik wel kunnen zeggen dat ik het daadwerkelijk gelezen heb.

Op een dag zullen wij mer zijn dan woorden in de duisternis (6)

Eerste leven vond ik ontzettend tof. Het verhaal is weer op Gena Showalter’s typische grappige en ietwat sarcastische manier geschreven. Je staat als lezer heel dicht bij Ten, het hoofdpersonage, omdat Gena haarfijn gedachten en emoties weet uit te leggen. Ten is vol energie en vastberadenheid, en ik vond haar wervelstromen aan emoties heerlijk om te lezen. Ik vind hetgeen wat Ten meemaakt allemaal zó bizar. Ik heb een aantal keren goed zitten rillen. Ik vond vooral het eerste stuk erg gaaf om te lezen. Er is sprake van master manipulatie en ik vond het heerlijk om dat allemaal uit te pluizen. Bovendien zitten in het begin een aantal gedichten die ik fan-tas-tisch vind. Je zou alleen al dit boek moeten lezen om het gedicht vooraan het boek. Wát een binnenkomer. Zó vet. Door Eerste leven ben ik er achter gekomen dat Gena Showalter een master brein heeft. Ik ben jaloers op haar woordkunsten.

snipp

@Blogthespinebreakers op Instagram

Daarnaast vond ik de filosofie en gedachtegang achter dit boek waanzinnig. Wellicht het beste aan dit hele boek. Ik kan er niet te veel over vertellen, in verband met spoilers, maar niets is wat het lijkt! Er zit een universele gedachtegang over goed en kwaad in waarvan ik de bibbers krijg. Het is echt heel knap verwerkt. Je laat je manipuleren waardoor je verkeerde keuzes en onherroepelijke stappen maakt. Je voelt je gevangen als een echt mens. En als je diep nadenkt, kun je dit boek zelfs laten gelden voor jouw eigen leven. Wat zou jóúw keuze geweest zijn?

Op een dag zullen wij mer zijn dan woorden in de duisternis (8)

Ten derde vind ik Eerste leven zo tof, omdat er heerlijke hunks in zitten. De eerste keer toen ik over Killian en Archer las begon ik als een malle te grijnzen. Ik wist meteen: ‘HA! Dit wordt ‘m!’ Ze zijn knap, stoer, maar vooral beiden heel geraffineerd. Ik houd wel van mannen met een scherp randje waar je voor op moet passen. Gena Showalter houdt je trappelend in je stoel. Het einde van Eerste leven is verwoestend, dus ik dorst naar deel 2, Levensbloed , dat in augustus zal verschijnen. Gimme more, more and more!

Koop bij bol.com

2 thoughts on “Eerste leven – Gena Showalter

Comments are closed.