Juni book haul

De maand juni is echt voorbij gevlogen! In de afgelopen maand las ik 7 boeken en kwamen er 5 recensies online. Niet zo veel dus, maar dat kwam omdat ik deze maand ook afstudeerde. Want ja – deze week heb ik mijn masterscriptie ingeleverd en was het mijn laatste stageweek. Ik hoef alleen nog maar twee cijfers terug te krijgen en dan kan ik mezelf na 4 jaar lang studeren eindelijk kunsthistoricus noemen! Whaa! Een drukke, maar vooral leuke maand dus. Deze maand voegde ik 12 boeken aan mijn collectie toe. Ik heb een paar keer gezondigd (doei book-buy-ban) dus het is een grote stapel

 

 

Één van ons liegt – Karen McManus

De zeventienjarige Simon Kelleher heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld. Hij kondigt groots aan dat hij sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus. Bronwyn, Cooper, Addy en Nate – het brein, de atleet, de prinses en de crimineel van de school – zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen ongeluk was. Wie is er te vertrouwen? Wie van hen is schuldig? Ieder van hen heeft iets te verberen. Ieder van hen zou het gedaan kunnen hebben, om te voorkomen dat de roddels op de app onthuld zouden worden. En een van hen liegt.

Dit boek ontving ik om te recenseren. Dank je wel, Best of YA! Dit boek lijkt me heerlijk! Ik heb de komende maand veel tijd om te lezen en dan pak ik dit boek zeker een keer op. Ik houd wel van zulk soort boeken: complotten en mysteries! Ik denk dat Één van ons liegt steengoed is!

13 minuten – Sarah Pinborough

Ik was dertien minuten dood.  Ik kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal.  Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel? 13 minuten is een aangrijpende psychologische thriller over angsten, manipulatie en de kracht van de waarheid. Een verbluffend verhaal dat vraagtekens zet bij wat we echt weten over de mensen die het dichtst bij ons staan. Voor fans van Gossip Girl en Pretty Little Liars. 

Dit boek is een hit in het buitenland dus ik ben reuze benieuwd! Heb jij 13 reasons why al gelezen / gezien? Ik nog niet! Ik weet dus nog niet waarom deze twee boeken bij elkaar passen. Dit boek kreeg ik als recensie dus jullie zien ‘m snel verschijnen op de blog! 13 minuten gaat zeker mee op vakantie.

King’s Cage – Victoria Aveyard

In this breathless third installment to Victoria Aveyard’s bestselling Red Queen series, allegiances are tested on every side. And when the Lightning Girl’s spark is gone, who will light the way for the rebellion? Mare Barrow is a prisoner, powerless without her lightning, tormented by her lethal mistakes. She lives at the mercy of a boy she once loved, a boy made of lies and betrayal. Now a king, Maven Calore continues weaving his dead mother’s web in an attempt to maintain control over his country—and his prisoner. As Mare bears the weight of Silent Stone in the palace, her once-ragtag band of newbloods and Reds continue organizing, training, and expanding. They prepare for war, no longer able to linger in the shadows. And Cal, the exiled prince with his own claim on Mare’s heart, will stop at nothing to bring her back. When blood turns on blood, and ability on ability, there may be no one left to put out the fire—leaving Norta as Mare knows it to burn all the way down.

Ik was afgelopen weekend in Eindhoven bij mijn beste vriendinnetje Sophie en toen heb ik bij Van Piere dit boek gekocht! Red Queen  vond ik ge-wel-dig, maar Glass Sword vond ik waanzinnig saai. Ik ben dus onwijs benieuwd naar dit deel. Voor degene die het nog niet wisten: dit is niet het laatste deel! Er komt nog meer aan!

Vuurproef – Megan Shepherd

Cora en haar vrienden zijn ontsnapt uit het ruimtestation van de Verwanten en geland op Amstrong. Ze moeten de Vuurproef winnen, een wedstrijd die bestaat uit een reeks uitdagende puzzels waarmee ze de menselijke intelligentie kunnen bewijzen en zichzelf kunnen bevrijden. Maar Armstrong is geen paradijs. Het is een gewelddadige wereld die geregeerd wordt door een op macht beluste sheriff, die de tieners als slaven in zijn mijnen laat werken.  Het lot van het hele universum staat op het spel en Cora is bereid om alles te doen wat nodig is om deel te nemen aan de Vuurproef, ook als dat betekent dat ze haar lichaam en geest naar het breekpunt moet duwen. Maar de sheriff is niet haar enige zorg. Andere intelligente soorten – de Axion, de Verwanten, de Verzamelaars en de Mosca – hebben allemaal hun eigen redenen om haar te stoppen. Cora moet op haar instinct vertrouwen om de wedstrijd te winnen. Ze kan de wereld veranderen, of ze gaat ten onder tijdens haar poging. 

