The Glittering Court – Richelle Mead

Adelaide moet trouwen om te voorkomen dat haar familie in geldproblemen raakt. Ten einde raad neemt ze de plaats in van een dienstmeisje dat is uitgekozen voor The Glittering Court, een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. Adelaide laat alles achter zich, zelfs haar naam.
De kans op ontdekking is levensgroot. Maar ze heeft alles over voor een kans om controle te krijgen over haar eigen leven…


 

Ik ga een heerlijke positieve recensie over dit boek schrijven en het maakt me helemaal niks uit dat het merendeel van de Engelse bookbloggers over dit boek zeurt. Ik ben lekker tegendraads en ik weet zeker dat er meer mensen net zoals ik gek zijn op dit boek, maar het niet durven te zeggen omdat grote namen in een YouTube filmpje dit boek afkraken. En waarom? Omdat ze het vergelijken met de Vampire Academy en ik word daar zó moe van. Als ik een populaire schrijfster was zou ik niet eens meer durven om een andere serie te schrijven. Dit boek is onderdeel van The Glittering Court-serie en níét van The Vampire Academy. Je moet het daar los van zien. Het lijkt er niet eens op, dus stop met het vergelijken!

 

 

The Glittering Court is I N T E N S genieten. Oh, als ik weer aan het verhaal denk word ik weer helemaal vrolijk. Oke, ik geef toe: het verhaal is niet steengoed of meesterlijk, maar dat hoef ook niet. The Glittering Court is gewoon schattig, sweet, romantisch en vermakelijk. Ik ben de laatste week ontzettend druk geweest met afstuderen (stage afronden en scriptie inleveren) en dit boek was mijn ultieme uitvlucht. Iedere keer als ik het boek weglegde kreeg ik heimwee. Ik vind de wereld vol glitter waarin Adelaide zich in bevindt heerlijk. Ben je net zoals ik gek op Pride & Prejudice en The Selection? Dan is dit boek voor jou écht een must. The Glittering Court combineert de hoffelijke intriges van Keira Cass met de ingewikkelde romantiek van Jane Austen. Ik heb genoten van de hoven en alle poespas.

 

 

Het gebeurt eigenlijk nooit dat ik een boek 4,5 sterren geef terwijl ik eerlijk toegeef dat het verhaal niet geniaal is. The Glittering Court geef ik toch dit aantal sterren omdat ik continue aan het verhaal dacht en ik het met een grote glimlach las. En daar gaat het bij het lezen om: het laat je lachen en gelukkig voelen! Voordat ik naar een verjaardag moest ging ik stiekem nog even een half uurtje lezen en ik merkte dat zelfs zo’n kleine leesperiode mij helemaal naar een andere wereld bracht. Ik was echt even gedesoriënteerd als ik stopte met lezen. Ik wilde in de Nieuwe Wereld blijven met Cedric. Zodra ik een zin las vertrok ik uit mijn eigen wereld en stak ik kilometers oceaan over. Ik vond dat heerlijk. Om die leeservaring geef ik dit boek 4,5 ster!

Ik baal als een malle dat het tweede deel, Midnight Jewel, pas wordt vertaald in de zomer van 2018! #huilen Ik moet er van grommen, want ik kán gewoon niet zo lang wachten! Ik. Heb. Meer. Nodig. Nu! Heb jij dit boek gelezen een weet je een serie die er op lijkt? Please tell me! Ik heb nog lang niet genoeg van mooie mannen, grote jurken en glinsterende kroonluchters.

 

 

Koop bij bol.com

One thought on “The Glittering Court – Richelle Mead

Comments are closed.