Bullet Journal – Vogels van Uitgeverij Karakter


 

Bullet journaling: het is he-le-maal in! Toen ik er voor het eerst van hoorde was ik een beetje sceptisch. Mijn grote vraag was als eerste: Waarom in hemelsnaam een Bullet Journal? Waarom zou je daar zo veel tijd in steken? Ik was ook bang dat ik het niet zou kunnen, want al die tekeningetjes op internet zien er waanzinnig goed uit. Ik kan helemaal niet tekenen, dus ik had geen hoop. Totdat allerlei vriendinnetjes van mij er mee begonnen en ik zag hoe ontzettend leuk het is en vooral heel ontspannend. Ik ben ZZP’er en heb verschillende opdrachten, dus ik ben altijd een druk bijtje en ervaar vaak stress. Heb jij dat ook? Dan is bullet journaling wellicht ook jouw uitlaatklep! Ik wil je graag aan de hand van foto’s laten zien waarom deze bullet journal van Uitgeverij Karakter je geld waard is!

 

Al deze foto’s zijn door mij genomen!

 

Deze bullet journal van Uitgeverij Karakter was mijn eerste bullet journal. Ik was intens blij toen hij binnen kwam. Ten eerste heb ik voor dit boekje gekozen omdat ik de buitenkant ontzettend mooi vind. Er zijn nog meer Bullet journals van andere uitgeverijen, zoals MUS, maar die voorkanten vind ik minder mooi. Deze bullet journal is donkerblauw (mijn lievelingskleur) en heeft witte vogeltjes erop. Ik vind ‘m heel mooi! De mooiste eigenlijk die er is!

 

 

De druk van de vogels zit ook een de binnenkant. Ik vind deze bullet journal erg luxe: het heeft aan de binnenkant meerdere bedrukkingen, zoals paginering, een uitleg hoe je moet bullet journal’en en een legenda en naamblad. Al deze dingen geeft deze bullet journal een professioneel uiterlijk!

 

 

Zoals je op de foto’s ziet ben ik lekker bezig geweest. Het enige nadeel aan deze BuJo vind ik de opvallende zwarte stippen. Ik vind dat heel erg jammer, aangezien deze alleen als hulpmiddel dienen, maar in deze Bullet Journal blijf je ze de hele tijd zien. Ik dacht dat het wel minder zou worden als ik er in getekend had, maar de stippen blijven zeer zichtbaar. Wellicht zijn de stippen donkerder uitgevallen dan de uitgeverij eigenlijk wilde.

 

Maar deze stippen drukken niet de pret: ik zou deze bullet journal nog steeds aanraden. Waarom? Omdat deze BuJo lekker klein is. Het heeft een heel fijn formaat. Ik BuJo graag buiten. De Bullet Journals van MUS zijn daarentegen weer heel groot. Die zijn geschikter voor grotere tekeningen enzo, maar als je dat niet van plan bent om te gaan doen, is deze Bullet Journal van Karakters erg geschikt. Het formaat vind ik lekker handzaam. Bovendien zijn de bladzijdes van deze BuJo stevig en dik. In de BuJo van MUS drukken stiften door – in deze BuJo helemaal niet! Bovendien zijn de bladzijdes niet glad, maar ruw, waardoor er een mooi en luxe effect ontstaat.

 

 

De pagina’s nemen goed de vloeistof van de stiften goed op, zonder door te drukken. Met potlood moet je echter uitkijken, want als je te hard drukt, druk je helemaal een gleuf in het papier en als je dan de streep wil uitgummen zie je de gleuf nog zitten. Ik raad aan om voorzichtig te schetsen om het papier mooi te laten blijven.

 

 

Al met al is deze bullet journal een succes! Jammer van de zeer zichtbare stippen, maar andere kwaliteiten, zoals het dikke papier en het fijne formaat, heffen dat weer op! Aan het einde van de bullet journal is een klein stukje tekst opgenomen waar het BuJo principe in wordt uitgelegd. Ik had daar een hoop aan: het geeft je tips en tricks én inspiratie! Waar wacht je nog op? Ik zeg: meteen beginnen met BuJo’en!

 

 Deze bullet journal is er ook nog in het lichtblauw met witte bladeren!

 

Koop bij bol.com

 

BuJO jij ook en welke Bullet Journal heb jij?

 

 

 

One thought on “Bullet Journal – Vogels van Uitgeverij Karakter

Comments are closed.