The Cage, het eerste deel van deze serie, las ik in mei samen met mijn boekenvriendinnetje Candyce. We oordeelden beide hetzelfde: interessant verhaal, maar wat een onwijs onaangenaam hoofdpersonage! Je moet echt tegen Cora kunnen, want ze is een apart ding. Deel 2, De jacht, moet ik nog lezen, dus de recensie van  Vuurproef laat dus nog even op zich wachten. Ik ben van plan om De Jacht wel deze zomer te lezen. Wie weet lees ik dit slotdeel er meteen achteraan!

9 november – Colleen Hoover

Dit verhaal strekt zich uit over vijf jaren, waarin hoofdpersonen Fallon en Ben elkaar ieder jaar treffen op, jawel, 9 november. De eerste ontmoeting is op het vliegveld, waar ze de hele dag met elkaar doorbrengen. Ieder jaar ontmoeten ze elkaar ook weer op diezelfde plek. 9 november is een bijzonder liefdesverhaal van Colleen Hoover, die altijd uitblinkt in originaliteit en inlijstwaardige quotes.

Dank je wel Zomer & Keuning voor dit prachtige boek! Ik heb zó veel goede dingen over dit boek gehoord, dus ik móét dit boek lezen. Melissa van Melissa’s Bookworld is idolaat van dit boek. 9 november staat dus op mijn ASAP TBR. Ik heb al vernomen dat je een kilo zakdoekjes nodig hebt. De recensie komt snel online!

Roar – Cora Carmack

Aurora Pavan comes from one of the oldest Stormling families in existence. Long ago, the ungifted pledged fealty and service to her family in exchange for safe haven, and a kingdom was carved out from the wildlands and sustained by magic capable of repelling the world’s deadliest foes. As the sole heir of Pavan, Aurora’s been groomed to be the perfect queen. But she’s yet to show any trace of the magic she’ll need to protect her people. To keep her secret and save her crown, Aurora’s mother arranges for her to marry a dark and brooding Stormling prince from another kingdom. At first, the prince seems like the perfect solution to all her problems. He’ll guarantee her spot as the next queen and be the champion her people need to remain safe. But the more secrets Aurora uncovers about him, the more a future with him frightens her. When she dons a disguise and sneaks out of the palace one night to spy on him, she stumbles upon a black market dealing in the very thing she lacks – storm magic. And the people selling it?They’re not Stormlings. They’re storm hunters. 

Zonde nummer 1: ik heb de Fairyloot van juni gekocht! Mijn god, wat een waanzinnige box! Ik heb er 0,0 spijt van en deze boekbox is elke cent waard. Roar zat in deze box en ik was intens gelukkig. Ik wilde ‘m namelijk erg graag lezen en ik vind het heel tof dat er een gesigneerde bookplate bij zat #extrahappy. Ik ben heel benieuwd naar Roar omdat ik denk dat ik dit boek heul heul heul vet ga vinden.

Ever the Hunted – Erin Summerill

Seventeen year-old Britta Flannery is at ease only in the woods with her dagger and bow. She spends her days tracking criminals alongside her father, a legendary bounty hunter—that is, until her father is murdered. The alleged killer is none other than Cohen McKay, her father’s former apprentice. The only friend she’s ever known. The boy she once loved who broke her heart. She must go on a dangerous quest in a world of warring kingdoms, mad kings, and dark magic to find the real killer. But Britta wields more power than she knows. And soon she will learn what has always made her different will make her a force to be reckoned with.

Ever the Hunted heb ik van mijn vriend gekregen omdat ik zijn hele afstudeeronderzoek heb nagekeken op spelfouten (en dat waren er een hoop!) Super lief! Dit boek is super mooi vormgegeven: de dustjacket is van grof papier. Ik vind het super mooi!

