Gouden Zoon – Pierce Brown

Als Rode groeide Darrow op in de mijnen diep onder de oppervlakte van Mars, waar hij elke dag slopend werk deed om aan een toekomst te bouwen voor zijn nakomelingen. Maar de Gemeenschap waarvoor hij zo trouw werkte was gebouwd op leugens. Darrows mensen zijn verraden door hun eigen meesters, de Gouden – en hun enige weg naar vrijheid is een revolutie. En dus offerde Darrow zichzelf op in naam van het grote goed voor wie Eo, zijn ware liefde en inspiratie, haar eigen leven gaf. Hij werd een Gouden, en infiltreerde in hun bevoorrechte rijk om het van binnenuit te vernietigen. Als een lam tussen de wolven vindt Darrow vriendschap, respect en zelfs liefde – maar ook de toorn van machtige tegenstanders. Om een oorlog te voeren én te winnen die het lot van de complete mensheid kan veranderen, moet Darrow verraders confronteren, zijn honger naar wraak onderdrukken – en streven naar een hoopvolle wederopleving in plaats van een gewelddadige opstand. Hoewel de reis vooruit vol gevaar en misleiding is, moet Darrow ervoor kiezen Eo’s principes van liefde en gerechtigheid te volgen om zijn volk te kunnen bevrijden. Hij moet voor iets hogers leven.

 


Als je mijn recensie van Rood hebt gelezen op De Leesfabriek, dan weet je dat ik idolaat van deze serie ben. Rood, het eerste deel van de Mars-trilogie, was namelijk geniaal en zó sterk. Gewoon wow. Het is daarom niet moeilijk om te begrijpen dat ik een gat in de lucht sprong toen ik Gouden Zoon, deel 2, ontving. Hoera, het is weer tijd voor Pierce Brown awesomeness!

 


De reviews over Gouden Zoon zijn waanzinnig positief: velen stellen zelfs dat dit boek beter is dan deel 1! Ben ik het daar mee eens? Niet helemaal. Rood en Gouden Zoon zijn gewoon even goed. Ik moet echter wel iets toegeven: tot en met bladzijde 150 las het boek heerlijk, maar vanaf die bladzijde ongeveer kreeg ik het moeilijk. Ik weet niet wat het precies was, maar ik vond het verhaal toen heel complex worden. Ik ben niet zo’n helderlicht wat betreft politieke samenzweringen. Vooral tientallen verschillende namen onthouden vind ik lastig, laat staan al hun motivaties en achtergronden. Tot en met bladzijde 300 kachelde dat een beetje door. Wat ook niet mee helpt is dat Pierce Brown sommige hoofdstukken midden in een actie begint. Ik dacht soms: ‘Oh help, wat zijn we aan het doen?’. Bovendien is Pierce Brown zo slim dat ik sommige zetten met mijn lekenhoofd niet snap. Uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht en dan blaast Pierce Brown je uit je schoenen, want over de helft kreeg Gouden Zoon zijn illustere glorie terug: wat zijn de laatste 200 pagina’s goed! Wow! Het einde is echt devastating. Ik had er letterlijk een aantal uren buikpijn van. Ik dronk die avond nog een wijntje en ik merkte dat ik een uur na het uitlezen nog steeds een snelle hartslag had. Ik bleef ook over het einde nadenken. Mijn god, wat gaat er gebeuren? Het einde deed zo’n zeer! Ik heb meteen op twitter gevraagd wanneer ik Morgenster, deel 3, kan lezen, want ik kan echt niet wachten! Ik vrees alleen dat dat nog een jaartje wachten wordt!

 


Daarnaast zwijmel ik weg bij de harde romance in dit boek: het is stoer, maar tegelijkertijd heel mooi intiem. De dames zijn geen prinsessen met mooie jurken, maar brainy bitches met meesterplannen. Ik houd daar wel van. Bovendien zijn ze hard to get. I like. Vooral Mustang is mijn heldin: ze is zo slim!
Een moeizaam middenstuk, maar wat een einde! Gouden Zoon krijgt van mij dus vier sterren. Ik kan niet wachten op deel 3, Morgenster. Ik raad iedere Fantasyliefhebber deze serie aan!

 

 

Koop bij bol.com