Inkt – Alice Broadway

Is je ziel te vangen in een tatoeage? Leora leeft in een wereld zonder geheimen: alle ervaringen, mijlpalen en misstappen worden als tatoeages op je huid weergegeven, zichtbaar voor iedereen. Leora kan tatoeages ‘lezen’: ze voelt de verhalen en emoties erachter. Daar zit niet iedereen op te wachten.
Wanneer blijkt dat Leora’s vader niet was wie ze dacht dat hij was, komt haar hele leven – haar hele identiteit – op losse schroeven te staan.


 

Inkt is een echte aanrader omdat het boek waanzinnig uniek is. Toen ik in het boek begon had ik niet verwacht dat ik er zo van onder de indruk zou zijn. Ik moet nog vaak aan het boek denken omdat het zo bijzonder is. Is je ziel te vangen in een tatoeage? Ja, in Inkt wel. Sterker nog, in deze wereld draait het om tatoeages. Het is je levensverhaal waaraan iemand kan zien of je goed bent of niet. Ik vind deze insteek heel interessant. De tatoeages zijn een onderdeel van deze wereld. Als je geen tatoeages hebt ben je een verstotene. Alice Broadway heeft het niet alleen voor elkaar gekregen om een knappe wereld op te zetten, maar om ook er een goed verhaal van te maken.

 

 

Ondanks de complexiteit van deze nieuwe wereld leest het verhaal lekker weg. Ik had het boek zo uit en hield een voldaan gevoel eraan over. Ik vond met name de personage ontwikkelingen in dit boek erg sterk. Leora is een wervelstorm aan emoties en ze is onvoorspelbaar. Het einde had ik bijvoorbeeld echt niet verwacht. Ik sloeg ervan achterover. Daarnaast zit het boek vol met korte, kleine sprookjesachtige verhalen die in de Inkt-wereld gelden als geschiedenis. Ik heb enorm van die kleine stukjes genoten. Het is magisch en er zit zo’n heerlijke sprookjesmoraal in verwerkt. Iedere keer als ik weer een stukje zag staan werd ik blij. Ik keek er gewoon naar uit. Bovendien zorgde deze verhalen ervoor dat het boek extra body kreeg omdat het voorzien werd van een hele eigen geschiedenis.

 

Er zijn een aantal mensen die Inkt ‘griezelig’ vinden door een bepaald element in het boek, maar ik raad je van harte aan om daar niet naar te luisteren. 1) Het is helemaal niet griezelig en als je geen moeite hebt met lopen op leren schoenen (dat ook van huid is gemaakt) moet je niet zeuren vind ik. 2) Juist dit ene element maakt deze wereld zo uniek. Ik geef toe, ik was ook een beetje verschrikt toen ik het las, maar laat het je niet afschrikken. Het gebruik is namelijk ergens ook heel mooi. Lees het hele boek maar en dan kom je er vanzelf achter!

 

 

 

Koop bij bol.com

3 thoughts on “Inkt – Alice Broadway

Comments are closed.