Inkt – Alice Broadway

Is je ziel te vangen in een tatoeage?
Leora leeft in een wereld zonder geheimen: alle ervaringen, mijlpalen en misstappen worden als tatoeages op je huid weergegeven, zichtbaar voor iedereen. Leora kan tatoeages ‘lezen’: ze voelt de verhalen en emoties erachter. Daar zit niet iedereen op te wachten.
Wanneer blijkt dat Leora’s vader niet was wie ze dacht dat hij was, komt haar hele leven – haar hele identiteit – op losse schroeven te staan

Dit boek heb ik al gelezen en ik vond ‘m leuk! Lees mijn recensie hierInkt is uniek en bijzonder. Het boek zat ook in de Celebrate Books box. Ik raad dit boek echt aan!

Levana – Marissa Meyer


Lezers van de Lunar Chronicles kennen koningin Levana als een meedogenloze heerseres, die haar glamour gebruikt om de macht te houden. Maar lang voordat ze het pad van Cinder, Scarlet en Cress kruiste, was Levana een heel ander iemand. Haar verhaal is nog nooit verteld. Tot nu

Levana kocht in twee weken terug in de boekhandel Paard van Troje in Ede. Alles wat Marissa Meyer schrijft wil ik direct hebben. Vorige week las ik dit boek uit en ik vond ‘m veel leuker dan ik verwacht had. Naar mijn mening is dit de beste novella die ik ooit heb gelezen!

IJs als Vuur – Sara Raasch

Sinds Winter is bevrijd van de kwaadaardige koning Angra, en Meira koningin is geworden staat ze voor nieuwe problemen en grote dilemma’s. Om haar schuld in te lossen bij de koning van Cordell, moet ze de mijnen van Winter opnieuw ontsluiten. Daarbij stuit ze op de verloren gegane kloof van magie. Ze beseft meteen dat deze ontdekking niet alleen Winter maar zelfs de hele wereld in gevaar kan brengen. Het liefst wil ze dat de geheimen van de kloof verborgen blijven, maar dat lijkt onmogelijk met een tegenstander die maar op één ding uit is: macht… 

Wie mijn recensie gelezen heeft van Sneeuw als as weet dat ik gek ben op de Snow like Ashes-wereld. Ik sprong ook een gat in de lucht toen ik het tweede deel IJs als Vuur ter recensie kreeg opgestuurd. Ik ben direct in het boek gedoken en ik had ‘m binnen 3 dagen uit. Mijn recensie lees je hier.

The Glittering Court – Richelle Mead

Adelaide moet trouwen om te voorkomen dat haar familie in geldproblemen raakt. Ten einde raad neemt ze de plaats in van een dienstmeisje dat is uitgekozen voor The Glittering Court, een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. Adelaide laat alles achter zich, zelfs haar naam.
De kans op ontdekking is levensgroot. Maar ze heeft alles over voor een kans om controle te krijgen over haar eigen leven…

Toen ik gisteren deze foto’s maakte had ik dit boek bijna uit, maar direct na deze foto sessie heb ik het boek uitgelezen. De recensie staat nu online! Man, wat was dit boek heerlijk! Het perfecte zomerboek!

Verdermeer – Tahereh Mafi

De twaalf jaar oude Alice Alexis Queensmeadow heeft maar drie dingen in de wereld die ertoe doen: Moeder, die haar niet eens zou missen; haar drielingbroertjes, die haar niet echt kennen, en Vader, die altijd van haar gehouden heeft. Op de dag dat Vader uit Ferenwood verdween had hij niets anders bij zich dan een liniaal, dus volgens sommigen ging hij de zee opmeten. Volgens anderen de hemel. De maan. Misschien had hij geleerd om te vliegen en wist hij niet hoe hij moest landen. Maar dat is nu bijna zes jaar geleden en Alice is vastbesloten om hem te vinden. Ze houdt nog meer van Vader dan ze houdt van avontuur en nu gaat ze het een beleven om de ander te vinden

Verdermeer stond al maanden op mijn To Buy-lijstje en toen ik hem in de boekhandel Paard van Troje zag staan móést ik ‘m hebben. Wat een beauty is het. Hij glanst super mooi. Ik ben erg benieuwd naar het verhaal. Ik houd af en toe wel van middle-grade boeken, vooral als er heerlijke magie in zit!

 

Koop bij bol.com

Dat was het dan! Welke boeken heb jij deze maand gekocht?

 

2 thoughts on “Juni book haul

Comments are closed.