Kill the boy band – Goldy Moldavksy

Allereerst moet je weten dat het niet de bedoeling was dat het zo zou lopen. We wilden alleen bij hen in de buurt komen. Daarom boekten we een hotelkamer in het hotel waar ze zaten. We waren niet van plan een van hen te ontvoeren. Zeker niet de stomste van het stel. Maar we hadden hem in handen – en zijn kamersleutel, zijn telefoon en zijn geheimen. Wat daarop volgde was niet gepland. Ik zweer het. Vier meisjes ontvoeren per ongeluk hun minst favoriete jongen uit hun favoriete boyband. Het begint als een grap, maar het loopt al snel uit de hand…


Kill the boy band is een hilarisch en bizar boek. Het neemt je mee naar een fangirlwereld die je stijl achterover laat slaan van verbazing. Luiers aandoen tijdens een concert zodat je niet van je plek hoeft om naar de wc te gaan? Geen hobby’s hebben en elke dag alleen maar het Twitteraccount van je favoriete band afstruinen? Kilo’s papier aan fanfictie schrijven? Niks is deze vier dames uit Kill the boy band te gek. Ik heb werkelijk met verbazing dit boek gelezen. Met name de verwondering maakte dit boek zo interessant. Het is voor mij een ver van mijn bed show, want ik ben als puber eigenlijk nooit ergens zo lyrisch over geweest. Ik vond Christina Aguilera helemaal geweldig, maar ik had geen posters van haar of wat dan ook. Kill the boy band was daarom voor mij echt een wereldenclash!

Het verhaal van Kill the boy band hobbelt rustig aan lekker door. Het is een low-minded boek dat je lekker met je wijntje in de zon kunt lezen. Maar, halverwege het boek kreeg is steeds meer door dat Goldy Moldavsky niet gek is en een tweede laag in het boek heeft aangebracht. Ik vond het verhaal van Kill the boy band  niet ijzersterk ofzo, maar ik merkte wel dat ik steeds met anderen over het boek wilde praten. Ik vroeg verwonderd aan mijn vriend of hij ook een luier om zou doen en aan mijn zusje vroeg ik of zij zich kon voorstellen om flauw te vallen als ze haar favoriete Once upon a time-personage zou ontmoeten. Beide antwoorden waren nee, maar we raakten iedere keer wel in een verwonderd gesprek.

Ik heb een aantal keren zo hard gelachen om dit boek dat ik het bijna in mijn broek deed. Kill the boy band heeft een aparte mix van hilariteit, maar ook van serieusheid. Ik kan er niet te veel over zeggen in verband met spoilers, maar er gebeuren een aantal echt zieke dingen in dit boek. Goldy heeft het meesterlijk laten escaleren: wat begon als een kleine grap loopt binnen een uur uit tot iets gruwelijks. Ik las in andere reviews over dit boek dat sommige mensen zich aan de personages irriteren. Dat snap ik wel. Ze zijn gewoon zó anders dan normaal denkende mensen. Maar ik vind dat juist leuk aan dit boek: omdat die meiden zo gestoord zijn is het juist zo hilarisch en bizar. Je moet dit boek niet gaan lezen met een ‘Wat een idiote wijven’ in je achterhoofd, maar een ‘Oh mijn god, wat nu weer!’. Je moet jezelf openstellen voor de idioterie en erom lachen. Ik liet me helemaal meeslepen. Ik vond het erg tof dat Goldy dit boek ook nog eens spannend heeft gemaakt én een goede plottwist erin verwerkt heeft. De uitkomst had ik écht niet verwacht. Dat vind ik een heel groot pluspunt van dit boek: het blijft je verbazen.

Kill the boy band is geen insta-buy, maar als je eens een boek wilt lezen dat je ogenballen uit je kassen laat rollen, dan is dit boek jouw maatje!

Koop bij bol.com